Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Mindhunter (2017– )

Mindhunter

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Radnja serije je smještena u 1979. godinu i prati dvojicu FBI agenata, koje glume Jonathan Groff i Holt McCallany. Oni ispituju zatvorene serijske ubojice kako bi rješavali aktivne slučajeve... Bazirano na knjizi Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit Marka Olshakera i Johna E. Douglasa.

Priče o serijskim ubicama već su postale žanr za sebe, a Netflix je ove godine izbacio seriju koja bi mogla da postane priručnik za sve one koji vole da se pred malim ekranima igraju profajlera, da rešavaju najjezivije slučajeve i otkrivaju ubice i pre glavnih junaka.

Serija "Mindhunter" je novi projekat reditelja Dejvida Finčera ("Se7en", "Fight Club", "Zodiac", "Gone Girl"...) u kojem je kao izvršna producentkinja potpisana slavna Šarliz Teron (nažalost, ne pojavljuje se u seriji - zasad). Prikazuje početke profilisanja serijskih ubica pod okriljem FBI, dok termin "serijski ubica" još nije ni postojao. I, osim što je zanimljiva priča, za svakog ljubitelja filmova i serija o serijskim ubicama predstavlja odličnu uvodnu lekciju u materiju.

Izvor: prijevodi-online / WebŽanr: Crime, Drama, Thriller

Režija: David Fincher, Andrew Douglas, Asif Kapadia, Tobias Lindholm

Glavne uloge: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv

Prevod:preuzmi