Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Underbelly (2008– )

Rat podzemlja

IMDb

Procitaj opis i ostavi komentarOpis:

Zamislite jedan pravi, ali stvarno pravi gangsterski rat naslikan na ekranu do poslednjeg detalja. Za razliku od većine serija koje se osnivaju na dobro izmišljenom scenariju, "Rat podzemlja" zasnovan je na istinitom slučaju. Ovaj slučaj obuhvata desetogodišnji period istorije Australije. Krajem 90-tih godina, inače sunčan i divan Melburn preobražava se u svedoka dugotrajnog i krvavog rata između mesnih kriminalnih grupa. "Rat podzemlja" prikazaće vam ga takvog, kakav je i bio - istinit i brutalan. Svaka podudarnost imena i događaja sa istinitim nije slučajna.

Epizode su snimane u samom Melburnu, blizu do područja u kom su se izvršavala ubistva, a kad god je bilo moguće snimano je i na tačnim mestima na kojima su žrtve poginule. Kao mera obezbeđenja, tačno mesto lokacija za snimanje bilo je tajna. Više od 20 litara krvi je iskorišćeno tokom produkcije. Osim toga, korišćena je i prava mašina za pravljenje ekstazija koju je trebalo obezbeđivati 24 sata dnevno, kako ne bi pala u pogrešne ruke. Serija privlači rekordan broj gledalaca za svoje prvo emitovanje u februaru 2008. Sve je toliko istinito, da je čak zabranjeno emitovanje u Melburnu, kakto ne bi uticalo na neke još uvek tekuće istrage povodom 34 ubistva dokazano kriminalnih lica.

Ali nemojte se prevariti - "Rat podzemlja" nije dokumentarni film. Držaće vas sve vreme napetim dok pratite sve zaplete i rasplete, i sigurno će vam predložiti jednu solidnu dozu intenzivne zabave.

"Rat podzemlja" stvoren je po dokumentarnoj knjizi za ubistva u Melburnu, koju su napisali dvojica australijskih kriminalističkih (još uvek živih) novinara.

Izvor: prijevodi onlineŽanr: Crime, Drama, Mystery

Režiser: Tony Tilse, Shawn Seet, David Caesar...

Glavne uloge: Caroline Craig, Gary Bennett, Marcus Shultz

Prevod:preuzmi