Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Mystery Train (1989)

Tajanstveni voz

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Nakon Čudnije od raja i Pod udarom zakona Jarmusch snima 'Misteriozni voz', triptih čija se radnja događa unutar 24 sata u Memphisu. Tri neuobičajene priče režirane minimalističkim stilom, snimljene besprekornom kamerom RobbyJa Mullera, zapravo su slike američkog društva, suptilna kritika socijalne scene kojom dominiraju otuđenost i ispraznost. Jarmuscheva mešavina humora i patosa podvučena je ponovo odličnom muzikom Johna Lurieja (kao i u prethodna tri njegova filma) i glasom Toma Waitsa.

'Misteriozni voz' Jarmuschev je omnibus iz 1989. Tri priče povezane su mestom radnje, zapušteni hotel u Memphisu, Tennesee, u kome se pojavljuje duh Elvisa Presleya.

U prvoj priči mladi japanski par iz Yokohame putuje u Memphis, u drugoj udovica italijanskog mafijaša provodi noć u Memphisu deleći sobu s pričljivom Dee Dee i treća priča prati Dee Deeinog muža koga je napustila i koji se s prijateljem opija u baru. Zaustavi se u trgovini da nabavi još alkohola, upuca prodavca te beži s dvojicom prijatelja...

U filmu nastupa i legendarni rock-punker Joe Strummer, suosnivač grupe The Clash. Osim Joea Strummera u filmu se pojavljuju i N. Braschi, S. Buscemi, R. Aviles i u ulozi radijskog DJ Tom Waits.

Izvor: prolog.rsŽanr: Comedy, Crime, Drama

Režija: Jim Jarmusch

Glavne uloge: Masatoshi Nagase, Yûki Kudô, Screamin' Jay Hawkins

Prevod:preuzmi