Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Backbeat (1994)

Istina o BitlsimaProcitaj opis i ostavi komentarOpis:

Godine 1960. grupa od pet engleskih muzičara otputovala je u Hamburg da bi se pridružila živoj lokalnoj rok sceni. To su bili „Bitlsi“ – Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison, Pit Best.... I Džonov najbolji prijatelj, Stjuart Satklif. Nastupajući u oronulim noćnim klubovima u čuvenom Riperbanu, uskoro stiču ugled zbog sirovog, energičnog i buntovnog stila.

Jednu od viđenijih osoba iz hamburškog umetničkog društva, fotografkinju Astrid Kirhner, dečko je odveo da čuje „Bitlse“ i ona se odmah zaljubljuje u onog koji liči na Džejmsa Dina. Basistu Stjuarta Satklifa, veoma talentovanog slikara, podjednako je očarala Astrid.

Njih dvoje se zbližavaju, povezani ljubavlju i umetnošću. Astrid postaje model njegovih slika, a on tema njenih fotografija. Međutim, Džona proždire zavist dok gleda prijatelja kako se udaljava.

Dok „Bitlsi“ postaju sve poznatiji, Stjuart je primoran da odluči između duboke odanosti prema Džonu i svoje ljubavi prema Astrid, između rokenrola i umetnosti, Liverpula i Hamburga.

Izvor: tvprogram.rsŽanr: Biography, Drama, Music

Režiser: Iain Softley

Glavne uloge: Stephen Dorff, Sheryl Lee, Ian Hart

Prevod: preuzmi