Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Climbed Every Mountain: The Story Behind the Sound of Music / Na svaku goru se popele: Moje pesme, moji snovi (2012)

На сваку гору се попеле: Моје песме, моји снови

IMDb

Прочитај опис и остави коментарОпис филма:

У овом документарном филму, Сју Перкинс прича запањујућу, истиниту причу о правој породици Фон Трап, која је пре скоро педесет година била портретисана у једном од најпопуларнијих филмова свих времена - „Моје песме, моји снови“.
Овај блокбастер из 1965. године са Џули Ендрус у главној улози погледало је преко милијарду људи, и он наставља да осваја генерацију за генерацијом својом јединственом поруком о љубави и невиности.

Међутим, овај је мјузикл тек скорије по први пут наступио у Салцбургу, у граду у коме је прича о њему почела. Документарац прати Сју Перкинс до Аустрије, да би открио зашто се чини да је овај град увређен филмом који га је ставио на мапу света. Сју се сусреће са мештанима који се сећају Марије Фон Трап и открива њене запањујуће побуде и одлучност којима је навела породицу да постане путујућа певачка трупа која двадесет две недеље годишње живи у аутобусу за турнеје.

Сју се сусреће са Николасом Хамондом, који је играо Фридриха и чији је даљи живот био одређен овим филмом, а затим путује у Њујорк и Стоу у Вермонту, где су се Фон Трапови настанили и око породичне ложе поново створили сопствени комадић Аустрије. Указана јој је привилегија да се сусретне са деведесетосмогодишњом Маријом Фон Трап, последњим преживелим од седморо деце, колико их је било на почетку.

У овај документарац су укључени ретки и раније неприказивани снимци из 1950-их, као и прелепи кућни снимци који су направљени током снимања самог филма.

Извор: squarepegtv.com
Жанр: documentary

Режисер: Christopher Walker

Улоге: Nicholas Hammond, Sue Perkins, Peter Husty

Превод:НЕМА ТРЕНУТНО