Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Long xiong hu di / Armour Of God (1986)

Božji oklop

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis filma:

Božji Oklop je jedan od najvećih komercijalnih uspjeha Jackie Chana u zlatnom dobu njegove karijere u osamdesetima. Nastao je u hongkonško-jugoslavenskoj produkciji, s tim da je jugoslavesnki partner bio zagrebački JADRAN FILM, a dobar dio filma snimljen je na hrvatskim lokacijama i u Sloveniji u manastiru (uz one francuske i austrijske). Zagrepčani će s lakoćom prepoznati prostore, Novu Ves i Dolac.

Jackie je bivši popularni pjevač koji je postao plaćenik. Njegovu nekadašnju djevojku Loralei kidnapovao je zli kult koji se želi dokopati tzv. Božjeg Oklopa. Božji Oklop se sastoji od pet dijelova, od kojih su dva u vlasništvu kulta, a preostala tri dijela posjeduje bogati kolekcionar Bannon (hrvatski glumac Božidar Smiljanić) A malu ulogu zabilježio je i supervizor produkcije Boris Gregorić kao Jackiev partner na aukciji. Jackie je primoran zamoliti Bannona da mu da njegova tri dijela tako što mu obeća donijeti i preostala dva.

Jackie Chan se tokom snimanja ovog filma ozbiljno povrijedio, ali srećom se brzo oporavio. I snimanje se nastavilo kako je i planirano.

Izvor: titlovi.comŽanr: Action, Adventure, Comedy

Režija: Jackie Chan, Eric Tsang

Glavne uloge: Jackie Chan, Alan Tam, Rosamund Kwan

Prevod:preuzmi