Svet filma (Synopsis & Filmografija)
The Omen / The Antichrist (1976)

Predskazanje

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis filma:

Gregoryju Peck je Robert Thorn, američki diplomata u Italiji čija žena je upravo rodila dete. Na njegovu veliku žalost, novorođenče je živelo svega nekoliko trenutaka. Ubrzo nakon detetove smrti, ponuđeno mu je drugo, napušteno dete "u zamenu". Ne želeći da supruzi saopšti tužnu vest, on ga prihvata kao svoje dete.

Katherine (Lee Remick) i mali Damian (Harvey Stephens) sele se u Englesku, gde se dečačić normalno razvija, ne razlikujući se od vršnjaka sve do šestog rođendana. A onda će se na proslavi njegovog šestog rođendana njegova dadilja obesi, s porukom "Sve je to za tebe, Damian". Taj događaj je ujedno i prekretnica u životu deteta. Na scenu stupa gospođa Baylock (Billie Whitelaw), nova dadilja čudnih namera, a nedugo zatim sveštenik biva ubijen pod bizarnim okolnostima.

Damien počinje da se čudno ponaša u blizini crkava, kao i životinje u njegovoj blizini. Sumnje da se u malom nastanio niko drugi do Satana pokazaće se veoma verovatnim. Uz pomoć fotografa istraživača Robert kreće u potragu za dečakovim korenima, ne bi li došao do srži problema.

Izvor: titlovi.comŽanr: Horror, Mystery

Režija: Richard Donner

Glavne uloge: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens

Prevod:preuzmi