Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Jugoslovenka (2020– )

Jugoslovenka

IMDb

Pročitaj opis i ostavi komentarOpis:

Jugoslovenka srpska je istorijska telenovela čiji je tvorac Roman Majetić. Predstavlja naslednika serije Crveni mesec.

Priča počinje u najmračnijem momentu 1916. godine kada je zemlja okupirana, a vojska na Krfu. Radnja prati istorijske događaje do 1921. godine i smrti kralja Petra, dakle Veliki rat, oslobođenje zemlje, stvaranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odnosno Kraljevine Jugoslavije: period u kojem je nastalo ono što vlada i danas — korupcija, skrivene igre, laži.

U središtu zapleta su dve porodice i njihovne ljubavne priče. Upoznajemo staru beogradsku porodicu Pavlović, koja je izdanak prošlog vremena i koja se ne snalazi u novom, kao i porodicu Ristić koja je tipični predstavnik „novog doba”.

Sofija Bauman, kao jedan od glavnih likova, je spona koja ih povezuje. Postoje paralelne priče na Krfu i u Parizu gde je veći deo obe porodice bio za vreme Prvog svetskog rata. Dok pratimo priču mladih likova, saznajemo detalje iz mladosti generacije njihovih roditelja. Posle oslobođenja zemlje, junaci će se spojiti u Beogradu i uvideti da se istorija ponavlja. Sve što su u mladosti proživeli roditelji sada su na drugačiji način spozanali i mladi.

Izvor: wikipediaŽanr: Drama

Režija: Roman Majetic

Glavne uloge: Jovana Milovanovic, Dusan Matejic, Ivana Dudic