Odgovori

Postaviti odgovor na temu: [Junak] Thorgal / Torgal

Vaše poruke

Kliknuti ovde da se prijavite

Navedite prva tri slova azbuke

 

Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces)

Možete izabrati ikonicu za vašu poruku sa liste

Dodatne opcije

 • Će promeniti www.primer.com u [URL]http://www.primer.com[/URL].

Pregled teme (prvo novije)

 • 08.09.2015, 15:06
  mir-lav

  Thorgal / Torgal

  Thorgal / Torgal  Torgal (фр. Thorgal) je francusko-belgijski strip serijal, proslavljenih strip autora, belgijskog pisca Žana Van Hama (фр. Jean Van Hamme) i poljskog crtača Gžegorža Rosinskog (пољ. Grzegorz Rosiński). Ovaj strip je prvi put objavljen u magazinu Tintin, 1977. godine, u delovima, a u formi albuma 1980. objavio ga je francuski izdavač Lombard (фр. Le Lombard). Strip je vrlo brzo postao popularan i doživeo brojna izdanja, na različitim jezicima, u gotovo svim evropskim zemljama.

  U ovom stripu su objedinjene mnoge teme i žanrovi, od nordijske mitologije i legende o Atlantidi, do tema iz savremene naučne fantastike, a prisutni su i elementi dramskog žanra, horora i avanture.


  Glavni junaci serijala

  Torgal Egirson, sin Varta i Hajne, unuk Ksargosa — zapovednika svemirskog broda koji je bio na putu za Zemlju, u potrazi za izvorima energije. Nakon što se svemirski brod u tragičnoj nesreći srušio na Zemlju, pronašli su ga Vikinzi, među kojima je i odrastao, ali nikada nije prihvaćen kao jedan od njih, jer se karakterom i likom razlikuje od tipičnog Vikinga. Iako hrabar i vešt ratnik, uvek kada je to potrebno, njegov životni cilj je ipak da nađe mirno mesto za sebe i svoju porodicu, što mu neprestano izmiče.
  Arisija, Torgalova žena i kćerka vođe Vikinga, Gandalfa Besnog. Ona je povezana sa Torgalom od trenutka njenog rođenja, posredstvom magičnog predmeta ''Tjahzijeve suze''. Ona je jaka žena, u potpunosti posvećena svojoj porodici, kroz sve nevolje koje Torgalova sudbina donosi njihovoj porodici.
  Јolan, Torgalov sin koji poseduje nadljudske sposobnosti — nasleđe Torgalovih misterioznih predaka. Kroz najveći deo serijala, njegove moći su ograničene upotrebom magičnih predmeta, koji se iznenada pojavljuju i isto tako nestaju, kao i u slučajevima kada se razbesni, ili kada je u velikoj opasnosti.
  Vučica (фр. Louve), kćerka Torgala i Arisije. Ona poseduje sposobnost da razgovara sa životinjama.
  Kris De Valnor, mlada i lepa, beskrupulozna i smrtonosna ratnica. Neverovatno precizan strelac. Prvi put se pojavljuje u devetom albumu, Strelci, i često se pojavljuje i u narednim albumima. Ona je kroz ceo serijal glavni negativni lik, najveći neprijatelj Torgala i njegove porodice, koji neprestano pokušava da ih povredi, iako ponekad pokazuje nagoveštaje poštovanja, pa čak i tajne zaljubljenosti u Torgala.


  Izvor - Wikipedia

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1