Preuzeto sa: mojenterijer.rs


Napravite krevet za psa od starog televizoraDa li i vi posedujete u svom domaćinstvu, šupi ili podrumu, stari televizor koji je pokvaren, ili ga ne koristite godinama?

Ako je ovo slučaj i kod vas, a pored toga ste veliki ljubitelj pasa i posedujete jednog, ili više, naravno, predstavljamo vam veoma kreativan i inovativan način pomoću kog možete da svom starom televizoru podarite novu funkciju i pretvorite ga u elegantan krevet za vašeg ljubimca - nameštaj koji će definitivno dodati lepotu celokupnoj estetici vašeg doma, dok nije potrebno ni pominjati da će ga vaš krzneni prijatelj obožavati.

Nakon što uklonite ekran i ostale mehanizme iz televizijske kutije, jedine stvari na koje morate obratiti pažnju jesu pažljivo dodavanje nove boje i pružanje obilja komfora psu unutar njegovog novonastalog prostora. U nekoliko narednih pasusa ćemo vam malo pojasniti korake putem kojih možete od starog televizora napraviti ljupki krevet za vašeg ljubimca. Ovu ideju možete preporučiti i prijateljima kako vaš drugar ne bi bio jedini povlašćen kucov u svom okruženju.


Rasklapanje televizora

Sasvim je dovoljno da imate minimalno poznavanje tehničkih stvari kako biste mogli bezbedno i lako da uklonite sve elektronske elemente iz kutije televizora. Svi stari televizori poseduju klizeće fioke na kojima su smešteni transformatori, otpornici, kondenzatori i ostala oprema.

Otvorite poklopac televizora i razdvojite sve konektore koji vezuju njegovu ploču sa ekranom, zvučnicima i svim periferalijama u sistemu. Odšrafite klizeću, padajuću ili fiksnu štampanu ploču i odvojite je od kutije.

Ovo su veoma laki postupci koji zahtevaju ne više od dva alata, šrafciger i klešta, i sve što je potrebno jeste da budete skoncentrisani i shvatite koja je komponenta vezana za određeni deo.

Žice možete preseći, ako su zalemljene, ili ih odvajati u slučaju da poseduju namenske konektore. Budite veoma pažljivi sa ekranom kada ga skidate, jer njegova vakumska katodna cev može vrlo lako pući pri udaru. Reciklirajte sve izvađene delove koji vam ne trebaju.Sledeći korak predstavlja farbanje prazne kutije i najbolje je da ram televizora prenesete u prostor koji ste za to namenili.


Farbanje kutije televizora

Prvo što morate uraditi jeste da dobro očistite drvo šmirglom i prebrišete njegovu površinu starom krpom. Zatim možete preći osnovom farbom, kako spolja tako i unutar rama. Nakon što se osnovna boja osuši možete sprejem ili četkom naneti sloj boje po vašem izboru. Okrenite kutiju kako biste imali bolji pregled njenog enterijera.

Kada je boja potpuno suva sledi ubacivanje dušeka i jastuka.

Napravite krevet za psa

Dušek možete sami napuniti sunđerima i zašiti, čime ćete kreirati čisti izgled prilagođene posteljine. U slučaju da niste vični šivenju možete upotrebiti staru jastučnicu, ako se sunđer ili pena uklapaju.Pronađite dušek za krevetac preko interneta ili kupite parče pene koja mora biti najmanje 8 cm debela. U ovom postupku je sve na vama i u suštini možete izabrati rešenje koje vam se najviše dopada dokle god je ono udobno za ljubimca.

Izmerite površinu dna kutije televizora i prema njoj organizujte dušek i presvlaku kreveta. Dušek možete pričvstiti lastišom ili širom gumom kako bi uvek stajao na svom mestu. Izbor obrazaca tkanina za presvlake kreveta takođe predstavljaj vaš izbor.

Sve što vam ostaje, jeste da postavite jastuk za kosku, a on može doći u vidu starog komada dekora sa vašeg nameštaja, ili ga možete kupiti namenski u bilo kojoj prodavnici za kućne ljubimce. Počnete da uživate u svom radu, koji će vaš pas obožavati i definitivno umeti da ceni.