Preuzeto sa : krpiceikonci.blogspot


Uz malo mašte kućica za mobitel može da postane fantastičan modni detalj. Za otmeniju večernju varijantu koristite pliš i saten u kombinaciji sa vezom i perlicama. Savršeni pratioci za dan vašem mobilnom ljubimcu biće teksas, somot i eko koža.

Većini telefona odgovara futrola dimenzija 14,5x8cm, pa je u tom slučaju potrebno iskrojiti 2 pravougaonika od dekorativne tkanine i 2 pravougaonika od postave dimenzija 16,5x10cm ( dodaci za šavove od 1cm su uračunati u mere).
Postavite licem na lice krojni deo od postave na krojni deo od dekorativne tkanine; pripazite da se ivice iskrojenih delova poklapaju (slika 2).

Špenadlama pričvrstite gornje ivice i proštepajte ravnim bodom za širinu dodatka za šav, tj. 1cm. Obavezno početak i kraj štepa učvrstite sa nekoliko povratnih bodova.

Postaviti proštepane delove kao na slici dole; dodatke za šavove zapeglati ka postavi (slika 4a). Proštepajte postavu ravnim bodom na 1-2mm od ivice šava (slika 4b).

Komadić čičak trake postavite na sredinu gornje ivice postave. Kako biste čičak traku lakše fiksirali na obeleženo mesto zalepite je lepkom za papir u stiku na materijal. Ravnim bodom proštepajte čičak sa sve četiri strane.

Sastavljene krojne delove postavite licem na lice, kao na slici br. 6. Šavovi gornjih ivica moraju da se poklapaju u potpunosti. Učvrstite ovako postavljene delove špenadlama sa sve četiri strane.

Proštepajte ravnim bodom rad sa sve četiri strane. Za prevrtanje rada na lice na jednoj bočnoj strani postave ostavite otvor u dužini 6-10cm. Na 2-3mm od ivice štepa zasecite ćoškove ukoso.

Futrolu prevrnite na lice, formirajte uglove i zašijte otvor na postavi.

Postavu ubaciti u vrećicu od dekorativne tkanine, a zatim zapeglajte gornju ivicu. Gornja ivica može dodatno da se proštepa na 1-2mm.

Motiv na futroli je urađen na mašini za vez Bernette Deco 340. Umesto mašinskog veza možete koristiti ručni konturni vez ili neku interesantnu aplikaciju.