Iako ja baš ne volim providne prozore moram da priznam da ih neki korisnici smatraju prilično korisnim. Blend je mali Windows program koji isporučuje providnost za sve izabrane prozore. Prilikom testiranja bili smo malo šokirani zato što se providnost nije primenila na sve prozore direktno i teško nam je bilo da shvatimo šta se zapravo događa.

Pošto možete da podesite nivo providnosti na potpunu providnost možete se naći u situaciji u kojoj više ne vidite Blend što znači da ne možete da promenite nivo providnosti; osim ako ne butujete ponovo računar. Ali to će vam se desiti samo jednom, zar ne?

Blend može sve prozore da učini providnim ili možete da podesite samo pojedine parametre providnosti za izabrane prozore što je verovatno bolji i bezbedniji način.

Pojedinačni prozori mogu da se izaberu tako što ćete u Blend-u dodati putanju ka njihovim izvršnim fajlovima ili tako što ćete prevući malu ikonicu sa Blend-a tako da otvori prozor programa i automatski doda ovaj program na listu.

Blend koristi veoma malo memorije - samo 3 megabajta i 120 kilobajta na hard drajvu. Ako volite i koristite providnost u Windowsu onda je Blend pravi program za vas.
Adresa:
Kod:
http://devrexster.googlepages.com/home