Rezultati 1 do 1 od 1


 1. #1
  Aktivan član
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  92
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  0
  Pohvaljen 23 puta u 17 postova
  Moć reputacije
  17

  Kako oporaviti Windows 7 nakon pojave problema u radu

  Autor : Nebojša  << Windows 7__System Restore - Kako oporaviti Windows 7 nakon pojave problema u radu__ >>  System Restore je deo operativnog sistema (Windows-a) koji služi da povrati vaš računar, to jest stanje njegovog operativnog sistema, unazad.

  Kada se instalira OS, onda on automatski kreira tu prvu tačku (u stvari OS izvrši kopije bitnih segmenata OS-a) i u slucaju nekog kvara, korisnik može da pomoću toga povrati OS u vreme kada je dobro radio ili OS sam to napravi i na taj način otkloni neke od vitalnih problema sa računarom bez da ponovo morate instalirati čitav OS.
  Nakon prve instalacije, OS sam vrši obnavljanje tih fajlova svaki dan, a korisnik može da to radi i kada on hoće.

  System Restore napravi kopije od registra (Registry) kao i kopije nekih bitnih sistemskih fajlova.
  Na primer Restore kreira kopije pre instalacije drajvera, ažuriranja OS-a (Update) i pre instalacije nekih programa.

  Kada koristite System Restore za povratak na prethodno stanje, svi Word dokumenti, email poruke i favoriti u Internet preglednicima ostaće nedirnuti.
  Takođe, svi dokumenti koji se nalaze u My Documents folderu će ostati nedirnuti.
  System Restore se koristi za povatak na prethodno stanje samo u slučajevima teskih grešaka koje korisnik ne može popraviti,
  a sami povratak može uzrokovati i probleme sa nekim programima koji će se nakon toga morati ponovo instalirati.


  Postupak vraćanja System Restore-a na stanje kada je sistem radio dobro

  1. Za početak, uočite ikonicu kompjutera ( Computer ) i kliknite desnim tasterom miša na nju. Iz padajućeg menija, levim tasterom miša izaberite, tj. kliknite na stavku Properties (svojstva).  2. U novom prozoru treba kliknuti na tekstualni link System Protection (zaštita sistema, stavka označena crvenim pravougaonikom).  3. Ulazimo u svojstva vašeg sistema ( System Properties ).
  Objasnićemo svaku od crvenih tačaka:

  3.1. Oporavak sistema ( System Restore ). Odavde se točak istorije vraća unazad, u vreme kada je vaš računar dobro radio.
  3.2. Konfigurisanje ( Configure ) rada sitema za obnovu računara.
  3.3. Kreiranje ( Create ), odnosno postavljanje tačke obnove, beleženjem trenutnog stanja računara.

  Sada klinite na dugme za oporavak sistema ( System restore… ), obeleženo tačkom broj 1.  4. Dobićete ovaj prozor u kome vas Windows 7 obaveštava čemu služi System Restore. Budući da smo o tome pričali u prethodnim paragrafima, kliknite na dugme Next.  5. Videćete da je WIndows 7 uredno beležio podatke o prethodno snimljenim stanjima.
  Ovde ćete dobiti ceo spisak svih prethodno snimljenih stanja, sa datumom nastanka i kratkim opisom. Ako vam nije dovoljno izlistanih, obležite polje pored naslova Show more restore points (uokvireno crvenim pravougaonikom) i dobićete znatno veći spisak.
  Ako kliknete na dugme pored tačke 1, Scan for affected programs, Windows 7 će se baciti na posao tražeči programe koje su izmenjeni tokom beleženja tačaka obnove ( Restore points ). Naravno, ovaj korak nije od nekog velikog značaja, sem ako niste detektiv po struci, pa želite da nađete motiv za nerazumno ponašanje računara.
  Zato izaberite jedno od stanja (iz ponuđene liste) u koje želite da se sistem vrati i kliknite na dugme Next, obeleženo tačkom 2.  6. Sve smo bliži oporavku.
  Windows 7 traži vašu potvrdu o vraćanju na stanje izabrano iz liste u prethodnom dijalogu.
  Pod tačkom 1, vidimo ime čvrstog diska koji se oporavlja, a tačka broj 2 vam nudi ponovo prikaz programa koji su preživeli izvesne promene.
  Nama je važno da sada kliknete na dugme pod tačkom 3, Finish, gde se konačno pristupa oporavku.  7. Kada jednom počnem, nema stajanja! kaže Windows 7.
  Ovo je poslednja provera pred konačan oporavak sistema. Ovde dobijate obaveštenje da se ne možete vratiti na sadašnje stanje, nakon završetka postupka.
  Hoćete ili nećete oporavak? Naravno da hoćete, kliknite na taster Yes. Računar sada gasi sistem, i ponovo ga pokreće.  8. Nakon resetovanja računara, dobijate poruku koja vas obaveštava da ste vraćeni u izabrano stanje. Sada bi trebalo da je sve po starom.
  Ova akcija može u nekim slučajevima i da pomogne ako ste bili žrtva virusa, jer će System Restore obrisati sve njegove instrukcije zabeležene u sistemskom registru ( registry ).
  Klik na
  Colse.  Napomena:POSTUPAK VRAĆANJA System Restore-a JE SLIČAN I KOD WINDOWS-a 8.
  Izmenjeno od: mikimedo; 20.10.2015 u 01:49. Razlog: Пребачене слике на други хостер.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 17:36.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1