+ Odgovori
Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 10 od 45


 1. #1
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380

  Poučne Priče


 2. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 3. #2
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380
  Ljubav

  Žena je izašla iz kuće i videla tri starija muškarca sa dugim sivim bradama kako sede u njenom dvorištu. Nije ih prepoznala. Rekla je: "Mislim, da vas ne poznajem, ali verujem da ste gladni. Uđite u kuću i nešto pojedite." "Je li suprug kod
  kuće?", pitali su. "Ne", odgovorila je. "Vani je." "Onda ne možemo ući", odgovorili su. Uveče, kad je suprug došao kući, rekla mu je šta se dogodilo. "Idi, reci im da sam kod kuće i pozovi ih unutra!" Žena je zaista otišla i pozvala starce da uđu. "Ne možemo zajedno ući u kuću," odgovorili su. "Zašto sad?" upitala je. Jedan od staraca joj pocne objašnjavati: "Njegovo ime je Zdravlje," rekao je i pokazao na jednoga prijatelja. Pokazujući na drugoga je rekao: "On je Uspjeh, a ja sam Ljubav." Na to je dodao: "Sada idi i dogovori se s mužem kojega od nas želite imati u vašem domu." Žena je ušla u kuću i rekla mužu što je rekao. Muž je bio oduševljen. "Divno!!", rekao je. "Ako je tako, pozovimo Zdravlje. Neka uđe i napuni naš dom zdravljem!" Žena se nije složila. "Dragi moj, zašto ne bi pozvali Uspjeh?" Njihova kćerka je slušala u drugom kraju kuće. Priskočila je sa svojim prijedlogom: "Ne bi li bilo bolje pozvati Ljubav? Naš dom bi onda bio ispunjen ljubavlju!" "Poslušajmo njen savjet," rekao je muž ženi. "Idi i pozovi Ljubav, neka on bude naš gost." Žena je otišla van i upitala: "Koji od vas je Ljubav? Molim Vas, uđite i budite naš gost." Ljubav je ustao i počeo hodati prema kući. Ostala dva su u isti čas ustala i pošla za njim. Iznenađena, žena upita Zdravlje i Uspjeh: "Pozvala sam samo Ljubav, zašto vi ulazite?" Starci uglas odgovoriše: "Da si pozvala Zdravlje ili Uspjeh, druga dva bi ostala vani. Pozvala si Ljubav i gdje god ide on, i mi obojica idemo s njim. Gdje god je ljubav, tu su takođe zdravlje i uspjeh !"

 4. Sledeća 7 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 5. #3
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380


  Prica o vuku


  Nekada davno je deda svome unuku ispricao jednu životnu istinu.
  U duši svakog čoveka se vodi bitka. Kao borba izmedju dva vuka. U duši svakoga od nas.
  Jedan vuk predstavlja zlo. Predstavlja bes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam...
  Drugi vuk predstavlja dobro. Predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrotu, srdačnost, darežljivost, istinu, saoosećanje i veru.


  Unuk se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedovih reci, pa ga upita;
  -Koji vuk na kraju pobedi?
  Deda odgovori sa smeškom na svom starom licu:
  -Pobedjuje uvek onaj koga hraniš...

 6. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 7. #4
  Filmski sektor
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  6.858
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.228
  Pohvaljen 94.680 puta u 6.321 postova
  Moć reputacije
  706
  Prioriteti

  Profesor filozofije stoji ispred svog razreda i ispred sebe ima nekoliko predmeta. Kada je čas počeo, bez reči uzima veliku praznu teglu i počinje je puniti kamenjem.

  Zatim upita studente : ”Da li je tegla puna?”

  Oni su se složili da jeste. Profesor onda uzima kutiju sa šljunkom i sipa u teglu. Šljunak je popunio prostor između kamenja. Na pitanje da ”Da li je tegla sada puna”, studenti su se složili da jeste. Onda je pak uzeo pesak i popunio teglu između šupljina od šljunka i kamena.
  ”A sada hoću da zamislite da je ovo vaš život! Kamenje predstavlja važne stvari, vašu porodicu, vašeg patnera, vaše zdravlje, vašu decu – sve ono što bi vaš život činilo punim i onda kad bi sve druge stvari nestale. Šljunak su sve druge stvari koje su važne kao što je posao, kuća, auto. Pesak je sve ono što preostane. Sitnice. Ako u teglu prvo stavite pesak, za kamenje i šljunak neće ostati mesta.
  Isto važi i u životu. Ako svo vreme trošite na nevažne stvari, nećete imati prostora za ono što vam je važno. Obratite pažnju na one stvari koje su ključne za vašu sreću. Igrajte se sa decom. Izvedite svog partnera na ples. Otiđite kod doktora na kontrolne preglede.
  Uviek će biti vremena za posao, da se kuća očisti, pozovu prijatelji na večeru.

  Pobrinite se prvo za kamenje tj. za ono što je zaista važno. Postavite svoje prioritete. Sve ostalo je samo pesak!”

 8. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora mir-lav:


 9. #5
  Fast Serbia V2 Caffe gardoim avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  9.462
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  16.077
  Pohvaljen 94.438 puta u 11.187 postova
  Moć reputacije
  975
  Dve generacije


  Jedan nadobudni brucoš, šetajući parkom, uzeo je sebi za pravo da objasni starijem gospodinu, koji je sedeo odmarajući se, zašto je nemoguće da starija generacija razume njegovu generaciju.


  - Vi ste rasli u različitom svetu, zapravo skoro primitivnom, reče brucoš dovoljno glasno da i drugi čuju. Danas mladi odrastaju uz TV, mlazne avione, putovanja po svemiru, čovek se šeta Mesecom. Imamo nuklearnu energiju, brodove, mobilne telefone, računare brzine svetlosti ... i mnogo drugog.


  Posle kraće pauze stariji gospodin mu je odgovorio:


  - Sine, u pravu si. Sve ove stvari nismo imali kad smo bili mladi... pa smo ih izmislili. A sada te pitam, Šta ti radiš za sledeću generaciju?


  Aplauz prisutnih je bio zadivljujući!

 10. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora gardoim:


 11. #6
  Forum admin Мрвица avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  fastserbia.com
  Postovi
  3.253
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  13.732
  Pohvaljen 13.839 puta u 3.167 postova
  Moć reputacije
  351
  MOST


  Bila jednom dva brata koja su živela na susednim farmama i koja su se posvađala. Bila je to prva ozbiljna svađa tokom četrdeset godina, koliko su živeli jedan pored drugog, deleći alat, pomažući se i davajući jedan drugom.

  A onda je taj sklad narušen. Sve je počelo od malog nesporazuma koji je vodio do velike svađe i grubih reči nakon kojih su usledile nedelje provedene u ćutnji.

  Jednog jutra, neko je pokucao na Džonova vrata. Otvorio ih je i video čoveka sa stolarskim alatom.

  - Tražim posao. rekao je. Možda bi ovde na tvojoj farmi mogao da se nađe neki poslić za mene?

  - Da, reče stariji brat. Znam šta bi mogao da uradiš za mene. Vidiš onu kuću sa druge strane potoka? Tu živi moj komšija, zapravo, mlađi brat. Prošle nedelje je između nas bila livada, ali je on nešto kopao od reke dovde i sad je između nas potok. To je uradio da bi mi napakostio, ali vratiću mu ja... Vidiš ona debla pored štale? Hoću da mi napraviš ogradu od dva metra da više ne vidim ni njega ni njegovu kuću.

  Stolar reče:

  - Sve mi je jasno. Daj mi eksere i bušilicu i videćeš kako ću to sjajno da uradim.

  Stariji brat je morao da ode do grada, tako da je stolaru dao potrebni materijal i otišao. Stolar je celog dana vredno radio, merio, testerisao...

  Kada se u sumrak dana stariji brat vratio, stolar je završio posao. Bio je zaprepašćen! Uopšte nije bilo ograde. On je napravio most koji je spajao dve obale potoka. Bio je to prelep most, a sa njegove druge strane mu se približavao njegov mlađi brat širom raširenih ruku.

  - Stvarno si sjajan čovek kada si napravio most posle svega što sam ti rekao i uradio. - reče mlađi brat.

  Braća su stajala svaki na svojoj strani mosta, pa su polako krenuli jedan drugom u susret, susrevši se na sredini. Videli su da stolar podiže svoju kutiju sa alatom i kreće.

  - Hej, sačekaj! Ostani par dana kod nas, ima još puno stvari koje bi mogao da napraviš. - reče stariji brat.

  - Vrlo rado, reče stolar, ali moram da napravim još puno mostova.

 12. Sledeća 6 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:


 13. #7
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380


  Sok od narandze
  Priznati stručnjak na polju ljudskih potencijala držao je predavanje. Nakon uvodnog govora, on uze narandžu u ruke i zagonetno upita publiku:
  »Ako stisnem iz sve snage ovu narandžu, šta će izaći iz nje?»


  Neka mlada djevojka iz prvog reda dobaci:
  »To vam je jako glupo pitanje. Ako stisnete narandžu onda će iz narandže izaći sok od narandže. To je ono što je unutra. Ne može ništa drugo izaći iz nje.»


  Stručnjak reče:»Točno. To je točan odgovor na moje pitanje. Razlog zašto će iz narandže izaći narandžin sok je taj što je samo to unutra, a sad ako proširimo metaforu i zamislimo da vas neko tako stisne. Da vas stisnu vaši problemi, brige, strahovi, da vas ogovara, da vas neko uvrijedi, da vam nanese bol i sl. I iz vas izađu bijes, mržnja, prezir, strah, ljutnja, zloba itd. Vi biste rekli da to što je izašlo iz vas je zbog toga što vam je neko rekao ovo ili uradio ono, ali prava istina je da ono što iz vas izađe, je ono što vi imate u vama.


  Upamtite, iz vas će uvijek i baš uvijek izaći ono što je u vama ako vas neko “stisne”. Iz narandže nikada neće izaći sok od jabuke. Isto tako iz vas nikad neće izaći ono što već nije u vama.»

 14. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 15. #8
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380


  Da li je moc Boga bezgranicna


  Jednom su zapitali čuvenog fizičara Isaka Njutna:
  “Kako je moguće da tijela mrtvih, odavno raspadnuta, ponovo postanu tijela svojih duša?”
  Na to je naučnik pomiješao gvozdene opiljke sa zemljom i upitao svoje sagovornike:
  “Ko može da izdvoji iz prašine i sastavi ove gvozdene opiljke?”
  Odgovor nije dobio.
  Potom je Njutn uzeo magnet i prinio ga mješavini. Nastalo je komešanje čestica. Opiljci gvožđa počeli su se hvatati za magnet i jedni za druge. U prašini nije ostalo ni jednog djelića gvožđa.
  Tada Njutn reče prisutnima:
  “Onaj, koji je ovoliku silu dao mrtvom kamenu, zar ne može dati takvu moć našim dušama kada bude trebalo da se obuku u svoja tijela.”


  Mudre misli

 16. Sledeća 5 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 17. #9
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380
  Koliko je teško biti otac


  Kada sam bio dijete, volio sam da se pentram po drveću. Otac mi je branio i zato sam mu jednom rekao: “Radije mi objasni koje je drveće opasno, a nemoj da me sprečavaš da se penjem – kako bih mogao da izbjegavam opasno drveće. Reci mi koje drveće nije opasno, kako bih mogao da se penjem. Ali ako pokušaš da mi braniš penjanje, postoji opasnost: možda ću da se penjem po pogrešnom drveću, a ti ćeš biti odgovoran. Ja neću da prestanem da se penjem, jer to volim! Biti na vrhu drveta kad sunce sija a vjetar ćarlija u granama i cijelo drvo pleše – to je jedna od najljepših stvari. Zato jeoče tvoj posao da mi kažeš tačno, na koje drveće smijem da se penjem, a ne koje ne. Jer inače mogu da padnem, slomim se, naškodim svom tijelu.“ I on je morao da pođe sa mnom i obiđe grad da mi pokaže koje je drveće opasno. Tada sam mu postavio drugo pitanje: „Znaš li nekog dobrog penjača u gradu koji može da me poduči kako da se penjem i na ono opasno drveće?“
  Tada je on rekao: „To je ipak previše… ideš predaleko. Rekao si mi… mislio sam…“ Odgovorio sam: „Držaću se toga što sam rekao, ali drveće za koje si rekao da je opasno, neodoljivo je, jer jamun (indijsko voće) raste na njemu. Ono je vrlo slabo i kada je voće zrelo, možda neću moći da odolim izazovu. Ti si moj otac, to je tvoja dužnost… moraš da mi nađeš nekoga da mi pomogne.“
  On je tada rekao: „Da sam znao koliko je teško biti otac, nikada ne bih postao otac – barem ne tebi! Da, znam jednog čovjeka.“ I on me je upoznao sa jednim starim čovjekom koji je bio dobar penjač, najbolji penjač, bio je drvorezac. Otac mu je rekao: „Nauči ga nešto, posebno o drveću koje je opasno, čije grane mogu da puknu.“ Taj čovjek me je pogledao i rekao: „Nikada mi još niko nije ovako nešto tražio, pogotovo ne otac koji dovodi sina. To je opasna stvar, ali ako on to voli – rado ću da ga podučim.“ I on me je učio kako da se popnem. Pokazao mi je sve vrste strategija kako da se zaštitim. Ako želite da se popnete na visoko drvo, da ne biste pali vežite se užetom za onaj dio drveta za koji mislite da je dovoljno jak da vas izdrži. Ako padnete, visićete na užetu, ali nećete pasti na tlo.“


  Mudre misli

 18. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:


 19. #10
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.698
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.325
  Pohvaljen 3.741 puta u 1.729 postova
  Moć reputacije
  380


  Kada možeš biti srećna


  Možeš sutra biti srećna. Možeš biti srećna kad završiš sa svim stvarima koje si isplanirala. Možeš biti srećna kad upoznaš onoga. Možeš biti srećna kad dobiješ pravi posao. Možeš biti srećna i kad dobiješ povišicu na poslu. Možeš biti srećna kada prestaneš kupovati stvari koje su ti potrebne i počneš kupovati stvari koje želiš. Možeš biti srećna kad se penzionišeš. Možeš biti srećna kad ti vrijeme odgovara. Možeš biti srećna u avionu. Možeš biti srećna na kiši. Ili možeš sve ovo prestati čitati, duboko udahnuti, ibiti srećna od ovog trenutka.


  Nepoznat autor

 20. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lily:+ Odgovori
Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:16.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1