+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.468
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.835
    Pohvaljen 43.862 puta u 9.298 postova
    Moć reputacije
    1268

    Marko Novakovic / Marko Novaković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Marko Novakovic / Marko Novaković

    IMDb



    Marko Novaković (Beograd, 1971) je filmski, televizijski i pozorišni reditelj, član žirija međunarodnih TV festivala »Golden Chest« (Plovdiv 2002.) i »Golden Albena« (Albena 2003) kao i član internacionalnog žirija za nagrade »Emi« za vanenglesko govorno područje (2004). Svoj prvi dugometražni igrani TV film MASKA snima 2007. godine i sa njim osvaja specijalnu nagradu žirija na festivalu “Listapad” (Minsk 2008). Godinu dana kasnije snima svoj prvi dugometražni igrani film NEKO ME IPAK ČEKA (2009) koji je osvojio veliki broj nagrada na domaćim i stranim filmskim i TV festivalima. Njegov drugi dugometražni igrani film ZVERINJAK (2012), takođe učestvuje na mnogim filmskim i TV festivalima u zemlji i inostranstvu i osvaja brojne nagrade, a godinu dana kasnije završava svoj prvi dokumentarno-igrani film PUT RUŽAMA POSUT (2013). Njegov treći dugometražni igrani film BEZ STEPENIKA (2015) sa velikim je uspehom ostvario festivalski život u zemlji i inostranstvu, dobivši nekoliko prestižnih nagrada. Režirao pozorišne predstave, kratke igrane filmove, TV emisije, prenose koncerata, kvizove, šou programe, muzičke i reklamne video spotove. Član je udruženja filmskih i TV umetnika Srbije.

    Diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu 1994.

    Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije od 2009. godine. Od 2009. zaposlen je u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, čiji je Ogovorni urednik postao 2010. godine.

    Dobitnik je nagrade za režiju filma Priča o povratku, na festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma u Beogradu 1993, nagrade za kameru u filmu Dan za sebe na festivalu Zlatni vitez (Novi Sad, 1994) kao i specijalne nagrade žirija za dugometražni film Maska na međunarodnom filmskom festivalu »Listapad« u Minsku (Belorusija).

    U kategorijama muzičkih programa osvojio je Grand Prix na međunarodnom TV festivalu »Golden Albena« (u Bugarskoj) sa emisijom Na istoku zapada (2004) kao i specijalnu nagradu u kategoriji klasične muzike za emisiju Putovanje kruga (2002.) na istom festivalu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sve moje maske (1999)
    2. Lament 99 (1999)
    3. Putovanje kruga (2001)
    4. Ludi svet, Baby Doll (2002)
    5. Andjeo u teatru (2003)
    6. Zec iz sesira (2004)
    7. Na istoku zapada (2004)
    8. Neka voda nosi (2005)
    9. Dnevnik duge plovidbe (2006)
    10. Maska (2007)
    11. Na tatinom mestu (2008)
    12. Neko me ipak ceka (2009)
    13. Ratko Djurovic - Sokrat svoga vremena (2010)
    14. Zverinjak (2012)
    15. Dekalogija o Materiji i Smrti (2013)
    16. Put Ruzama Posut (2013)
    17. X Factor Adria (2013– )
    18. Bez stepenika (2015)
    19. Otvorenih ociju (2017)
    20. Beovizija (2018)




  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 23:55.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1