+ Odgovori
Rezultati 1 do 2 od 2






  1. #1
    Napredan član Lapidus avatar
    Datum registracije
    09.02.2013
    Lokacija
    Atlantida
    Postovi
    324
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    2.332
    Pohvaljen 2.152 puta u 310 postova
    Moć reputacije
    53

    Dragan Ocokoljic / Dragan Ocokoljić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dragan Ocokoljic / Dragan Ocokoljić

    IMDb



    Dragan Ocokoljić, rođen u Kraljevu, 03. februara 1927. godine, umro 21. septembra 1996. godine, bio je jugoslovenski i srpski filmski i televizijski glumac.

    Zgrada broj 40 u Ulici Ranka Tajsića pamti mnoge stanare, ali ulaz II posebno je interesantan jer su u tom delu zgrade živela tri poznata književnika, vajar, glumac i balerina. Ponosni na svoje komšije, stanari su u maju 2014. postavili spomen-obeležje i na taj način odali počast umetnicima koji su tu živeli i stvarali.

    Slučajnost ili ne, na ovoj adresi živeli su Stevan Dukić, akademski vajar i član ULUS-a, jedan od osnivača Umetničke kolonije "Bakar" u Boru i autor amblema koji je koristio grad Zrenjanin od 1968 - 2008, Dragan Ocokoljić, jugoslovenski glumac koji je glumio u više od 30 filmova i serija, i balerina Irena Kiš.

    fastserbia.com

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Njih dvojica (1955)
    2. Mis Ston / Miss Stone (1958)
    3. Signali nad gradom / Signal Over the City (1960)
    4. Solunski atentatori / The Salonika Terrorists (1961)
    5. Obracun / Kapetan Lesi 2 (1962)
    6. Price iz hotela (1962)
    7. Kisobran, osveta i uzica (1962)
    8. Nevesinjska puska / Thundering Mountains (1963)
    9. Desant na Drvar (1963)
    10. Kobna plocica (1963)
    11. Pod isto nebo / Pod istim nebom / Under the Same Sky (1964)
    12. Sette a Tebe / Seven from Thebes / Sedmorica iz Tebe (1964)
    13. Pravo stanje stvari (1964)
    14. Snajderski kalfa (1965)
    15. Ponocni gost (1965)
    16. Sa njima dolazi smrt (1965)
    17. Do pobedata i po nea / Before and After the Victory / Do pobede i dalje (1966)
    18. Vojnik / The Soldier (1966)
    19. Zlatna pracka (1967)
    20. Tergovci (1967)
    21. Tim koji gubi (1968)
    22. Saculatac (1968– )
    23. Podvala (1969)
    24. Deset zapovesti (1970– )
    25. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    26. Uzicka Republika / Guns of War (1974)
    27. Kraj nedelje (1975)
    28. Andersonvil - Logor smrti (1975)
    29. Na putu izdaje (1976– )
    30. Uzicka Republika (1976– )
    31. Pripovedanja Radoja Domanovica (1979– )
    32. Vruc vetar (1980– )
    33. Kraljevski voz (1981)
    34. Timocka buna (1983)
    35. Kamiondzije 2 (1983– )
    36. Balkan ekspres 2 (1989– )
    37. Solunci govore (1990)
    38. Konak (1991)
    39. Apis (1991)
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 22.04.2019 u 11:55.
    Ако не можеш сам, барем поквари другоме!

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lapidus:


  3. #2
    Filmski sektor
    Datum registracije
    28.10.2018
    Postovi
    448
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    206
    Pohvaljen 1.683 puta u 339 postova
    Moć reputacije
    47
    Hvala od srca za biografiju,iskreno,nisam ni "primećivala" da je igrao u toliko legendarnih domaćih filmova,hvala još jednom,iskreno


    PS


    u znak zahvalnosti,likovaćemo sve filmove u toku dana,Bane i Tamara
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 22.04.2019 u 11:56.

  4. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora TamaraPsy:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:42.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1