+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.108
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.934
    Pohvaljen 12.402 puta u 3.005 postova
    Moć reputacije
    335

    Nebojsa Dugalic / Nebojša Dugalić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nebojsa Dugalic / Nebojša Dugalić

    IMDb



    Nebojša Dugalić (Kraljevo, 17. maj 1970) je srpski glumac, režiser i profesor glume.

    Rođen je 17. maja 1970. godine u Kraljevu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1994. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

    Igrao je na scenama Narodnog pozorišta, Pozorišta na Terazijama, Beogradskog dramskog pozorišta, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Ateljea 212, Bitef teatra, Madlenijanuma, Kraljevačkog pozorišta i dr.

    Od 1998. godine je šef klase glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U zvanje vanrednog profesora glume izabran 2001. godine, a u zvanje redovnog profesora 2007. godine.

    Nebojša Dugalić je ostvario više uloga u televizijskim dramama, na radiju i filmu. Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije.

    Oženjen je glumicom Draganom Dugalić (1971) sa kojom ima petoro dece.

    Pozorište

    Ostvario je niz pozorišnih uloga, za koje je dobio sledeće nagrade i priznanja:
    • uloge Čezarea, u „Maski“ Miloša Crnjanskog - Godišnja nagrada Narodnog pozorišta;
    • Grumia, „Ukroćena goropad“ Vilijama Šekspira - nagrada „Ošišani jež“ za najboljeg mladog glumca na festivalu Dani komedije u Jagodini;
    • kneza Miškina, u „Idiotu“ Fjodora Dostojevskog, u režiji Steve Žigona - nagrada „Stojan Dečermić“ - za najboljeg mladog glumca;
    • Sigismunda, „Život je san“ Pedra Kalderona de la Barke - nagrada „Milivoje Živanović“ na glumačkim svečanostima u Požarevcu i Godišnja nagrada Narodnog pozorišta;
    • Petra, „Govorna mana“ Gorana Markovića - Sterijina nagrada, nagrada „Ljubiša Jovanović“ u Šapcu i nagrada kritike za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni 1998-1999;
    • Karađoza, „Prokleta avlija“ Ive Andrića - Sterijina nagrada, „Nagrada Zoran Radmilović“, nagrada Novosadskog otvorenog univerziteta, nagrada publike Sterijinog pozorja, povelja „Milivoje Živanović“ i dr.


    Igrao je u jednoj od najboljih pozorišnih ostvarenja u Srbiji protekle decenije, u predstavi „Zlatno runo“ Borislava Pekića u režiji Nebojše Bradića, u kome pored njega nastupaju Nebojša Glogovac i Vojin Ćetković.

    Režirao je sledeće predstave:
    • "Višnjik", Anton Pavlović Čehov
    • "Osvrni se u gnevu", Džon Ozborn
    • "Siroti mali hrčki", Gordan Mihić
    • "Policajci", Slavomir Mrožek
    • "Sluškinje", Žan Žene
    • "Omerpaša Latas", Ivo Andrić
    • "Putujuće pozorište Šopalović", Ljubomir Simović
    • "Paviljon broj 6", Anton Pavlović Čehov
    • "Stari dani", Borisav Stanković
    • "Ženski razgovori", Duško Radović

    Na međunarodnom festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi 2006. godine dobio je Zlatog viteza za glumu u predstavi „Zlatno runo“ Borislava Pekića. Zlatnog viteza je dobio i 2012. godine za monodramu „Reč je o svečoveku“.

    Dobitnik je još dva Zlatna viteza, ukupno četiri i dva Srebrna viteza, četiri „Zoranova brka“, tri Sterijine nagrade, „Nagrade Zoran Radmiloivć“, „Nagrade Miloš Žutić“ koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije za sezonu 2013-2014, nagrada Narodnog pozorišta za najbolje individualno premijerno umetničko ostvarenje za sezonu 2013-2014, godišnja nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja te kuće, nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo za 2013. godinu.

    fastserbia.com

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Tito i ja / Tito and Me (1992)
    2. Vrsacka pozorisna jesen (1992– )
    3. Teatar u Srba (1991– )
    4. Broz i ja (1993– )
    5. Vukovar, jedna prica (1994)
    6. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    7. Gore dole (1996–1997)
    8. Budjenje proleca / Flashback / Vraćanje (1997)
    9. Nedovrsena simfonija (1998)
    10. Prolece u Limasolu (1999)
    11. Netaknuti suncem (2002)
    12. Tragom Karadjordja (2004– )
    13. Smesne i druge price (2004– )
    14. Pescanik / The Hourglass (2007)
    15. Zver na mesecu (2008)
    16. Besa (2009)
    17. Greh njene majke (2009– )
    18. Pridji blize (2010– )
    19. Miris kise na Balkanu (2010– )
    20. Sesir profesora Koste Vujica / Professor Kosta Vujic's Hat (2013– )
    21. Vrata Srbije: Mojsinjska Sveta gora / The Door of Serbia Holy Mount of Mojsinje (2013)
    22. Jagodici: Oproštajni valcer (2012– )
    23. Bicemo prvaci sveta / We Will Be the World Champions (2015)
    24. Zaboravljeni umovi Srbije (2007– )
    25. Vere i zavere (2016– )
    26. Prvaci sveta (2016– )
    27. Ime: Dobrica, prezime: nepoznato / Name: Dobrica, Last Name: Unknown (2016)
    28. Santa Maria della Salute (2016)
    29. Santa Maria della Salute (2017– )
    30. The White Crow (2018)
    31. Jutro ce promeniti sve / Morning Changes Everything (2018– )
    32. Koreni (2018)
    33. Besa (2018– )
    34. Narodno pozoriste u 10 cinova (2018–2019)
    35. Pet (2019– )
    36. Drzavni sluzbenik (2019– )
    37. Zigosani u reketu (2018– )
    38. Senke nad Balkanom / Black Sun (2017– )
    39. Strahinja

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:16.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1