+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    30.01.2018
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    326
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    112
    Pohvaljen 1.921 puta u 295 postova
    Moć reputacije
    37

    Dusan Janicijevic / Dušan Janićijević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dusan Janicijevic / Dušan Janićijević

    IMDb



    Dušan Janićijević (27. april 1932, Gornje Grgure kod Blaca, Kraljevina Jugoslavija — 5. jul 2011, Gornje Grgure) je bio srpski filmski i pozorišni glumac.
    Rođen je 1932. godine u mestu Gornje Grgure, dok je u Prokuplju učio gimnaziju i prve glumačke korake. Glumu je završio na Pozorišnoj akademiji u Beogradu. Prvi put se još kao student, 1954. godine pojavio sa ulogom u filmu Stojan Mutikaša i za tu debitantsku ulogu je dobio Zlatnu arenu na prvom Filmskom festivalu u Puli.

    Od tada je igrao u skoro 400 filmova i televizijskih serija, a posljednju ulogu ostvario je u filmu Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video!“.
    Dušan Janićijević je smatrao da mu je najteža uloga bila u filmu Gazija, a najuspešnijom je smatrao ulogu u filmu Zadah tela.
    Sem na filmu igrao je i u brojnim pozorištima, između ostalih u Jugoslovenskom dramskom, Narodnom pozorištu i Ateljeu 212.
    Snimio je dokumentarni film o svojim ljudskim i umetničkim dilemama, štampao je knjige o ruskim emigrantima, o životu na rekama, o strasnim pecaroškim i lovačkim hobijima i jelima od riba i divljači, a sve je krunisao knjigom „Sećanja“ koja je objavljena u junu 2011. godine.
    Preminuo je 5. jula 2011. u mestu gde je i rođen Gornje Grgure. Iza sebe je ostavio suprugu Jasnu, ćerku Nevenu, i unuke Katarinu i Nemanju.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Stojan Mutikasa (1954)
    2. Pesma sa Kumbare (1955)
    3. Solaja (1955)
    4. Michael Strogoff / Revolt of the Tartars (1956)
    5. La Tour, prends garde! / King on Horseback / Cuvaj se, La Tur (1958)
    6. Rafal u nebo (1958)
    7. Pogon B (1958)
    8. Vetar je stao pred zoru (1959)
    9. Tri Ane / Three Girls Named Anna (1959)
    10. Vrata ostaju otvorena (1959)
    11. Kota 905 (1960)
    12. X-25 javlja / X-25 Reports (1960)
    13. Dan cetrnaesti / The Fourteen Days (1960)
    14. Solimano il conquistatore / Suleiman the Conqueror / Tvrdjava samograd (1961)
    15. Oklopni voz (1962)
    16. Kapi, vode, ratnici (1962)
    17. Vrtlog (1964)
    18. Der Schut / The Yellow One / Sut (1964)
    19. Sette a Tebe / Seven from Thebes / Sedmorica iz Tebe (1964)
    20. Covek nije tica / Man Is Not a Bird (1965)
    21. Klakson (1965)
    22. Der Ölprinz / The Oil Prince / Kralj petroleja (1965)
    23. Po isti poti se ne vracaj / Istim putem se ne vracaj (1965)
    24. Old Surehand / Lavirint smrti (1965)
    25. Neprijatelj / The Enemy (1965)
    26. Denovi na iskusenie / Dani iskusenja (1965)
    27. Glineni golub (1966)
    28. Sretni umiru dvaput (1966)
    29. Praznik / The Feast (1967)
    30. Posalji coveka u pola dva (1967)
    31. Braca i sestra (1967)
    32. U raskoraku (1968)
    33. Pohod / The Trek (1968)
    34. Delije / The Tough Ones (1968)
    35. Bekstva (1968)
    36. Sve ce to narod pozlatiti (1968)
    37. Nase priredbe (1968– )
    38. Oseka (1969)
    39. Vreme bez vojna / Times Without War / Vreme bez rata (1969)
    40. Most (1969)
    41. Veliki dan (1969)
    42. Muzikanti (1969– )
    43. Laka lova (1969)
    44. Biciklisti / The Cyclists (1970)
    45. Rekvijem (1970)
    46. Prirodna granica / Natural Boundaries (1970)
    47. Burdus (1970)
    48. Ljubav na seoski nacin (1970– )
    49. Zarki (1970)
    50. Levaci (1970– )
    51. Klopka za generala (1971)
    52. Moja luda glava (1971)
    53. Bubasinter / The Bug Killer (1971)
    54. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    55. Nesalomivi (1971)
    56. Cudo (1971)
    57. Bolani Dojcin (1972)
    58. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    59. Pukovnikovica (1972)
    60. Ratnicki talenat (1972)
    61. Nase priredbe (1973– )
    62. Sutjeska / The Battle of Sutjeska (1973)
    63. La mia grande avventura / The Jack London Story (1973– )
    64. Sticenik / The Climber (1966)
    65. Sluga (1973)
    66. Potomak (1974)
    67. Okovani soferi (1975)
    68. Decak i violina (1975)
    69. Doktor Mladen (1975)
    70. Sie kommen aus Agarthi / Oni dolaze iz Agartija (1975– )
    71. Crvena zemlja / Red Earth / Massacre at Noon (1975)
    72. Cuvar plaze u zimskom periodu / Beach Guard in Winter (1976)
    73. Najdolgiot pat / The Longest Journey (1976)
    74. Grlom u jagode (1975– )
    75. Vlajkova tajna (1976)
    76. Akcija stadion / Operation Stadium (1977)
    77. Pas koji je voleo vozove (1977)
    78. Najdolgiot pat / The Longest Journey (1977– )
    79. Povratak otpisanih (1976– )
    80. Tamo i natrag / Round Trip (1978)
    81. Tren / Moment (1978)
    82. Bosko Buha (1978)
    83. Kvar / Breakdown (1978)
    84. Tigar / The Tiger (1978)
    85. Podne (1978)
    86. Bosko Buha (1978– )
    87. Poslednja trka (1979)
    88. Usijanje (1979)
    89. Gersla (1979)
    90. Pozorisna veza (1980)
    91. Poseban tretman (1980)
    92. Vruc vetar (1980– )
    93. Svetozar Markovic (1980)
    94. Rad na odredjeno vreme (1980)
    95. Vreme, vodi / Vreme, vode (1980)
    96. Tren / Moment (1980– )
    97. Snovi, zivot, smrt Filipa Filipovica (1980)
    98. Hajduk (1980)
    99. Erogena zona (1981)
    100. Crveni konj / Crveniot konj (1981)
    101. Siroko je lisce (1981)
    102. Svetozar Markovic (1980– )
    103. Berlin kaputt / Berlin kaput (1981)
    104. Duvanski put (1980– )
    105. Pad Italije (1981)
    106. Gazija (1981)
    107. Sok od sljiva (1981)
    108. Lov u mutnom (1981)
    109. Laf u srcu (1981)
    110. Zivot i prica (1982)
    111. Jack Holborn (1982)
    112. Ziveti kao sav normalan svet / Living Like the Rest of Us (1982)
    113. Savamala (1982)
    114. Nedeljni rucak (1982)
    115. Mrtvi se ne vracaju (1983– )
    116. Halo taxi (1983)
    117. Veliki transport (1983)
    118. Timocka buna (1983)
    119. Zadah tela (1983)
    120. Mahovina na asfaltu (1983)
    121. Jos ovaj put (1983)
    122. Crveniot konj (1983– )
    123. Kamiondzije 2 (1983– )
    124. Kamiondzije opet voze (1984)
    125. Opasni trag (1984)
    126. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    127. Una (1984)
    128. I to ce proci (1985)
    129. Sest dana juna (1985)
    130. Bal na vodi / Hey Babu Riba (1985)
    131. Divlji vetar / Dikiy veter (1985)
    132. Kuca na pijesku (1985)
    133. Vrenje (1986)
    134. Waitapu (1987)
    135. Covek u srebrnoj jakni (1987– )
    136. Vuk Karadzic (1987– )
    137. Kuca pored pruge (1988)
    138. Braca po materi (1988)
    139. Suncokreti (1988)
    140. Balkan ekspres 2 (1989)
    141. Atoski vrtovi - preobrazenje (1989)
    142. Balkan ekspres 2 (1989– )
    143. Seobe II (1989)
    144. Vreme cuda (1989– )
    145. Vreme cuda / Time of Miracles (1989)
    146. Nedeljom od devet do pet (1989)
    147. Boj na Kosovu / The Battle of Kosovo (1989)
    148. Sveto mesto / A Holy Place (1990)
    149. Das serbische Mädchen / The Serbian Girl / Srpkinja (1991)
    150. Noc u kuci moje majke (1991)
    151. Bolji zivot (1987–1991)
    152. Saran (1991)
    153. Dezerter (1992)
    154. Bulevar revolucije (1992)
    155. Un chien sur la route / Der zweite Tod des Gregor Z. / Nehaj (1992)
    156. Tri karte za Hollywood / Three Tickets to Hollywood (1993)
    157. Pun mesec nad Beogradom / Full Moon Over Belgrade (1993)
    158. Roda (1993)
    159. Puh (1993)
    160. Napadac (1993)
    161. Vukovar, jedna prica (1994)
    162. Terasa na krovu (1995)
    163. Kraj dinastije Obrenovic (1995– )
    164. Tamna je noc (1995)
    165. Treca sreca (1995)
    166. Gore dole (1996–1997)
    167. Savior / Spasitelj (1998)
    168. Drzava mrtvih / The State of the Dead (2002)
    169. San zimske noci / Midwinter Night's Dream (2004)
    170. Motion Report (2005)
    171. Sejtanov ratnik (2006)
    172. S. O. S. - Spasite nase duse (2006)
    173. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    174. Gorki plodovi / Bitter Fruit (2008– )
    175. Coriolanus (2011)
    176. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    Izmenjeno od: majajevtic; 29.12.2018 u 10:35.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 17:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1