+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    30.01.2018
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    335
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    117
    Pohvaljen 2.171 puta u 301 postova
    Moć reputacije
    38

    Dusan Bulajic / Dušan Bulajić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dusan Bulajic / Dušan Bulajić

    IMDb



    Rođen je 06. marta 1932. godine u Čačku, a preminuo 03. juna 1995. u Beogradu

    Za razliku od svoje supruge Dušan nije voleo preterano da se eksponira. Velika popularost nije mu prijala ni kad je bio mlađi. Duško Bulajić više preferira glumu u pozorištu i ona mu je bliža srcu. Bio je glumac Narodnog pozorišta. Zavoleo je taj direktan kontakt s publikom u pozorištu. Totalno je drugačiji odnos na filmu i pozoristu.Zaljubljenik je u pozorište

    Publici se predstavio u mnogim pozorišnim ostvarenjima. Jedna od njih je “Koštana” , Bore Stankovića, u Narodnom pozorištu. Takođe u njegovu karijeru uvrstani su i filmovi "konjuh Planinom",ratni film koji ptati pricu o mladicima koji su krenuli iz rudarskih jama protiv mocnod okupatora 1941. U ovom filmu Dušan Bulajić imao je jednu od glavnih uloga. “Slučaj Openhajmer”, ,film iz 1970. godine u kome je publika takođe imala prilike da prati rad Dušana Bulajica

    Dušan Bulajić bio je oženjen vrhunskom srpskom umetniom i koleginicom Oliverom Marković. Ovaj glumački par živeo je na Banovom brdu u svojoj kući. Dušan nije imao dece, a njegova supruga Olivera Marković imala je sina iz prvog braka, Gorana Markovića. Oni su živeli mirnim porodičnim životom. Dušan Bulajic. Oni u kući nisu razgovarali o svojim ulogama, razdvojili su posao i život muža i žene, i odlično funkcionisali. Više od trideset godina bili su u braku.

    Dušan Bulajić preminuo je 03. juna 1995. godine, u svojoj šezdeset i trećoj godini života. Iza njega ostala je supruga Olivera koja dugo, čak ni do svoje smrti, nije uspela da savlada tugu i bol zbog njegovog odlaska.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)




    Filmografija:
    1. Krvava kosulja (1957)
    2. Kota 905 (1960)
    3. Ljubav i moda (1960)
    4. Amongst Vultures (1964)
    5. Orlovi rano lete (1966)
    6. Konjuh planinom (1966)
    7. Zabavlja vas Mija Aleksic ((1967– )
    8. Izvlacenje (1967)
    9. Operacija Beograd (1968)
    10. Fraulein Doktor (1969)
    11. Oseka (1969)
    12. Bitka na Neretvi (1969)
    13. Slučaj Openhajmer (1970)
    14. Kamiondžije (1972– )
    15. Sutjeska (1973)
    16. Paja i Jare (1973)
    17. Hitler iz našeg sokaka (1975)
    18. Đavolje merdevine (1975)
    19. Pesma (1975)
    20. Soba sa pet zidova (1975)
    21. Vojnikova ljubav (1976)
    22. Ljudi s repom (1976)
    23. Hajdučka vremena (1977)
    24. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    25. Svetozar Marković (1980– )
    26. Sedam sekretara SKOJ-a (1981- )
    27. Pocnimo zivot iz pocetka (1981)
    28. Price preko pune linije (1981– )
    29. Variola Vera (1982)
    30. Veliki transparent (1983)
    31. Kostana (1985)
    32. Vuk Karadzic (1987– )
    33. Braća po materi (1988)
    34. Beyodn the Door III (1989)
    35. Rodjaci iz Lazina (1989– )
    36. Gospođa ministarka (1989)
    37. Uros blesavi (1989)
    38. Bolji život (1987–1991)
    39. Tesna koža 4 (1991)
    40. Konak (1991)
    41. Broz i ja (1993– )
    42. Teatar u Srba (1993)
    43. Srećni ljudi (1993– )
    44. Goli zivot (1994– )
    45. Kraj dinastije Obrenović (1995– )
    46. Otvorena vrata (1994– )
    Izmenjeno od: majajevtic; 26.12.2018 u 10:54.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora majajevtic:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:30.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1