+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor BanePsy avatar
    Datum registracije
    18.07.2015
    Postovi
    472
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    220
    Pohvaljen 2.732 puta u 450 postova
    Moć reputacije
    60

    Vesna Cipcic / Vesna Čipćić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Vesna Cipcic / Vesna Čipćić

    IMDb


    Vesna Čipčić je srpski filmska, televizijska i pozorišna glumica.

    Rođena je 23. marta 1954 u Beogradu, a odrasla je u Kikindi.

    Diplomirala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića 1977. godine. Njeni roditelji su bili prosvetni radnici i njena velika podrška.

    Bila je član Pozorišta na Terazijama u periodu od 1975 - 1979, a od 1979. je član BDP. Gostovala je u više predstava Narodnog pozorišta i JDP-a. Ostvarila je zapažene uloge u velikom broju predstava, filmova, TV drama i serija.

    Veliku popularnost stekla je ulogom Vesne Šurdilović u TV seriji "Vruć vetar" iz 1980. godine.

    U svom matičnom pozorištu, BDP, igrala je u predstavama „Dugo putovanje u Jevropu“, „Vrag ne spava“, „Harold i Mod“, „Oskar i mama Roz“, „Frederiko“ i dr.

    Jedna je od retkih srpskih glumica koja je sarađivala sa Piterom Justinovim i Paolom Mađelijem.

    Bila je udata za glumca Aleksandra Alača, i s njim ima ćerku Anju Alač i sina Ivana (Vanju).

    Nagrade
    • "Glumački par godine" sa Ljubišom Samardžićem 1980
    • Povelje za ulogu Kove u Mojkovcu 1992.



    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:
    1. Dva drugara (1976– )
    2. Prvi garnizon (1976)
    3. Dzangrizalo (1976)
    4. Zestoke godine (1978)
    5. Ljubav u jedanaestoj (1978)
    6. Kod Kamile (1978)
    7. Secam se (1979– )
    8. Kost od mamuta (1979)
    9. Sedam plus sedam (1978– )
    10. Vruc vetar (1980– )
    11. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    12. Tren (1980– )
    13. Samo za dvoje (1980)
    14. Nasi pesnici (1981– )
    15. Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi (1981)
    16. Kraljevski voz (1981)
    17. Imamo nastup (1981)
    18. Pop Cira i pop Spira (1982– )
    19. Kakav deda takav unuk (1983)
    20. Timocka buna (1983)
    21. Idi mi, dodji mi (1983)
    22. Memed My Hawk (1984)
    23. Sta se zgodi kad se ljubav rodi (1984)
    24. Nema problema (1984)
    25. Ubi ili poljubi (1984– )
    26. Formula 1 (1984–1986)
    27. Ada (1985)
    28. Zikina dinastija (1985)
    29. Tombola (1985)
    30. Osveta (1986)
    31. Sekula i njegove zene (1986)
    32. Ne znate vi Martina (1987)
    33. Mister Dolar (1989)
    34. Zikina zenidba (1992)
    35. Tri karte za Hollywood (1993)
    36. Pokondirena tikva (1997)
    37. Nikoljdan 1901. godine (1998)
    38. Harold i Mod (2001)
    39. Zajednicko putovanje (2002)
    40. M(j)ešoviti brak (2003– )
    41. O stetnosti duvana (2004)
    42. Od danas do sutra (2006)
    43. Krv nije voda / Blood is thicker than water (2008– )
    44. Sesir profesora Koste Vujica (2012)
    45. Šešir profesora Koste Vujića (2013– )
    46. Zvezdara (2013– )
    47. Zg80 (2016)
    48. Sumnjiva lica (2016– )
    49. Ajvar (2018)
    50. Tezgarosi (2019)
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 20.11.2018 u 13:53. Razlog: Dodala tri filma
    zarad bolesti,kao i zbog dugotrajnog lečenja,moje neaktivne linkove,kao i njene menjaće moja supruga TamaraPsy,Vaš Baki

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora BanePsy:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:10.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1