+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor BanePsy avatar
    Datum registracije
    18.07.2015
    Postovi
    472
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    220
    Pohvaljen 2.732 puta u 450 postova
    Moć reputacije
    60

    Jasna Djuricic / Jasna Đuričić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jasna Djuricic / Jasna Đuričić

    IMDb



    Jasna Đuričić je srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

    Rođena je u Rumi 16. aprila 1966. godine. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše. Bila je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 1990. godine, gde je bila prvakinja drame. Sada samostalni umetnik.

    Ostvarila brojne pozorišne uloge. Oprobala se i na filmu i televiziji.

    Profesor je glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnica je nagrade Dobričin prsten za 2014. godinu

    Nagrade
    • Dobričin prsten, nagrada za životno delo 2014. godine
    • Nagrada Žanka Stokić, glumačkoj ličnosti koja je obeležila pozorišni, filmski i TV život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza
    • Sterijina nagrada za ulogu Cmilje u predstavi „Čudo u Šarganu“ 1993. godine
    • Sterijina nagrada za ulogu Majke i udovice u predstavi „Nahod Simeon“ 2007. godine
    • Sterijina nagrada za uloge u predstavama „Brod za lutke“ i "Šuma blista" 2009. godine
    • Sterijina nagrada za ulogu Irine Nikolajevne Arkadine u predstavi „Galeb“ 2013. godine
    • Statueta Ćuran, na 33. festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, za ulogu Feme u predstavi Pokondirena tikva, 2004.
    • Statueta Ćuran, na 35. festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, za ulogu glumice u predstavi Greta rr. 89, 2006.
    • Nagrada Miloš Žutić, za ulogu Olge u predstavi „Murlin Murlo“ 1996.
    • Nagrada Zoran Radmilović za ulogu Majke u predstavi „Ja ili neko drugi“ 2007. godine
    • Nagrada „Predrag Tomanović“ 1997. godine
    • Nagrada Srebrni leopard na Filmskom festivalu u Lokarnu (Švajcarska) za najbolju ulogu u filmu „Beli, beli svet“, Olega Novkovića 2010. godine
    • nagrada Večernjih novosti 1995. godine
    • nagrada na Gardoš festu za ulogu Marice u predstavi „Sumnjivo lice“ 1995. godine i za glavnu žensku ulogu 1997. godine
    • Zlatna medalja na 17. pozorišnim svečanostima u Šapcu
    • Nagrada na Vršačkoj pozorišnoj jeseni 1999. godine
    • Nagrada na IV jugoslovenskom pozorišnom festivalu 1999. godine
    • Nagrada „Pera Dobrinović“ za ulogu Cmilje u predstavi Čudo u Šarganu 1992.
    • Statueta slobode na Pozorišnim svečanostima u Mladenovcu za ulogu Cmilje u predstavi Čudo u Šarganu 1992.
    • Nagrada za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju, nagrada Večernjih novosti, 1995. za ulogu Marice u predstavi Sumnjivo lice B. Nušića 1995.
    • Nagrada na Festivalu podunavskih zemalja u Bugarskoj za ulogu Olge u predstavi Murlin Murlo N. Koljade 1997.
    • Medaljon „Ljubiša Jovanović“ na Festivalu „Ljubiša Jovanović“ (Šabac) za ulogu Olge u predstavi Murlin Murlo N. Koljade 1997.
    • Nagrada na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu 1999. za ulogu Izabele u predstavi Mera za meru V. Šekspira.
    • Zlatna medalja „Jovan Đorđević“, najviše priznanje SNP-a, 2004.
    • Nagrada za najbolju žensku ulogu (Brod za lutke) na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Zrenjanin 2009.
    • Nagrada za izuzetnu glumačku misao i ubedljivu glumačku transformaciju na Joakimfestu u Kragujevcu (Brod za lutke)
    • Nagrada Radio-televizije Republike Srpske, Teatar fest „Petar Kočić” – Festival različitih tendencija, Banjaluka (Brod za lutke), 2010.
    • Nagrada za partnersku igru na Festivalu glumca u Nikšiću 2010. za predstavu Greta, stranica 89 Luca Hibnera u režiji Borisa Liješevića
    • „Zlatni lovorov vijenac” za najbolje glumačko ostvarenje (Galeb) – 53. MESS, Sarajevo, 2013.


    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:
    1. Nek bude sto bude (1999)
    2. Dremano oko (2003)
    3. Ajmo svi u novo (2003– )
    4. Memo (2004)
    5. M(j)ešoviti brak (2003 - )
    6. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    7. Nasa mala klinika (2007- )
    8. Mera za meru (2007)
    9. Jesen u mojoj ulici / Autumn in My Street (2009)
    10. Na terapiji (2009– )
    11. Beli, beli svet (2010)
    12. Nesto slatko / Something Sweet (2012)
    13. Krugovi (2013)
    14. Odumiranje (2013)
    15. Za one koji ne mogu da govore / For Those Who Can Tell No Tales (2013)
    16. Folk (2012 - )
    17. Varvari (2014)
    18. Umir krvi (2015)
    19. The Paradise Suite (2015)
    20. Tranzicija (2016)
    21. Dobra zena (2016)
    22. Dnevnik masinovodje (2016)
    23. Muskarci ne placu / Men Don't Cry (2017)
    24. Sumnjiva lica (2016- )
    25. Juzni vetar / South Wind (2018)
    26. Ti imas noc (2018)
    27. Vrtlog / Disquiet (2016)
    28. U vreme kada tuga izlazi iz zbunja (2019)
    29. Heroji radnicke klase (2019)
    30. Zmurke (2019)
    Izmenjeno od: BanePsy; 09.11.2018 u 22:15.
    zarad bolesti,kao i zbog dugotrajnog lečenja,moje neaktivne linkove,kao i njene menjaće moja supruga TamaraPsy,Vaš Baki

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora BanePsy:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:20.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1