+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.820
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    11.140
    Pohvaljen 9.897 puta u 2.654 postova
    Moć reputacije
    305

    Ivan Jevtovic / Ivan Jevtović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ivan Jevtovic / Ivan Jevtović

    IMDb



    Ivan Jevtović je (Beograd, 5. april 1972) je srpski glumac i rok muzičar.

    Rođen je u Beogradu kao sin prof. dr Vladimira Jevtovića, glumca i profesora glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bivšeg upravnika Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Njegov mlađi brat Jakov Jevtović je takođe glumac. Završio je Prvu beogradsku gimnaziju a zatim diplomirao glumu kao najbolji student generacije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1996. godine u klasi Gordane Marić.

    Karijeru je započeo još kao student, 1995, u predstavi "Romeo i Julija" u režiji Jagoša Markovića u pozorištu "Boško Buha". Nakon vrlo zapažene uloge, angažovan je kao stalni član te kuće od 1996. do 2011. u kojoj je ostvario preko 20 značajnih rola.

    Od 2011. postaje stalni član Ateljea 212. Prvu značajnu pozorišnu ulogu je ostvario u predstavi „Virus“ (1997) u režiji Siniše Kovačevića, koja ga izbacuje u žižu srpske pozorišne javnosti. Nešto kasnije je ostvario i glavnu ulogu u predstavi „Kraljević Marko“. U obe pomenute predstave, muziku je uradila beogradska rok grupa „Deca loših muzičara“ (DLM), gde je Jevtović u ulozi pevača snimio pesme „Ljubav“ i „Kraljević Marko“, koje su se kasnije našle na albumu grupe. Inače, od aprila 2006. godine, Ivan Jevtović postaje zvanično član i pevač grupe DLM, nakon iznenadnog odlaska prethodnog pevača Silje. Grupu napušta u martu 2015.[1]

    Ostvario je zavidan broj rediteljskih postavki pozorišnih predstava, a često je i autor scenskog pokreta u dramskim komadima. Aktivan je i kao profesor na stručno umetničkim akademijama, u zvanju vanrednog profesora. Igrao je u mjuziklu "Dom za vešanje" Emira Kusturice.

    Jedan je od osnivača i stalni član avangardne grupe Torpedo, koja se bavi istraživanjem novih pozorišnih tendencija. Na taj način su nastale predstave Klinje, Furke, Overlaping, Etno cirkus, Životinjska farma i dr. U sastavu Torpeda je i grupa Vroom (Vroom) koja svira uživo na predstavama.

    Pored bogatog pozorišnog, sticao je i iskustvo u prestižnim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Ostvario je niz zapaženih uloga na filmu, kao što su Stršljen (1998.) Gorčina Stojanovića, Nebeska udica (1999) Ljubiše Samardžića, Normalni ljudi (2001) Olega Novkovića, Libero (2005) Miodraga Kotlajića, i u televizijskoj seriji Urgentni centar(2014.) u ulozi dr Refika Petrovića.

    Dobitnik je nekoliko važnih festivalskih nagrada iz pozorišne i filmske oblasti. Jedan od prvih srpskih glumaca koji se upustio u snimanje televizijskih reklama.

    Oženjen je Sandrom i otac je ćerke Sofije.

    Nagrade

    • Car Konstantin, za najbolju mušku ulogu na Filmskim susretima u Nišu, 2002. godine
    • Statueta ćuran, na Festivalu komedije u Jagodini, 2009. godine
    • Najbolji mladi glumac, na Festivalu pozorišta u Užicu, 1997. godine
    • Najbolji debitant, Filmski susreti u Nišu, 1996. godine
    • Glavna nagrada na festivalu Nušićevi dani u Smederevu, 2006. godine
    • Glavna nagrada na festivalu komedije u Bijeljini, 2005. godine.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Igra piona (1993)
    2. Uske staze (1995)
    3. Gore dole (1996–1997)
    4. Mali kucni grafiti (1996)
    5. Strsljen / The Hornet (1998)
    6. Obecana vecnost (1998)
    7. Porodicno blago (1998–2005)
    8. Raskrsce (1998)
    9. Vostala Serbia (1999)
    10. Proputovanje (1999)
    11. Nebeska udica / Sky Hook (2000)
    12. Normalni ljudi / Normal People (2001)
    13. Ringeraja (2002)
    14. Zivot je mars (2003)
    15. Ledina / Bare Ground (2003)
    16. M(j)esoviti brak (2003– )
    17. Skela (2004)
    18. Libero (2005)
    19. Zatamnjenje / Fade to Black (2006)
    20. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007)
    21. Crni Gruja i Kamen Mudrosti (2003–2007)
    22. Tesko je biti fin / It's Hard to Be Nice (2007)
    23. Ljubav i drugi zlocini / Love and Other Crimes (2008)
    24. Gorki plodovi / Bitter Fruit (2008– )
    25. Human Zoo / Ljudski zooloski vrt (2009)
    26. Zauvijek mlad (2009– )
    27. Sesir profesora Koste Vujica / Professor Kosta Vujic's Hat (2013– )
    28. Grandfather (2013)
    29. Put Ruzama Posut (2013)
    30. Dub Play (2013)
    31. Ukronija (2014)
    32. Prokleti pas (2017)
    33. Psi laju, vetar nosi (2017–2018)
    34. Anywhere: Bilo gde (2018)
    35. Urgentni centar (2014– )


    Pozorišne predstave:
    Izmenjeno od: BanePsy; 09.11.2018 u 14:45.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:14.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1