+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.769
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    10.877
    Pohvaljen 9.552 puta u 2.597 postova
    Moć reputacije
    299

    Jim Jarmusch / Džim Džarmuš

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jim Jarmusch / Džim Džarmuš

    IMDb



    Džim Džarmuš (rođen 22. januara 1953. godine u Akronu, Ohajo) je američki nezavisni filmski režiser.

    Džarmuš je 1975. diplomirao englesku književnost na Univerzitetu Kolumbija, a zatim je na Njujorškom Univerzitetu počeo da pohađa filmsku školu. U međuvremenu je odlučio da napusti studije i da sav novac za školarinu potroši na snimanje svog prvog filma. Thaddeus Sebena, njegov tadašnji mentor najviše mu je u tome pomogao. Tako je nastalo Konstantno gluvarenje (Permanent Vacation), prvi Džarmušev film, koji je predstavio publici karakterističan stil „ozbiljnog humora“ koji se kasnije pojavljuje i u filmovima Čudnije od raja i Pod udarom zakona.

    Džarmuš je radio kako asistent u nastavi američkom režiseru Nikolasu Reju dok je pohađao Njujorški univerzitet. Zahvaljujući Reju, dobio je priliku da radi kao asistent produkcije u filmu Vima Vendersa Lightning Over Water iz 1980. koji je posvećen Reju.

    Džarmušov prvi dugometražni film, Konstantno gluvarenje, je rađen za diplomski ispit.

    Svojim drugim filmom, Čudnije od raja, u kome prikazuje čudno putovanje troje glavnih protagonista od Njujorka, preko Klivlenda do Floride, Džarmuš je zanemario mnoge konvencije tradicionalnog holivudskog filma, a ovo delo se i danas smatra jednim od najznačajnijih savremenih nezavisnih filmova. Za ovaj film je nagrađen Zlatnom kamerom na filmskom festivalu u Kanu 1984.

    Dve godine kasnije, Džarmuš je napisao i režirao film o tri osuđenika u zatvoru u Nju Orleansu, pod nazivom Pod rukom zakona.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Permanent Vacation (1980)
    2. Stranger Than Paradise (1983)
    3. Stranger Than Paradise (1984)
    4. Talking Heads: The Lady Don't Mind (1986)
    5. Down by Law (1986)
    6. Coffee and Cigarettes (1986)
    7. Big Audio Dynamite: Sightsee MC (1987)
    8. Talking Heads: Storytelling Giant (1988)
    9. Mystery Train (1989)
    10. Coffee and Cigarettes II (1989)
    11. Red Hot and Blue (1990)
    12. Tom Waits: It's All Right with Me (1990)
    13. Night on Earth (1991)
    14. Tom Waits: I Don't Wanna Grow Up (1992)
    15. Coffee and Cigarettes III (1993)
    16. Dead Man (1995)
    17. Neil Young: Dead Man (1996)
    18. Neil Young & Crazy Horse: Big Time (1996)
    19. Year of the Horse (1997)
    20. Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)
    21. Ten Minutes Older: The Trumpet (2002)
    22. Coffee and Cigarettes (2003)
    23. Broken Flowers (2005)
    24. The Raconteurs: Steady, As She Goes - Version 1 (2006)
    25. The Limits of Control (2009)
    26. Only Lovers Left Alive (2013)
    27. Paterson (2016)
    28. Gimme Danger (2016)
    29. The Dead Don't Die

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:28.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1