+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.253
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.732
    Pohvaljen 13.756 puta u 3.166 postova
    Moć reputacije
    351

    Jim Jarmusch / Džim Džarmuš

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Jim Jarmusch / Džim Džarmuš

    IMDb



    Džim Džarmuš (rođen 22. januara 1953. godine u Akronu, Ohajo) je američki nezavisni filmski režiser.

    Džarmuš je 1975. diplomirao englesku književnost na Univerzitetu Kolumbija, a zatim je na Njujorškom Univerzitetu počeo da pohađa filmsku školu. U međuvremenu je odlučio da napusti studije i da sav novac za školarinu potroši na snimanje svog prvog filma. Thaddeus Sebena, njegov tadašnji mentor najviše mu je u tome pomogao. Tako je nastalo Konstantno gluvarenje (Permanent Vacation), prvi Džarmušev film, koji je predstavio publici karakterističan stil „ozbiljnog humora“ koji se kasnije pojavljuje i u filmovima Čudnije od raja i Pod udarom zakona.

    Džarmuš je radio kako asistent u nastavi američkom režiseru Nikolasu Reju dok je pohađao Njujorški univerzitet. Zahvaljujući Reju, dobio je priliku da radi kao asistent produkcije u filmu Vima Vendersa Lightning Over Water iz 1980. koji je posvećen Reju.

    Džarmušov prvi dugometražni film, Konstantno gluvarenje, je rađen za diplomski ispit.

    Svojim drugim filmom, Čudnije od raja, u kome prikazuje čudno putovanje troje glavnih protagonista od Njujorka, preko Klivlenda do Floride, Džarmuš je zanemario mnoge konvencije tradicionalnog holivudskog filma, a ovo delo se i danas smatra jednim od najznačajnijih savremenih nezavisnih filmova. Za ovaj film je nagrađen Zlatnom kamerom na filmskom festivalu u Kanu 1984.

    Dve godine kasnije, Džarmuš je napisao i režirao film o tri osuđenika u zatvoru u Nju Orleansu, pod nazivom Pod rukom zakona.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Permanent Vacation (1980)
    2. Stranger Than Paradise (1983)
    3. Stranger Than Paradise (1984)
    4. Talking Heads: The Lady Don't Mind (1986)
    5. Down by Law (1986)
    6. Coffee and Cigarettes (1986)
    7. Big Audio Dynamite: Sightsee MC (1987)
    8. Talking Heads: Storytelling Giant (1988)
    9. Mystery Train (1989)
    10. Coffee and Cigarettes II (1989)
    11. Red Hot and Blue (1990)
    12. Tom Waits: It's All Right with Me (1990)
    13. Night on Earth (1991)
    14. Tom Waits: I Don't Wanna Grow Up (1992)
    15. Coffee and Cigarettes III (1993)
    16. Dead Man (1995)
    17. Neil Young: Dead Man (1996)
    18. Neil Young & Crazy Horse: Big Time (1996)
    19. Year of the Horse (1997)
    20. Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)
    21. Ten Minutes Older: The Trumpet (2002)
    22. Coffee and Cigarettes (2003)
    23. Broken Flowers (2005)
    24. The Raconteurs: Steady, As She Goes - Version 1 (2006)
    25. The Limits of Control (2009)
    26. Only Lovers Left Alive (2013)
    27. Paterson (2016)
    28. Gimme Danger (2016)
    29. The Dead Don't Die
    Izmenjeno od: lisani; 18.04.2020 u 03:59.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:28.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1