+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.866
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    11.373
    Pohvaljen 10.278 puta u 2.710 postova
    Moć reputacije
    309

    Brittany Murphy / Britani Marfi

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Brittany Murphy / Britani Marfi

    IMDb



    Brittany Murphy (November 10, 1977 – December 20, 2009),je bila američka glumica i pevačica. Glumila je u velikom broju poznatih holivudskih hitova: “Clueless”,” Just Married”,”Girl Interrupted”, “Spun”, “8 Mile”, “Uptown Girls”, “Sin City”, “Happy Feet”, i “Riding in Cars with Boys”. Njen poslednji film “Something Wicked” je imao premijeru 25. avgust 2011. godine.

    Brittany Murphy je rođena pod imenom Brittany Anne Bertolotti u Atlanta-i, Georgia. Glumica je tvrdila da je njena majka od uvek verovala u nju. Mlada glumica je pohađala “Verne Fowler School of Dance and Theatre Arts” u Nju Džersiju, 1982. godine. Od svoje četvrte godine počela je da vežba pevanje i igranje, a onda se sa 13 godina preselila u Kaliforniju. Svoj debi na Broadway-ju je imala 1997. godine kao Catherine, u ponovnom izvođenju komada Arthur-a Miller-a “A View From The Bridge”.

    Svoj prvi posao u Holivudu je imala upravo sa 13 godina, kada je glumila lik Brenda-e Drexell u serijalu “Drexell's Class”.

    Murphy-jeva je pozajmljivala i glas za neke od filmova. Takav je slučaj sa likom Luanne Platter u animiranom sitkomu “King of the Hill”, ali i likom Gloria-e pingvina 2006. godine u filmu “Happy Feet”.

    Murphy-jeva je završila rad na svom poslednjem filmu, trileru i drami, “Abandoned”, juna 2009. godine, koji je imao premijeru 2010. godine.

    Krajem 2002. godine. gumica je počela da izlazi sa Ashton-om Kutcher-om, svojim partnerom iz filma “Just Married”. Bila je verena i sa Jeff-om Kwatinetz-om, ali i sa Joe-om Macaluso-om, asistentom produkcije, koga je upoznala dok je radila na filmu “Little Black Book”. Zatim se udala 2007. godine za britanskog scenaristu Simon-a Monjack-a, na privatnoj jevrejskoj ceremoniji u Los Anđelesu.

    Početkom 2000. godine Murphy-jeva je izgubila dosta na težini, pa se govorilo da je postala zavisnik od kokaina. 2005. godine glumica je demantovala glasine, tvrdeći da nikada u svom životu nije probala narkotike.

    20. decembra 2009. godine, Murphy-jeva je kolabirala u svojoj kući, vatrogasci su pokušali da je reanimiraju na licu mesta, odvežena je u bolnicu i tada bila proglašena mrtvom pri dolasku. Veruje se da je preminula od srčanog udara.

    Murphy-jeva je sahranjena u Forest Lawn Hollywood Hills-u 24. decembra 2009. godine.

    23. maja 2010. godine, njen muž Simon Monjack je takođe pronađen mrtav i sahranjen je na istom groblju gde i Marfijeva.

    Prolog.rs

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Murphy Brown (1988–2018)
    2. Drexell's Class (1991–1992)
    3. Parker Lewis Can't Lose (1990–1993)
    4. Kids Incorporated (1984–1993)
    5. Family Prayers (1993)
    6. Almost Home (1993)
    7. Blossom (1990–1995)
    8. Frasier (1993–2004)
    9. Party of Five (1994–2000)
    10. Sister, Sister (1994–1999)
    11. Clueless (1995)
    12. Boy Meets World (1993–2000)
    13. The Marshal (1995– )
    14. Seaquest DSV / SeaQuest 2032 (1993–1996)
    15. Murder One (1995–1997)
    16. Double Jeopardy (1996)
    17. Freeway (1996)
    18. Nash Bridges (1996–2001)
    19. Clueless (1996–1999)
    20. Drive (1997)
    21. The Prophecy II (1998)
    22. Bongwater (1998)
    23. Phoenix (1998)
    24. Falling Sky (1998)
    25. Zack and Reba (1998)
    26. David and Lisa (1998)
    27. The Devil's Arithmetic (1999)
    28. Drop Dead Gorgeous (1999)
    29. Girl, Interrupted (1999)
    30. Common Ground (2000)
    31. Trixie (2000)
    32. Angels! (2000)
    33. Cherry Falls (2000)
    34. Pepper Ann (1997–2000)
    35. The Audition (2000)
    36. Sidewalks of New York (2001)
    37. Summer Catch (2001)
    38. Don't Say a Word (2001)
    39. Riding in Cars with Boys (2001)
    40. Spun (2002)
    41. Something in Between (2002)
    42. 8 Mile (2002)
    43. Just Married (2003)
    44. Uptown Girls (2003)
    45. Good Boy! (2003)
    46. Little Black Book (2004)
    47. A Fatal Desire (2004)
    48. Sin City (2005)
    49. I'm Still Here: Real Diaries of Young People Who Lived During the Holocaust (2005)
    50. Neverwas (2005)
    51. Getting Up: Contents Under Pressure (2005)
    52. The Groomsmen (2006)
    53. Love and Other Disasters (2006)
    54. The Dead Girl (2006)
    55. Happy Feet (2006)
    56. Happy Feet (2006)
    57. The Ramen Girl (2008)
    58. Futurama: The Beast with a Billion Backs (2008)
    59. Tribute (2009)
    60. Across the Hall (2009)
    61. Deadline (2009)
    62. MegaFault (2009)
    63. King of the Hill (1997–2010)
    64. Abandoned (2010)
    65. Something Wicked (2014)

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 02:28.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1