+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    590
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    7
    Pohvaljen 382 puta u 251 postova
    Moć reputacije
    69

    Kirk Douglas / Kirk Daglas

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Kirk Douglas / Kirk Daglas

    IMDb



    Kirk Douglas (pravo ime Issur (Izzy) Danielovitch Demsky; Amsterdam, New York, 9. decembar 1916.), američki glumac, scenarist, i producent.

    Rodio se u obitelji siromašnih ruskih Židova koji su u SAD uselili iz Gomela, današnja Bjelorusija. Otac je glumca Michaela Douglasa. Po vjeri je Židov.

    Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom. Stipendija bi mu puno pomogla, pa se prijavio u dramsku školu, gdje je izučio zanat, a tečaj glume pohaðale su i Diana Dill, kasnije njegova supruga, te Betty Joan Perske( kasnije poznata kao Lauren Bacall). Baš Lauren mu je pomogla da počne karijeru na filmu jer je preživljavao kao zamjena drugih glumaca ili je nastupao u dramama koje su se izvodile van Broadwaya. Redatelj koji je tražio nove talente, zaposlio ga je kada ga je Lauren preporučila. Imao je markantan fizički izgled, ali morao je imati prepoznatljivo ime, pa je postao Kirk Douglas. Služio je u Drugom svjetskom ratu od ulaska SAD-a 1941. do kraja rata 1945. Kada se Diana Dill pojavila na naslovnici časopisa Life, svojim kolegama u Mornarici je rekao da će je i oženiti. Brak je trajao osam godina te je Kirk u njemu dobio sinove Michaela, glumca i Joela, scenarista. Kasnije je upoznao Anne Buydens, s kojom je dobio još dva sina, te je u braku s njom još i dan danas. Sina Erica odnijela je droga, te mu je obitelj pomogla da prebrodi tu tragediju. Jednom je sam izjavio da je cijeli život glumio "kurvine sinove". Jedan od slavnih glumačkih partnera bio mu je i Burt Lancaster. On i Stanley Kubrick su se bili žestoko posvadili tijekom 1950-ih. Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece. Godine 1981. godine dodijeljena mu je Predsjednička medalja slobode, a 1985. i francuska Legija časti.Ima svoju zvijezdu na Šetalištu slavnih. Ostvario je niz zapaženih uloga od kojih je jedna od najboljih u povijesti filma ona kad glumi revolveraša sa Divljeg zapada koji se zove Doc Holliday, a tu su i Vincent van Gogh, Spartak i pukovnik Dax.

    Snimio je niz filmova sa poznatim glumačkim partnerima. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi "Udar sreće". Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao "najgori pakao koji čovjek može proživiti".Danas je umirovljeni glumac koji se bavi radom za zajednicu.

    wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. The Strange Love of Martha Ivers (1946)
    2. Mourning Becomes Electra (1947)
    3. Out of the Past (1947)
    4. I Walk Alone (1947)
    5. The Walls of Jericho (1948)
    6. My Dear Secretary (1948)
    7. A Letter to Three Wives (1949)
    8. Champion (1949)
    9. Young Man with a Horn (1950)
    10. The Glass Menagerie (1950)
    11. Along the Great Divide (1951)
    12. Ace in the Hole (1951)
    13. Detective Story (1951)
    14. The Big Trees (1952)
    15. The Big Sky (1952)
    16. The Bad and the Beautiful (1952)
    17. The Story of Three Loves (1953)
    18. The Juggler (1953)
    19. Un acte d'amour (1953)
    20. Ulisse (1954)
    21. The Jack Benny Program (1950–1965)
    22. 20,000 Leagues Under the Sea (1954)
    23. The Racers (1955)
    24. Man Without a Star (1955)
    25. The Indian Fighter (1955)
    26. Lust for Life (1956)
    27. Top Secret Affair (1957)
    28. Gunfight At The O.K. Corral (1957)
    29. Paths of Glory (1957)
    30. The Vikings (1958)
    31. Last Train from Gun Hill (1959)
    32. The Devil's Disciple (1959)
    33. Operation Petticoat (1959)
    34. Strangers When We Meet (1960)
    35. Spartacus (1960)
    36. Town Without Pity (1961)
    37. The Last Sunset (1961)
    38. Lonely Are the Brave (1962)
    39. Two Weeks in Another Town (1962)
    40. The Hook (1963)
    41. The List of Adrian Messenger (1963)
    42. For Love or Money (1963)
    43. Seven Days In May (1964)
    44. In Harm's Way (1965)
    45. The Heroes of Telemark (1965)
    46. The Lucy Show (1962–1968)
    47. Cast a Giant Shadow (1966)
    48. Paris brule-t-il? (1966)
    49. The Way West (1967)
    50. The War Wagon (1967)
    51. A Lovely Way to Die (1968)
    52. The Brotherhood (1968)
    53. The Arrangement (1969)
    54. There Was a Crooked Man... (1970)
    55. The Light at the Edge of the World (1971)
    56. A Gunfight (1971)
    57. Catch Me a Spy (1971)
    58. The Special London Bridge Special (1972)
    59. Un uomo da rispettare (1972)
    60. Dr. Jekyll and Mr. Hyde (1973)
    61. Scalawag (1973)
    62. Mousey (1974)
    63. Posse (1975)
    64. Once Is Not Enough (1975)
    65. Victory at Entebbe (1976)
    66. Arthur Hailey's the Moneychangers (1976– )
    67. Holocaust 2000 (1977)
    68. The Fury (1978)
    69. The Villain (1979)
    70. Home Movies (1979)
    71. Saturn 3 (1980)
    72. The Final Countdown (1980)
    73. The Man from Snowy River (1982)
    74. Remembrance of Love (1982)
    75. Eddie Macon's Run (1983)
    76. Draw! (1984)
    77. Amos (1985)
    78. Tough Guys (1986)
    79. Queenie (1987– )
    80. Inherit the Wind (1988)
    81. Oscar (1991)
    82. Veraz (1991)
    83. Tales from the Crypt (1989–1996)
    84. The Secret (1992)
    85. Greedy (1994)
    86. Take Me Home Again (1994)
    87. Don Henley: The Garden of Allah (1995)
    88. The Simpsons (1989– )
    89. Diamonds (1999)
    90. Touched by an Angel (1994–2003)
    91. It Runs in the Family (2003)
    92. Illusion (2004)
    93. Meurtres a l'Empire State Building (2008)

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 10:43.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1