+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.826
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    11.202
    Pohvaljen 9.958 puta u 2.665 postova
    Moć reputacije
    305

    Rooney Mara / Runi Mara

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Rooney Mara / Runi Mara

    IMDb



    Runi Mara (engl. Rooney Mara; rođena 17. aprila 1985. u Bedfordu) američka je filmska i televizijska glumica.

    Glumom je počela da se bavi 2005. godine igrajući sporedne uloge u filmovima i TV serijama. Tokom 2010. godine nastupila je u hororu Strava u Ulici brestova, kao i u biografskoj drami Društvena mreža u režiji Dejvida Finčera. Do prekretnice u njenoj karijeri došlo je naredne godine kada joj je Finčer poverio ulogu Lizbet Salander u filmu Muškarci koji mrze žene koji joj je doneo nominacije za brojna prestižna priznanja uključujući Oskara i Zlatni globus za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

    Nakon uspeha sa ovim filmom za Maru su usledile uloge u nekoliko kritički uspešnih projekata - trileru Neželjena dejstva Stivena Soderberga, drami Zar oni nisu sveci Dejvida Louerija, naučnofantastičnom ljubavnom filmu Ona Spajka Džounza i avantrustičkom trileru Smetlište Stivena Doldrija. Godine 2015. nastupila je u ljubavnoj drami Kerol, koja je premijerno prikazana na Filmskom festvalu u Kanu, gde je Mara osvojila nagradu za najbolju glumicu. Ista uloga donela joj je nominacije za Oskara, BAFTU i Nagradu Udruženja filmskih glumaca za najbolju glumicu u sporednoj ulozi i Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u drami.

    Wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Urban Legends: Bloody Mary (2005)
    2. Law & Order: Special Victims Unit (1999– )
    3. Women's Murder Club (2007–2008)
    4. Dream Boy (2008)
    5. The Cleaner (2008–2009)
    6. The Winning Season (2009)
    7. ER / Emergency Room (1994–2009)
    8. Friends (With Benefits) (2009)
    9. Dare (2009)
    10. Youth in Revolt (2009)
    11. Tanner Hall (2009)
    12. A Nightmare on Elm Street (2010)
    13. The Social Network (2010)
    14. Touch of Evil (2011)
    15. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
    16. Ain't Them Bodies Saints (2013)
    17. Side Effects (2013)
    18. Calvin Klein: Downtown (2013)
    19. Her (2013)
    20. Trash (2014)
    21. Carol (2015)
    22. Pan (2015)
    23. Take Flight - The New York Times (2015)
    24. Kubo and the Two Strings (2016)
    25. Una (2016)
    26. The Secret Scripture (2016)
    27. Lion (2016)
    28. Song to Song (2017)
    29. The Discovery (2017)
    30. A Ghost Story (2017)
    31. Don't Worry, He Won't Get Far on Foot (2018)
    32. Mary Magdalene (2018)
    33. A House in the Sky
    Izmenjeno od: Shane; 20.10.2018 u 22:35.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1