+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    591
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    6
    Pohvaljen 381 puta u 250 postova
    Moć reputacije
    69

    Nick Nolte / Nik Nolti

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nick Nolte / Nik Nolti

    IMDb



    Nicholas King Nolte (8. februar 1941.), američki glumac, producent i model, nominiran za nagradu Oscar.

    Rodio se u Omahi, Nebraska. Majka Helen radila je u robnoj kući, a otac Franklin prodavao je pumpe za navodnjavanje.Otac mu je bio njemačkog porijekla. Baka mu je vodila sindikat na sveučilištu, a djed bio izumitelj i pionir avijacije. Nakon pohađanja srednje škole, promijenio je niz fakulteta, ali su loše ocjene završile njegovo obrazovanje. Bio je sportaš, ali i sklon piću. Vrlo rano se zainteresirao za kazalište, pa je jedno vrijeme putovao i tražio posao u regionalnim kućama. Na filmu radi od 1972. godine i u dosadašnjoj karijeri ostvario je 50-tak uloga tumačeći razne likove. Prvotno se probio ulogom u filmu "Bogataš, siromah", temeljenom na romanu Irvina Shawa. Imao je problema sa zakonom, pa iako se predsjednik SAD-a htio susresti s njim, on nije htio da predsjednika povezuju sa osuđenim prijestupnikom. Ženio se i razvodio triput. Ima sina Brawleya, koji je također glumac. Nedavno je dobio kćerku, sa dugogodišnjom partnericom, no njeno ime nije još javno objavljeno.

    Imao je dugu povijest borbe sa alkoholizmom.

    wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Death Valley Days (1952–1970)
    2. Disneyland (1954–1991)
    3. Dirty Little Billy (1972)
    4. Electra Glide in Blue (1973)
    5. Griff (1973–1974)
    6. Cannon (1971–1976)
    7. The Streets of San Francisco (1972–1977)
    8. Emergency! (1972–1979)
    9. The Rookies (1972–1976)
    10. Medical Center (1969–1976)
    11. Toma (1973–1974)
    12. Chopper One (1974– )
    13. Winter Kill (1974)
    14. The California Kid (1974)
    15. Death Sentence (1974)
    16. Gunsmoke (1955–1975)
    17. Barnaby Jones (1973–1980)
    18. Adams of Eagle Lake (1975-1975)
    19. The Runaway Barge (1975)
    20. Return to Macon County (1975)
    21. Rich Man, Poor Man (1976– )
    22. Northville Cemetery Massacre (1976)
    23. The Deep (1977)
    24. Who'll Stop the Rain (1978)
    25. North Dallas Forty (1979)
    26. Heart Beat (1980)
    27. Cannery Row (1982)
    28. 48 Hrs. (1982)
    29. Under Fire (1983)
    30. Grace Quigley (1984)
    31. Teachers (1984)
    32. Down and Out in Beverly Hills (1986)
    33. Extreme Prejudice (1987)
    34. Weeds (1987)
    35. Three Fugitives (1989)
    36. Farewell to the King (1989)
    37. New York Stories (1989)
    38. Everybody Wins (1990)
    39. Q & A (1990)
    40. Another 48 Hrs. (1990)
    41. Cape Fear (1991)
    42. The Prince of Tides (1991)
    43. The Player (1992)
    44. Lorenzo's Oil (1992)
    45. I'll Do Anything (1994)
    46. Blue Chips (1994)
    47. I Love Trouble (1994)
    48. Jefferson in Paris (1995)
    49. Mulholland Falls (1996)
    50. Mother Night (1996)
    51. Nightwatch (1997)
    52. Afterglow (1997)
    53. U Turn (1997)
    54. Affliction (1997)
    55. The Thin Red Line (1998)
    56. Breakfast of Champions (1999)
    57. Simpatico (1999)
    58. The Golden Bowl (2000)
    59. Trixie (2000)
    60. Investigating Sex (2001)
    61. The Good Thief (2002)
    62. Northfork (2003)
    63. Hulk (2003)
    64. The Beautiful Country (2004)
    65. Clean (2004)
    66. Hotel Rwanda (2004)
    67. Neverwas (2005)
    68. Off the Black (2006)
    69. Over the Hedge (2006)
    70. Paris, je t'aime (2006)
    71. Peaceful Warrior (2006)
    72. Quelques jours en septembre (2006)
    73. Chicago 10 (2007)
    74. The Mysteries of Pittsburgh (2008)
    75. The Spiderwick Chronicles (2008)
    76. Tropic Thunder (2008)
    77. Tropic Thunder: Rain of Madness (2008)
    78. My Horizon (2009)
    79. My Own Love Song (2010)
    80. Arcadia Lost (2010)
    81. Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore (2010)
    82. Arthur (2011)
    83. Zookeeper (2011)
    84. Warrior (2011)
    85. A puerta fría (2012)
    86. The Company You Keep (2012)
    87. Luck (2011–2012)
    88. Gangster Squad (2013)
    89. Parker (2013)
    90. Hateship Loveship (2013)
    91. The Trials of Cate McCall (2013)
    92. Noah (2014)
    93. Asthma (2014)
    94. Gracepoint (2014– )
    95. A Walk in the Woods (2015)
    96. Run All Night (2015)
    97. Return to Sender (2015)
    98. The Ridiculous 6 (2015)
    99. Graves (2016– )
    100. The Padre (2018)
    101. Honey in the Head

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:24.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1