+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    587
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    6
    Pohvaljen 334 puta u 220 postova
    Moć reputacije
    66

    Kris Kristofferson / Kris Kristoferson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Kris Kristofferson / Kris Kristoferson

    IMDb



    Kristoffer "Kris" Kristofferson (22. juni 1936.), američki country glazbenik, pisac, pjevač, skladatelj i glumac.

    Rođen je u Brownsvilleu, Teksas, kao sin Mary Ann, domaćice, i Larsa Kristoffersona, general bojnika američke vojske. Kao i svako vojno derište, s obitelji se često selio, završivši u gradu San Mateo, Kalifornija. Tamo je maturirao u lokalnoj srednjoj školi, i nastavio školovanje na nizu institucija. Bio je uspješan sportaš pa je sa kolegama završio na naslovnici Sports Illustrateda. Nakon što je postao prvostupnik engleske književosti, krenuo je u Nashville i pokušao se probiti kao glazbenik. Oženio se i dobio dvoje djece. Karijera mu isprva nije bila toliko uspješna, pa se zaputio u vojsku i postao satnik. Nakon časnog otpusta, radio je niz poslova da plati sinovljevo liječenje.(defektan jednjak). Od prve žene razveo se 1969. godine.

    Pišući pjesme za druge izvođače, metući podove i radeći kao pilot helikoptera na naftnoj platformi, počeo je uspješnu filmsku i glazbenu karijeru. Među njegovim prvim prijateljima su bili Janis Joplin (s kojom je hodao do njene smrti), Johnny Cash, Bob Dylan, Ray Price, i Willie Nelson. Pjevajući njegove pjesme, Johnny i Willie imali su velikih uspjeha, kao i Janis. Tijekom 1970-ih oženio se drugi put, bio na vrhuncu glazbene i filmske slave. Za svoje filmsko umijeće dobio je i Zlatni globus. Od svoje druge žene, Rite Coolidge, razveo se 1980. godine. Imaju jedno dijete.

    Sa sadašnjom suprugom ima petero djece.Ostvario je 80-tak filmskih uloga, a bio je i jedan od izvođača na koncertu u čast Johnnya Casha.Pjevao je u duetu sa Norah Jones. Do sada je izdao sedamnaest albuma. Po političkom opredjeljenju je liberal i ljevičar koji je podupro predsjednika Baracka Obamu.

    wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. The Last Movie (1971)
    2. Cisco Pike (1972)
    3. Gospel Road: A Story of Jesus (1973)
    4. Pat Garrett & Billy the Kid (1973)
    5. Blume in Love (1973)
    6. Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974)
    7. Alice Doesn't Live Here Anymore (1974)
    8. The Sailor Who Fell from Grace with the Sea (1976)
    9. Vigilante Force (1976)
    10. A Star Is Born (1976)
    11. Semi-Tough (1977)
    12. Convoy (1978)
    13. Freedom Road (1979)
    14. Heaven's Gate (1980)
    15. Rollover (1981)
    16. The Last Horror Film (1982)
    17. The Lost Honor of Kathryn Beck (1984)
    18. Flashpoint (1984)
    19. Songwriter (1984)
    20. Trouble in Mind (1985)
    21. The Last Days of Frank and Jesse James (1986)
    22. Blood & Orchids (1986)
    23. Stagecoach (1986)
    24. Amerika (1987-1987)
    25. The Tracker (1988)
    26. Big Top Pee-wee (1988)
    27. Millennium (1989)
    28. Welcome Home (1989)
    29. Pair of Aces (1990)
    30. Night of the Cyclone (1990)
    31. Sandino (1991)
    32. Another Pair of Aces: Three of a Kind (1991)
    33. Miracle in the Wilderness (1991)
    34. Christmas in Connecticut (1992)
    35. Original Intent (1992)
    36. No Place to Hide (1992)
    37. Knights (1993)
    38. Paper Hearts (1993)
    39. Trouble Shooters: Trapped Beneath the Earth (1993)
    40. Sodbusters (1994)
    41. The Larry Sanders Show (1992–1998)
    42. Big Dreams & Broken Hearts: The Dottie West Story (1995)
    43. Tad (1995)
    44. Inflammable (1995)
    45. Pharaoh's Army (1995)
    46. Brothers' Destiny (1995)
    47. Lone Star (1996)
    48. Blue Rodeo (1996)
    49. Dead Man's Gun (1997)
    50. Fire Down Below (1997)
    51. Two for Texas (1998)
    52. Girls' Night (1998)
    53. Blade (1998)
    54. Dance with Me (1998)
    55. A Soldier's Daughter Never Cries (1998)
    56. The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock (1998)
    57. Outlaw Justice (1999)
    58. NetForce (1999)
    59. Payback (1999)
    60. Molokai: The Story of Father Damien (1999)
    61. Dead Man's Gun (1997–1999)
    62. Limbo (1999)
    63. The Joyriders (1999)
    64. Comanche (2000)
    65. Perfect Murder, Perfect Town: JonBenét and the City of Boulder (2000)
    66. Planet of the Apes (2001)
    67. Chelsea Walls (2001)
    68. Wooly Boys (2001)
    69. D-Tox (2002)
    70. Blade II (2002)
    71. The Break (2003)
    72. Where the Red Fern Grows (2003)
    73. Silver City (2004)
    74. Lives of the Saints (2004)
    75. Forever Is a Long, Long Time (2004)
    76. Blade: Trinity (2004)
    77. The Jacket (2005)
    78. The Wendell Baker Story (2005)
    79. 14 Hours (2005)
    80. Dreamer: Inspired by a True Story (2005)
    81. Gun (2005)
    82. Johnny Cash: God's Gonna Cut You Down (2006)
    83. Disappearances (2006)
    84. Fast Food Nation (2006)
    85. Room 10 (2006)
    86. Payback: Straight Up (2006)
    87. Crossing the Heart (2007)
    88. I'm Not There. (2007)
    89. Snow Buddies (2008)
    90. Jump Out Boys (2008)
    91. John Rich: Shuttin' Detroit Down (2009)
    92. He's Just Not That Into You (2009)
    93. Powder Blue (2009)
    94. Handy Manny (2006–2013)
    95. For Sale by Owner (2009)
    96. Provinces of Night (2010)
    97. Yohan - Barnevandrer (2010)
    98. The Last Rites of Ransom Pride (2010)
    99. Fallout: New Vegas (2010)
    100. Dolphin Tale (2011)
    101. The Greening of Whitney Brown (2011)
    102. Joyful Noise (2012)
    103. Deadfall (2012)
    104. Brandi Carlile: That Wasn't Me (2012)
    105. The Motel Life (2012)
    106. Angels Sing (2013)
    107. Midnight Stallion (2013)
    108. Dolphin Tale 2 (2014)
    109. 7 Minutes (2014)
    110. Down Dog (2015)
    111. Texas Rising (2015– )
    112. Lawless Range (2016)
    113. Traded (2016)
    114. The Red Maple Leaf (2016)
    115. Hickok (2017)
    116. The Star (2017)
    117. Blaze (2018)
    118. Best Friend from Heaven (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 14.05.2018 u 14:03.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:50.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1