Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Monica Vitti / Monika Viti

IMDb



Monika Viti (ital. Monica Vitti; rođena kao Marija Lujza Čečareli 3. novembra 1931. u Rimu) je italijanska filmska glumica.

Wikipedia

Svet filma (Synopsis & Filmografija)
Filmografija:

  1. Ridere! Ridere! Ridere! (1954)
  2. Adriana Lecouvreur (1955)
  3. L'alfiere (1956– )
  4. Questi ragazzi (1956)
  5. Una pelliccia di visone (1957)
  6. Il tunnel (1958)
  7. Mont-Oriol (1958– )
  8. Le dritte (1958)
  9. Il borghese gentiluomo (1959)
  10. L'avventura / L'Avventura (1960)
  11. La notte / La Notte / The Night (1961)
  12. Le notti bianche (1962)
  13. L'eclisse / L'Eclisse / Eclipse (1962)
  14. Les quatre vérités / Three Fables of Love (1962)
  15. Dragées au poivre / Sweet and Sour (1963)
  16. Château en Suède / Nutty, Naughty Chateau (1963)
  17. Alta infedeltà / High Infidelity (1964)
  18. Il deserto rosso / Red Desert (1964)
  19. Il disco volante / The Flying Saucer (1964)
  20. Le bambole / The Dolls (1965)
  21. Modesty Blaise (1966)
  22. Le fate / The Queens (1966)
  23. Les fables de La Fontaine (1966– )
  24. Fai in fretta ad uccidermi... ho freddo! / Kill Me Quick, I'm Cold (1967)
  25. Ti ho sposato per allegria (1967)
  26. La cintura di castità / On My Way to the Crusades, I Met a Girl Who... (1967)
  27. La ragazza con la pistola / The Girl with a Pistol (1968)
  28. La femme écarlate / The Bitch Wants Blood (1969)
  29. Amore mio aiutami / Help Me, My Love (1969)
  30. Dramma della gelosia (tutti i particolari in cronaca) / Jealousy, Italian Style (1970)
  31. Ninì Tirabusciò, la donna che inventò la mossa (1970)
  32. Le coppie (1970)
  33. La pacifista - Smetti di piovere / The Pacifist (1970)
  34. La supertestimone (1971)
  35. Noi donne siamo fatte così / That's How We Women Are (1971)
  36. Gli ordini sono ordini (1972)
  37. La Tosca (1973)
  38. Teresa la ladra / Teresa the Thief (1973)
  39. Polvere di stelle (1973)
  40. Le fantôme de la liberté / The Phantom of Liberty (1974)
  41. A mezzanotte va la ronda del piacere / The Immortal Bachelor (1975)
  42. Qui comincia l'avventura / Blonde in Black Leather (1975)
  43. L'anatra all'arancia / Duck in Orange Sauce (1975)
  44. Mimì Bluette... fiore del mio giardino (1976)
  45. Basta che non si sappia in giro!.. (1976)
  46. L'altra metà del cielo (1977)
  47. La raison d'état / State Reasons (1978)
  48. Il cilindro (1978)
  49. Amori miei (1978)
  50. Letti selvaggi / Tigers in Lipstick (1979)
  51. An Almost Perfect Affair (1979)
  52. Per vivere meglio, divertitevi con noi (1979)
  53. Il mistero di Oberwald / The Mystery of Oberwald (1980)
  54. Non ti conosco più amore / I Don't Understand You Anymore (1980)
  55. Camera d'albergo (1981)
  56. Il tango della gelosia (1981)
  57. Io so che tu sai che io so / I Know That You Know That I Know (1982)
  58. Scusa se è poco (1982)
  59. Flirt (1983)
  60. Francesca è mia (1986)
  61. Scandalo segreto / Secret Scandal (1990)
  62. Ma tu mi vuoi bene? (1992)