+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    4.320
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    854
    Pohvaljen 33.500 puta u 3.893 postova
    Moć reputacije
    448

    Gordana Djurdjevic / Gordana Đurđević-Dimić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Gordana Djurdjevic / Gordana Đurđević-Dimić

    IMDb



    Gordana Đurđević-Dimić je srpska glumica. Rođena je 1961. u Beočinu, u Sremu. Završila je gimnaziju ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Novom Sadu, a glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše.

    Prvakinja je drame Srpskog narodnog pozorišta, gde je član ansambla od 1995. Glumila je u velikom broju pozorišnih predstava, a oprobala se i na filmu i televiziji.

    Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj rad. 2007. dobila je Nušićevu nagradu, za životno delo, a 2009. dobila je nagradu Žanka Stokić (koja joj je uručena u njenom matičnom pozorištu 26.03.2009. godine posle predstave ''Ujkin san'', u kojoj tumači naslovnu ulogu).

    Udata je za Žarka Dimić sa kojim ima dvoje dece.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Kako zabavljati gospodina Martina (1987)
    2. Dom Bergmanovih (1988)
    3. Memo (2004)
    4. Jesen stize, dunjo moja (2004)
    5. Sedam i po (2006)
    6. Vratiće se rode (2007– )
    7. Zaboravljeni umovi Srbije (2007– )
    8. Masa (2008)
    9. Neki cudni ljudi (2008– )
    10. Gorki plodovi (2008– )
    11. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    12. Montevideo, Bog te video! (2010)
    13. Frau Ajnstajn (2011)
    14. Fragmenti (2012)
    15. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    16. Apofenija / Apophenia (2016)
    17. Deus Ex Machina (2016)
    18. Ime: Dobrica, prezime: nepoznato (2016)
    19. Vitez Milivoj (2017)
    20. Iz ljubavi - Pula to je raj (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 31.05.2018 u 16:13.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:33.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1