Svet filma (Synopsis & Filmografija)


Gordana Djurdjevic / Gordana Đurđević-Dimić

IMDb



Gordana Đurđević-Dimić je srpska glumica. Rođena je 1961. u Beočinu, u Sremu. Završila je gimnaziju ''Jovan Jovanović Zmaj'' u Novom Sadu, a glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše.

Prvakinja je drame Srpskog narodnog pozorišta, gde je član ansambla od 1995. Glumila je u velikom broju pozorišnih predstava, a oprobala se i na filmu i televiziji.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj rad. 2007. dobila je Nušićevu nagradu, za životno delo, a 2009. dobila je nagradu Žanka Stokić (koja joj je uručena u njenom matičnom pozorištu 26.03.2009. godine posle predstave ''Ujkin san'', u kojoj tumači naslovnu ulogu).

Udata je za Žarka Dimić sa kojim ima dvoje dece.

wikipedia
Svet filma (Synopsis & Filmografija)

Filmografija:

  1. Kako zabavljati gospodina Martina (1987)
  2. Dom Bergmanovih (1988)
  3. Memo (2004)
  4. Jesen stize, dunjo moja (2004)
  5. Sedam i po (2006)
  6. Vratiće se rode (2007– )
  7. Zaboravljeni umovi Srbije (2007– )
  8. Masa (2008)
  9. Neki cudni ljudi (2008– )
  10. Gorki plodovi (2008– )
  11. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
  12. Montevideo, Bog te video! (2010)
  13. Frau Ajnstajn (2011)
  14. Fragmenti (2012)
  15. Montevideo, Bog te video! (2012– )
  16. Apofenija (2016)
  17. Deus Ex Machina (2016)
  18. Ime: Dobrica, prezime: nepoznato (2016)
  19. Vitez Milivoj (2017)
  20. Iz ljubavi - Pula to je raj (2017)