+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 434 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Frank Sinatra / Frenk Sinatra

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Frank Sinatra / Frenk Sinatra

    IMDb



    Francis Albert Sinatra (Hoboken, 12. decmbar 1915. - Los Angeles, 14. maj 1998.), američki pjevač i glumac

    Sinatra je bio živuće utjelovljenje američkog "Showmana", ali i prilično kontroverzna ličnost izvan pozornice. Sin talijanskog emigranta, rođen je u radničkoj obitelji. Kao mladić počinje se baviti glazbom, prvo u maloj skupini, a zatim samostalno. Postepeno niže uspjehe i privlači milijune djevojaka. No, procvat rocka zadaje ozbiljan udarac njegovoj karijeri. Sinatra tada kreće u filmske vode i dobiva ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", za koju osvaja Oscara za najbolju sporednu ulogu 1953. Od tada se paralelno bavi glumačkim i pjevačkim poslom. Autor je stotinjak albuma, a nastupio je u 58 filmova. Poput prave "zvijezde" čitavog je života punio stranice žutog tiska svojim brakovima, avanturama, navodnim vezama s mafijom i svojom sklonošću piću.

    Tijekom cijelog života nije podnosio žene koje puše i piju previše te one koje stavljaju previše parfema. Nije volio pečenu janjetinu, zelene salate, a od ljudi lažove i laskavce. Bio je naravno pravi domaćin, u skladu s talijanskim korijenima i odličan kuhar. Namjerno se izdavao za velikog ljubitelja zabava i puštao je da javnost misli kako se svaku večer vani provodi, a ustvari je najčešće bio kod kuće uz knjigu. Bio je veliki zaljubljenik u beletristiku i jako se zanimao za povijest. Imao je odlično oko za djela francuskog impresionizma. Bio je, što se kaže, "lažni cuger" - više je pričao o piću, no što ga je konzumirao. Držao je da je Lennonova i McCartneyeva skladba "Yesterday" jedna od najboljih pjesama ikada napisanih te da je Sugar Ray Robinson najbolji boksač kojega je ikada imao prilike gledati. Omiljena zdravica bila mu je: "Da mi poživite do stote, i da posljednji glas koji budete čuli bude moj."

    Kao što je njegov prijatelj Tony Bennett rekao: "Najveći nas je napustio, no njegov će Glas zauvijek živjeti."

    wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Las Vegas Nights (1941)
    2. Ship Ahoy (1942)
    3. Reveille with Beverly (1943)
    4. Higher and Higher (1943)
    5. The Shining Future (1944)
    6. The Road to Victory (1944)
    7. Step Lively (1944)
    8. Anchors Aweigh (1945)
    9. Till the Clouds Roll By (1946)
    10. It Happened in Brooklyn (1947)
    11. The Miracle of the Bells (1948)
    12. The Kissing Bandit (1948)
    13. Take Me Out to the Ball Game (1949)
    14. On the Town (1949)
    15. Double Dynamite (1951)
    16. Meet Danny Wilson (1952)
    17. From Here to Eternity (1953)
    18. The Colgate Comedy Hour (1950–1955)
    19. Suddenly (1954)
    20. Young at Heart (1954)
    21. Not as a Stranger (1955)
    22. Producers' Showcase (1954–1957)
    23. Guys and Dolls (1955)
    24. The Tender Trap (1955)
    25. The Man with the Golden Arm (1955)
    26. Meet Me in Las Vegas (1956)
    27. High Society (1956)
    28. Johnny Concho (1956)
    29. Around the World in 80 Days (1956)
    30. The Pride and the Passion (1957)
    31. The Joker Is Wild (1957)
    32. Pal Joey (1957)
    33. Kings Go Forth (1958)
    34. The Thin Man (1957–1959)
    35. Some Came Running (1958)
    36. A Hole in the Head (1959)
    37. Never So Few (1959)
    38. Can-Can (1960)
    39. Ocean's Eleven (1960)
    40. Pepe (1960)
    41. The Devil at 4 O'Clock (1961)
    42. Sergeants 3 (1962)
    43. The Road to Hong Kong (1962)
    44. The Manchurian Candidate (1962)
    45. The List of Adrian Messenger (1963)
    46. Come Blow Your Horn (1963)
    47. A New Kind of Love (1963)
    48. 4 for Texas (1963)
    49. Paris - When It Sizzles (1964)
    50. Robin and the 7 Hoods (1964)
    51. None But the Brave (1965)
    52. The Rat pack Captured (1965)
    53. Von Ryan's Express (1965)
    54. Marriage on the Rocks (1965)
    55. Cast a Giant Shadow (1966)
    56. Assault on a Queen (1966)
    57. The Naked Runner (1967)
    58. Tony Rome (1967)
    59. The Detective (1968)
    60. Lady in Cement (1968)
    61. Dirty Dingus Magee (1970)
    62. Contract on Cherry Street (1977)
    63. The First Deadly Sin (1980)
    64. Cannonball Run II (1984)
    65. Magnum, P.I. (1980–1988)
    Izmenjeno od: lisani; 29.04.2018 u 13:49.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:31.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1