+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.044
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.682
    Pohvaljen 11.948 puta u 2.958 postova
    Moć reputacije
    329

    Cate Blanchett / Kejt Blančet

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Cate Blanchett / Kejt Blančet

    IMDb



    Kejt Blančet je australijska glumica rođena 14. maja 1969. godine u Melburnu.

    Rođena kao Ketrin Eliz Blančet (engl. Catherine Élise Blanchett) u Melburnu (Australija), od oca Roberta, američkog oficira francuskog porekla i majke Džun, učiteljica. Kad je imala 10 godina otac joj umire od posledice srčanog udara. Pored starijeg brata Boba, ima još mlađu sestru Dženeviv.

    Blančetova je pohađala Metodistički koledž za dame u Melburnu gde je otkrila sklonost ka glumi. Kasnije se seli u Sidnej i studira na Nacionalnom institutu dramskih umetnosti, na kojem je diplomirala 1992. Posle toga počinje nasrtupati u pozorištu. Njena prva veća pozorišna uloga bila je u predstavi Olijana (1993) u kojoj je igrala zajedno sa Džefrijem Rašom. Kasnije dobija ulogu u predstavi Hamlet, u kojoj igra Ofeliju zajedno sa glumcima Ričardom Roksboroom i Džefrijem Rašom.

    Glumi u australijskim TV-serijama Heartland i Bordertown. Njena prva filmska uloga je bila u filmu Paradise Road u kome je igrala australijsku bolničku sestru zarobljenu u japanskom ratnom zatvoru. Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima: Elizabeta u kome je igrala Elizabetu I (nominovana za Oskara kao najbolja glavna glumica), Avijatičar u kome je igrala Ketrin Hepbern (Oskar kao najbolja sporedna glumica) i trilogiji Gospodar prstenova gde je igrala Galadrijelu.

    Venčala se 1997. godine sa Endruom Aptonom, sa kojim ima tri sina i jednu usvojenu ćerku.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kaboria (1990)
    2. Police Rescue (1989–1996)
    3. Police Rescue (1994)
    4. Heartland (1994)
    5. G.P. (1989–1996)
    6. Bordertown (1995– )
    7. Parklands (1996)
    8. Paradise Road (1997)
    9. Thank God He Met Lizzie (1997)
    10. Oscar and Lucinda (1997)
    11. Elizabeth (1998)
    12. Bangers (1999)
    13. An Ideal Husband (1999)
    14. Pushing Tin (1999)
    15. The Talented Mr. Ripley (1999)
    16. The Man Who Cried (2000)
    17. The Gift (2000)
    18. Bandits (2001)
    19. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
    20. Charlotte Gray (2001)
    21. The Shipping News (2001)
    22. Heaven (2002)
    23. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
    24. Veronica Guerin (2003)
    25. Coffee and Cigarettes (2003)
    26. The Missing (2003)
    27. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
    28. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
    29. The Aviator (2004)
    30. Little Fish (2005)
    31. Babel / Vavilon (2006)
    32. The Good German (2006)
    33. Notes on a Scandal (2006)
    34. Hot Fuzz (2007)
    35. I'm Not There. (2007)
    36. Elizabeth: The Golden Age (2007)
    37. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull / Indiana Jones 4 (2008)
    38. Gake no ue no Ponyo / Ponyo (2008)
    39. The Curious Case of Benjamin Button (2008)
    40. Robin Hood (2010)
    41. The Last Time I Saw Michael Gregg (2011)
    42. Hanna (2011)
    43. Family Guy (1998– )
    44. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
    45. A Cautionary Tail (2012)
    46. Blue Jasmine (2013)
    47. The Turning (2013)
    48. The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (2013)
    49. Making a Scene (2013)
    50. The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)
    51. The Monuments Men (2014)
    52. Rake (2010– )
    53. How to Train Your Dragon 2 (2014)
    54. The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)
    55. Knight of Cups (2015)
    56. Cinderella (2015)
    57. Carol (2015)
    58. Truth (2015)
    59. Manifesto (2015)
    60. Massive Attack: The Spoils (2016)
    61. Voyage of Time: Life's Journey (2016)
    62. Red (2017)
    63. Song to Song (2017)
    64. Thor: Ragnarok (2017)
    65. Ocean's 8 (2018)
    66. The House with a Clock in Its Walls (2018)
    67. Mowgli / Mowgli: Legend of the Jungle (2018)
    68. Where'd You Go, Bernadette (2018)
    69. How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)
    Izmenjeno od: dimic; 08.12.2018 u 17:34.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:47.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1