+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.876
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.064
    Pohvaljen 66.115 puta u 5.370 postova
    Moć reputacije
    606

    Darko Tomovic / Darko Tomović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Darko Tomovic / Darko Tomović

    IMDb



    Darko Tomović je srpski glumac, rođen je 1963. godine u Beogradu. Upisuje arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu ali ga ljubav ka režiji odvodi na Fakultet Dramskih Umetnosti. Ipak, u poslednjem trenutku odlučuje se za glumu i diplomira 1989. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića zajedno sa Vesnom Trivalić, Mirjanom Joković, Srđanom Todorovićem, Miloradom Mandićem, Slobodanom Ninkovićem, Draganom Petrovićem, Dudom Stojanović, Tanjom Venčelovski, Vesnom Stanojević, Brankom Pujić i Draganom Bjelogrlićem. Ta klasa smatra se najuspešnijom klasom Fakulteta Dramskih Umetnosti. Ubrzo nakon završenog fakulteta Darko Tomović postaje stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, 1992. godine. Pored niza upečatljivih uloga koje ostvaruje u svom matičnom pozorištu uporedo se pojavljuje i na televiziji i na filmu. Svoj prepoznatljiv glas daje nekim od najpopularnijih crtanih junaka. Živi i radi u Beogradu. Oženjen je i ima ćerku Lanu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Vuk Karadzic (1987– )
    2. Bolji zivot (1987– )
    3. Sazvezdje belog duda (1989– )
    4. Apis (1991)
    5. Crni bombarder (1992)
    6. Crni bombarder (1992– )
    7. Koju igru igras (1992)
    8. Elektra (1993)
    9. Lepa sela lepo gore (1996)
    10. Tri palme za dve bitange i ribicu (1998)
    11. Povratak lopova (1998)
    12. Nek bude sto bude (1999)
    13. Rat uzivo (2000)
    14. Moja porodica, privatizacija i ja (2001)
    15. Kazneni prostor (2002– )
    16. Ulicni hodac (2004)
    17. Sta mi spremas? (2004– )
    18. Dangube! (2005– )
    19. Potera za Srec(k)om (2005)
    20. Pozoriste u kuci (2007– )
    21. Tegla puna vazduha (2007)
    22. Vratiće se rode (2007– )
    23. Nasa mala klinika (2007– )
    24. Zaustavi vreme (2008– )
    25. Zauvijek mlad (2009– )
    26. Zlatno tele (2010)
    27. Montevideo, Bog te video! (2010)
    28. Zene sa Dedinja (2011– )
    29. Vojna akademija (2012– )
    30. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    31. Cistac (2014)
    32. Urgentni centar (2014– )
    33. Amanet (2015)
    34. Konak kod Hilmije (2018– )
    35. Moja generacija Z (2019– )


    Izmenjeno od: mir-lav; 03.03.2019 u 10:43.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:56.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1