+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.427
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.336
    Pohvaljen 42.175 puta u 9.202 postova
    Moć reputacije
    1264

    Jovan Zivanovic / Jovan Živanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Jovan Zivanovic / Jovan Živanović

    IMDb



    Autor filmova 'Čudna devojka', 'Gorki deo reke', 'Uzrok smrti ne pominjati', 'I Bog stvori kafansku pevačicu' Jovan-Joca Živanović (rođen 1924. godine u Zemunu), preminuo je 11. aprila 2002. godine u Beogradu.Živanović je bio jedan od rodonačelnika posleratne srpske kinematografije: sarađivao je sa njenim pionirima - Mihajlom Al. Popovićem i Stevanom Miškovićem, učestvovao u kreiranju njenih najvećih zvezda poput Pavla Vuisića i Bate Živojinovića, inicirao osnivanje prvog njenog filmskog preduzeća UFUFS-a i prvi pokazao da je na domaćem bioskopskom terenu moguće napraviti umetnički film koji će imati i veliki komercijalni uspeh. Za svoj doprinos filmskoj umetnosti Jovan Živanović je veoma rano nagrađen najvišim državnim priznanjima: 'Sedmojulskom' i 'Oktobarskom nagradom'.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Prvi letovi (1948)
    2. Ljudi iz zadruge (1950)
    3. U slavu Njegosa (1951)
    4. Pozar na selu (1953)
    5. Zorka (1953)
    6. Vratio se u zavicaj (1955)
    7. Nikad nisi sam (1955)
    8. Zenica (1957)
    9. Te noci (1958)
    10. Beogradski sajam (1960)
    11. Cudna devojka (1962)
    12. Verführung am Meer (1963)
    13. Gorki deo reke (1965)
    14. Slucaj banjalucke gimnazije (1965)
    15. Kako su se voleli Romeo i Julija? (1966)
    16. Uzrok smrti ne pominjati (1968)
    17. I Bog stvori kafansku pevacicu (1972)
    18. Naivko (1975)
    19. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)




  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:16.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1