+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    596
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 428 puta u 275 postova
    Moć reputacije
    70

    James Coburn / Džejms Kobern

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    James Coburn / Džejms Kobern

    IMDb



    James Harrison Coburn, Jr. (Laurel, Nebraska, 31. avgust 1928. - Beverly Hills, Kalifornija, 18. novembar 2002.), slavni američki glumac i dobitnik Oscara.

    Rodio se u Laurelu, Nebraska, od majke domaćice i oca automehaničara. Po majci je imao švedske krvi. Za glumu se rano zainteresirao, a kada se obitelj preselila u Kaliforniju, nastupao je u La Jolli (odakle je i Gregory Peck).

    Na filmu debitira 1959. godine, prvotno glumeći negativce, a kasnije je glumio širok raspon uloga. I televizija je bila medij gdje je ostvario zapažene nastupe. Ukupno je u karijeri ostvario 80-tak filmskih uloga, a među najpamtljivijima su "Sedmorica veličanstvenih", "Veliki bijeg", "Šarada", "Amerikanizacija Emily", "Željezni križ", i "Grad zločina" za kojeg je 1998. dobio Oskara.(Njegovog sina glumio je Nick Nolte). Dobri prijatelji bili su mu Steve McQueen, Charles Bronson i Robert Vaughn.

    Budizam i borilačke vještine (koje ga je učio Bruce Lee), također su ga zanimale, pa je druga polovica 1960-ih protekla nezanimljivo za njegovu karijeru.

    Također je bolovao i od reumatskog artritisa, kojeg je liječio sumpornim pilulama. Umro je iznenada, od srčanog udara dok je slušao radio. Nadživjeli su ga supruga, sin i pokćerka. Imao je 74 godine.

    wikipedia

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Studio One (1948–1958)
    2. Suspicion (1957–1958)
    3. General Electric Theater (1953–1962)
    4. Wagon Train (1957–1965)
    5. Ride Lonesome (1959)
    6. Trackdown (1957–1959)
    7. State Trooper (1956– )
    8. Black Saddle (1959–1960)
    9. The Restless Gun (1957–1959)
    10. M Squad (1957–1960)
    11. Face of a Fugitive (1959)
    12. The Rough Riders (1958–1959)
    13. The Californians (1957–1959)
    14. Johnny Ringo (1959–1960)
    15. Whirlybirds (1957–1960)
    16. Tombstone Territory (1957– )
    17. Disneyland (1954–1991)
    18. The Life and Legend of Wyatt Earp (1955–1961)
    19. The DuPont Show with June Allyson (1959–1961)
    20. Alfred Hitchcock Presents (1955–1962)
    21. The Millionaire (1955–1960)
    22. The Texan (1958–1960)
    23. Bronco (1958–1962)
    24. Wichita Town (1959–1960)
    25. Bat Masterson (1958–1961)
    26. Sugarfoot (1957–1961)
    27. Men Into Space (1959–1960)
    28. Bourbon Street Beat (1959–1960)
    29. Have Gun - Will Travel (1957–1963)
    30. Peter Gunn (1958–1961)
    31. The Deputy (1959–1961)
    32. Tate (1960– )
    33. Richard Diamond, Private Detective (1957–1960)
    34. Wanted: Dead or Alive (1958–1961)
    35. Death Valley Days (1952–1970)
    36. Zane Grey Theater (1956–1961)
    37. The Magnificent Seven (1960)
    38. Lawman (1958–1962)
    39. The Aquanauts (1960– )
    40. The Detectives (1959–1962)
    41. Stagecoach West (1960–1961)
    42. The Tall Man (1960–1962)
    43. Klondike (1960–1961)
    44. The Untouchables (1959–1963)
    45. Outlaws (1960–1962)
    46. Laramie (1959–1963)
    47. Acapulco (1961– )
    48. The Brothers Brannagan (1960– )
    49. Cheyenne (1955–1963)
    50. The Rifleman (1958–1963)
    51. Ripcord (1961– )
    52. King of Diamonds (1961–1962)
    53. Cain's Hundred (1961–1962)
    54. Rawhide (1959–1965)
    55. Checkmate (1960–1962)
    56. The Dick Powell Show (1961–1963)
    57. Perry Mason (1957–1966)
    58. Bonanza (1959–1973)
    59. Tales of Wells Fargo (1957–1962)
    60. Naked City (1958–1963)
    61. Hell Is for Heroes (1962)
    62. Stoney Burke (1962–1963)
    63. The Great Escape (1963)
    64. Combat! (1962–1967)
    65. The Greatest Show on Earth (1963–1964)
    66. The Eleventh Hour (1962–1964)
    67. The Twilight Zone (1959–1964)
    68. Charade (1963)
    69. The Man from Galveston (1963)
    70. Kings of the Sun (1963)
    71. Route 66 (1960–1964)
    72. The Defenders (1961–1965)
    73. The Americanization of Emily (1964)
    74. Major Dundee (1965)
    75. A High Wind in Jamaica (1965)
    76. The Loved One (1965)
    77. Our Man Flint (1966)
    78. What Did You Do in the War, Daddy? (1966)
    79. Dead Heat on a Merry-Go-Round (1966)
    80. In Like Flint (1967)
    81. Waterhole #3 (1967)
    82. The President's Analyst (1967)
    83. Duffy (1968)
    84. Candy (1968)
    85. Hard Contract (1969)
    86. The Last of the Mobile Hot Shots (1970)
    87. Giu la testa / Once Upon a Time... the Revolution (1971)
    88. The Carey Treatment (1972)
    89. The Honkers (1972)
    90. Una ragione per vivere e una per morire (1972)
    91. Pat Garrett & Billy the Kid (1973)
    92. The Last of Sheila (1973)
    93. Harry in Your Pocket (1973)
    94. The Internecine Project (1974)
    95. Bite the Bullet (1975)
    96. Hard Times (1975)
    97. Jackpot (1975)
    98. Sky Riders (1976)
    99. The Last Hard Men (1976)
    100. Midway (1976)
    101. Cross of Iron (1977)
    102. The Dain Curse (1978– )
    103. California Suite (1978)
    104. Firepower (1979)
    105. The Muppet Movie (1979)
    106. Goldengirl (1979)
    107. Escape (1980-1980)
    108. The Baltimore Bullet (1980)
    109. Loving Couples (1980)
    110. Mr. Patman (1980)
    111. High Risk (1981)
    112. Jacqueline Susann's Valley of the Dolls (1981)
    113. Looker (1981)
    114. Malibu (1983)
    115. Digital Dreams (1983)
    116. Faerie Tale Theatre (1982–1987)
    117. Draw! (1984)
    118. Sins of the Father (1985)
    119. Martin's Day (1985)
    120. Death of a Soldier (1986)
    121. Tag till himlen (1989)
    122. Call from Space (1989)
    123. Young Guns II (1990)
    124. Hudson Hawk (1991)
    125. Silverfox (1991)
    126. True Facts (1992)
    127. Crash Landing: The Rescue of Flight 232 (1992)
    128. The Player (1992)
    129. The Fifth Corner (1992– )
    130. Murder, She Wrote (1984–1996)
    131. Mastergate (1992)
    132. Captain Planet and the Planeteers (1990–1996)
    133. The Hit List (1993)
    134. Deadfall (1993)
    135. Sister Act 2: Back in the Habit (1993)
    136. Ray Alexander: A Taste for Justice (1994)
    137. Maverick (1994)
    138. Greyhounds (1994)
    139. A Christmas Reunion (1994)
    140. The Avenging Angel (1995)
    141. Ray Alexander: A Menu for Murder (1995)
    142. Picket Fences (1992–1996)
    143. The Set Up (1995)
    144. C.E.O. (1995)
    145. The Disappearance of Kevin Johnson (1996)
    146. Eraser (1996)
    147. The Nutty Professor (1996)
    148. Football America (1996)
    149. Okavango: Africa's Savage Oasis (1996)
    150. The Cherokee Kid (1996)
    151. Profiler (1996–2000)
    152. Skeletons (1997)
    153. The Second Civil War (1997)
    154. Keys to Tulsa (1997)
    155. Affliction (1997)
    156. Stories from My Childhood (1998-1998)
    157. Mr. Murder (1998)
    158. Vengeance Unlimited (1998–1999)
    159. Payback (1999)
    160. Noah's Ark (1999– )
    161. Shake, Rattle and Roll: An American Love Story (1999)
    162. Missing Pieces (2000)
    163. Intrepid (2000)
    164. The Good Doctor (2000)
    165. Texas Rangers (2001)
    166. Proximity (2001)
    167. Walter and Henry (2001)
    168. The Yellow Bird (2001)
    169. The Man from Elysian Fields (2001)
    170. Monsters, Inc. (2001)
    171. Monsters, Inc. Scream Team (2001)
    172. Snow Dogs (2002)
    173. American Gun (2002)
    174. Arli$$ (1996–2002)
    Izmenjeno od: lisani; 08.05.2018 u 12:51.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 02:45.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1