+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.742
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    10.586
    Pohvaljen 9.288 puta u 2.547 postova
    Moć reputacije
    297

    Colin Farrell / Kolin Farel

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Colin Farrell / Kolin Farel

    IMDb



    Kolin Džejms Farel (engl. Colin James Farrell; Dablin, 31. maj 1976) irski je glumac.

    Kolin je sa porodicom živeo u Kastlnoku, predgrađu Dablina. Otac Ejmen je bio fudbaler u Šamrok Roversima šezdesetih godina, u vreme kada je klub bio na vrhuncu. Kolin je najmlađi od četvoro dece. Želeo je da postane fudbaler poput oca, ali su ga roditelji poslali u skupu i strogu privatnu srednju školu (Kaslnok Koledž), u kojoj se više cenio ragbi. Međutim, naporni treninzi nisu oduševljavali Kolina, pa se on okrenuo zadovoljavanju svojih hedonističkih potreba. Tako je i zaradio nadimak „nemirnog dečka“, prepuštajući se lakim drogama, duvanu, zabavama, devojkama. Hapšen je zbog prebrze vožnje, krađe i tukao se s kim je stigao. Kako bi ga smirili, roditelji su ga prebacili u internat, ali tamo se potukao s upravnikom. Nakon izbacivanja iz škole otišao je na godinu dana da živi u Sidneju (Australija). Radio je različite poslove i stekao prvo glumačko iskustvo u uličnom pozorištu u ulozi irskog pobunjenika Neda Kelija.

    Vratio se u Dablin, svaštario, pa se priključio skupini koja se bavila kaubojskim plesom, da bi sa osamnaest godina kao neko ko uživa velike količine droge i alkohola završio na lečenju od depresije. Lečenje njegove autodestrukcije je trajalo šest meseci i tada mu je pomogao brat Eamon (vodi umetničku školu u Dablinu), pozajmivši mu novac i nateravši ga da upiše časove glume na Gaiety School of Drama. Pošto nikada nije podnosio autoritete, i ovog puta je prekinuo školovanje, zarađivao kao foto-model i dobio prvu ulogu u filmu A Little World Of Our Own. Na njegovu sreću, primetio ga je glumac Kevin Spejsi i spomenuo ga producentima filma Ordinary Decent Criminal. Uloga sa Spejsijem donijela mu je dodatni proboj i dolazak na američko područje. U međuvremenu je u Irskoj igrao u niskobudžetnom filmu Džoela Šumahera Tigerland i njome zaradio pohvale američkih filmskih kritičara.

    Živeo je neverovatno brzo, potajno se venčavši sa glumicom Amelijom Vorner, da bi se nakon par meseci razveli. Onda je usledila odlična uloga u filmu Хартов рат sa Brusom Vilisom u glavnoj ulozi. Nakon toga je nizao uloge u filmskim hitovima poput Minority Report (2002) sa Tomom Kruzom. I dalje je ostao dosledan sebi i svojoj otvorenosti, pričajući o seksu, drogama, piću. Žestoke reakcije izazvao je njegov intervju za magazin Plejboj 2002. godine, u kojem je pripadnike IRA nazvao „smećem i teroristima“.

    Sa svojim idolom iz detinjstva Al Pačinom glumio je u filmu Regrut, a posle i sa Benom Aflekom u ekranizaciji stripa Dardevil. Za samo dvanaest dana snimio je film Telefonska govornica, zatim biografsku dramu Victoria Guerin, igrao je i jednu od glavnih uloga u filmu S.W.A.T.. Marljivo je nastavio da snima i u 2004. godini, najpre film A Home At The End Of The World, a zatim je ulogom u filmu Alexander dokazao da se ne boji kontroverze. Gledaoci i kritičari taj film nisu dobro prihvatili, ali to Farela nije obeshrabrilo, pa je snimio dramu Ask The Dust sa Salmom Hajek, epsku sagu The New World (oko koje se takođe digla prilična prašina zbog starosti partnerke u filmu).

    Nakon snimanja filmskog nastavka popularne policijske serije Poroci Majamija s Džejmijem Foksom, otišao je na lečenje od zavisnosti od lijekova protiv bolova. Uz pomoć višeg suda u Los Anđelesu uspeo je da prekine distribuciju kućnih seksi video-snimaka preko interneta, koje je 2003. godine snimio s Plejbojevom devojkom Nicole Narain.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Frankie Starlight (1995)
    2. The Disappearance of Finbar (1996)
    3. Drinking Crude (1997)
    4. Falling for a Dancer (1998)
    5. The War Zone (1999)
    6. Love in the 21st Century (1999– )
    7. Ballykissangel (1996–2001)
    8. Ordinary Decent Criminal (2000)
    9. Tigerland (2000)
    10. American Outlaws (2001)
    11. Hart's War (2002)
    12. Minority Report (2002)
    13. Phone Booth (2002)
    14. The Recruit (2003)
    15. Daredevil (2003)
    16. Veronica Guerin / Veronika Gerin (2003)
    17. S.W.A.T. (2003)
    18. Intermission (2003)
    19. A Home at the End of the World (2004)
    20. Alexander (2004)
    21. Scrubs (2001–2010)
    22. The New World (2005)
    23. Ask the Dust (2006)
    24. Miami Vice (2006)
    25. Cassandra's Dream (2007)
    26. In Bruges (2008)
    27. Pride and Glory (2008)
    28. The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)
    29. Triage (2009)
    30. Ondine (2009)
    31. Crazy Heart (2009)
    32. The Way Back (2010)
    33. London Boulevard (2010)
    34. Horrible Bosses (2011)
    35. Fright Night (2011)
    36. Total Recall (2012)
    37. Seven Psychopaths (2012)
    38. Dead Man Down (2013)
    39. Epic (2013)
    40. Saving Mr. Banks (2013)
    41. Winter's Tale (2014)
    42. Miss Julie (2014)
    43. The Lobster (2015)
    44. True Detective (2014– )
    45. Solace (2015)
    46. Fantastic Beasts and Where to Find Them: Harry Potter Day (2016)
    47. Fantastic Beasts and Where to Find Them: Empire Magazine Featurette (2016)
    48. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
    49. Fantastic Beasts and Where to Find Them: Before Harry Potter (2017)
    50. The Killing of a Sacred Deer (2017)
    51. The Beguiled (2017)
    52. Roman J. Israel, Esq. (2017)
    53. Widows (2018)
    54. Dumbo (2019)
    Izmenjeno od: lisani; 12.04.2018 u 11:38.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1