+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    11.170
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    4.460
    Pohvaljen 35.471 puta u 8.384 postova
    Moć reputacije
    1134

    Mate Relja / Mate Relja

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Mate Relja / Mate Relja

    IMDb



    Mate Relja (Šibenik, 29. kolovoza 1922. - Zagreb, 1. kolovoza 2006.) bio je hrvatski redatelj i scenarist.

    Diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a umjetničku karijeru započeo je 1944. godine u partizanima – kao glumac u kazališnoj družini okružnog NOO Šibenika, kasnije u šibenskom kazalištu. Na filmu je radio od 1948. g. kao asistent pa pomoćnik redatelja u Jadran filmu u Zagrebu. Bio je i TV-djelatnikom, radeći u "programu za djecu i omladinu".

    Bio je dramaturg i redatelj u tridesetak tzv. element-filmova. Od 1993. do 1994. bio je predsjednik Hrvatsko-češkog društva.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kota 905 (1960)
    2. Opasni put (1963)
    3. Stare slave djedovina (1967)
    4. Zrno do zrna (1968)
    5. Kroz Sibenske tisne kale (1968)
    6. Vlak u snijegu (1976)
    7. Bez alata nema zanata (1980)
    8. U podne (1988)
    9. Izazov (1991)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:20.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:31.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1