+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster
    Datum registracije
    02.12.2012
    Postovi
    4.462
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 23.156 puta u 4.724 postova
    Moć reputacije
    466

    Brian De Palma / Brajan De Palma

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Brian De Palma / Brajan De Palma



    IMDb



    Brajan de Palma (engl. Brian De Palma; 11. septembar 1940), puno ime Brajan Rasel Depalma (engl. Brian Russell DePalma), je američki reditelj, scenarista i montažer. Njegova karijera traje više od 40 godina, a najpoznatiji je po trilerima i hororima, u koje spadaju „Keri“, „Obučena da ubije“, „Lice sa ožiljkom“, „Karlitov put“, „Nesalomivi“ i „Nemoguća misija“.


    Biografija

    Brajan Rasel De Palma rođen je 11. septembra 1940, u Njuarku, Nju Džerziju, a detinjstvo je proveo u Filadelfiji, gde se porodica preselila kad mu je bilo pet godina. Majka Viviene Muti i otac Antoni Federiko De Palma,[1] bili su deca italijanskih emigranata. Muški članovi porodice De Palma bili su istaknuti stručnjaci u različitim oblastima, otac je bio uspešan ortopedski hirurg, stariji Brajanov brat Brus poznati fizičar,[2] a mlađi Bart je slikar i fotograf.[3] I majka Vivien, ljubitelj lirskog pevanja, nije ničim zaostajala za muškim članovima, ali je zapostavila ljubav prema muzici i umetničke ambicije, kako bi se posvetila porodici. Brajan u ranoj mladosti nije bio zainteresovan za film, zanimala ga je nauka, posebno fizika.[4] Za rad pod nazivom Primena kibernetike u rešavanju diferencijalnih jednačina je 1957. osvojio drugu nagradu na takmičenju srednjih škola.[5] Profesori su ga se iz tog vremena sećali kao prirodno talentovanog za elektroniku, a školske kolege kao nekog ko je toliko bio fasciniran fukcionisanjem najrazličitijih aparata da je sate provodio rastavljajući ih i pokušavajući shvatiti kako rade.




    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Icarus (1960)
    2. 660124: The Story of an IBM Card (1961)
    3. Woton's Wake (1962)
    4. Jennifer (1964)
    5. Bridge That Gap (1965)
    6. The Responsive Eye (1966)
    7. Show Me a Strong Town and I'll Show You a Strong Bank (1966)
    8. Murder à la Mod (1968)
    9. Greetings (1968)
    10. The Wedding Party (1969)
    11. Dionysus in '69 (1970)
    12. Hi, Mom! (1970)
    13. Get to Know Your Rabbit (1972)
    14. Sisters (1972)
    15. Phantom of the Paradise (1974)
    16. Obsession (1976)
    17. Carrie (1976)
    18. The Fury (1978)
    19. Home Movies (1979)
    20. Dressed to Kill (1980)
    21. Blow Out (1981)
    22. Scarface (1983)
    23. Bruce Springsteen: Dancing in the Dark (1984)
    24. Body Double (1984)
    25. Frankie Goes to Hollywood: Relax, Version 3 (1984)
    26. Wise Guys (1986)
    27. The Untouchables (1987)
    28. Bruce Springsteen: Video Anthology 1978-1988 (1989)
    29. Casualties of War (1989)
    30. The Bonfire of the Vanities (1990)
    31. Raising Cain (1992)
    32. Carlito's Way (1993)
    33. Mission: Impossible (1996)
    34. Snake Eyes (1998)
    35. Mission to Mars (2000)
    36. Bruce Springsteen: The Complete Video Anthology 1978-2000 (2001)
    37. Femme Fatal / Fatalna žena (2002)
    38. The Black Dahlia / Crna Dalija (2006)
    39. Redacted (2007)
    40. Passion / Strast (2012)
    41. Domino
    42. Venice Beach (2017)


    Izmenjeno od: Lale; 09.11.2017 u 14:11.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lale:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 23:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1