+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.108
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.934
    Pohvaljen 12.402 puta u 3.005 postova
    Moć reputacije
    335

    Owen Wilson / Oven Vilson

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Owen Wilson / Oven Vilson

    IMDb



    Oven Kaningam Vilson (engl. Owen Cunningham Wilson, Dalas, 18. novembar 1968) američki je glumac, scenarista, producent i pisac.

    Njegov stariji brat Endru i njegov mlađi brat Luk takođe su glumci. Dugo je bio u saradnji sa filmskim producentom Vesom Andersonom, sa kojim deli zasluge pisanja i glume za Provalnike diletante (1996) i Porodicu čudaka (2001), koji je bio nominovan za Nagradu Oskar za Najbolji originalni scenario. Takođe, sa Benom Stilerom glumio je u deset filmova.

    Vilson je najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima Provalnici diletanti (1996), Šangajsko podne (2000), Zulender (2001), Porodica čudaka (2001), Šangajski vitezovi (2003), Morski svet sa Stivom Zisuom (2004), Lovci na deveruše (2005), Automobili (2006), Noć u muzeju triologiji (2006, 2009 i 2014), Voz za Dardžiling (2007), Marli i ja (2008), Ponoć u Parizu (2011), Automobili 2 (2011), Mlađi referenti (2013), Grand Budapest hotel (2014), Bez izlaza (2015) i Zulender 2 (2016).

    Vilson je rođen u Dalasu (Teksas, SAD), fotografkinji Lori (rođ. Kaningam) Vilson (rođena 17. oktobra 1939) i šefu u kompaniji za reklamiranje i operatoru javne televizijske stanice Robertu Endruu Vilsonu (rođen 1941). Njegova porodica, originalno iz Masačusetsa, irskog je porekla. Vilson je pohađao Vojni institut u Novom Meksiku i Teksaski univerzitet u Ostinu, gde je postao bahelor umetnosti na engleskom.

    Na albumu C'mon C'mon iz 2002. godine, čija je autorica Vilsonova bivša devojka Šeril Krou, nalazi se pesma Safe and Sound, koja je posvećena upravo Ovenu Vilsonu i za koju se misli da je autobiografsko delo nastalo povodom veze Vilsona i Krouove.

    Oven Vilson je 26. avgusta 2007. godine odvezen u Dom zdravlja Sent Džona zbog navodnog pokušaja samoubistva. Kasnije je prebačen u Dom zdravlja Sedars-Sajnaj u Los Anđeles. Njegov advokat je potvrdio da se Vilson oporavljao od depresije.

    Nekoliko dana nakon hospitalizacije, Vilson se povlači iz svoje uloge u Tropic Thunder-u, čiji je producent bio i u kom je glumio i njegov prijatelj i čest saradnik Ben Stiler. Zamenio ga je Metju Makonahej. Posle boravka u bolnici, Vilson se pojavljivao među ograničenim brojem publike te na promocijama za svoje filmove.

    2008. godine objavljeno je da Vilson i njegova devojka Kejt Hadson planiraju da se venčaju. Međutim, oni se nikada nisu venčali već su se nekoliko puta svađali i prekidali te ponovo zbližavali tokom 2008. i 2009. godine, pre konačnog raskida na duži vremenski period.

    Vilsonov predstavnik je 10. januara 2011. godine objavio da Vilson i njegova devojka Džejd Djul očekuju bebu. Četiri dana posle, 14. januara 2011. godine, potvrđeno je da je Djulova na Havajima rodila muško dete, Vilsonovog prvog sina Roberta Forda Vilsona. Vilson i Djulova su svoju vezu prekinuli juna 2011. godine.

    Vilsonov predstavnik je oktobra 2013. godine potvrdio da je ovaj očekivao dete sa ličnom fitnes trenerkom Kerolajn Lindkvist, iako oni zapravo nisu bili u odnosu i Lindkvistova je bila u procesu razvoda od svog muža. Lindkvistova 30. januara 2014. godine rađa Vilsonu njegovo drugo dete, sina Fina Lindkvista Vilsona.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Bottle Rocket (1994)
    2. Bottle Rocket (1996)
    3. The Cable Guy (1996)
    4. Anaconda (1997)
    5. Armageddon (1998)
    6. Permanent Midnight (1998)
    7. The Minus Man (1999)
    8. Breakfast of Champions (1999)
    9. The Haunting (1999)
    10. Heat Vision and Jack (1999)
    11. Shanghai Noon (2000)
    12. Meet the Parents (2000)
    13. King of the Hill (1997–2010)
    14. Zoolander (2001)
    15. The Royal Tenenbaums (2001)
    16. Behind Enemy Lines (2001)
    17. I Spy (2002)
    18. Shanghai Knights (2003)
    19. The Big Bounce (2004)
    20. Starsky & Hutch (2004)
    21. Around the World in 80 Days (2004)
    22. The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
    23. Meet the Fockers (2004)
    24. The Wendell Baker Story (2005)
    25. Wedding Crashers (2005)
    26. Cars (2006)
    27. You, Me and Dupree (2006)
    28. Mater and the Ghostlight (2006)
    29. Night at the Museum (2006)
    30. The Darjeeling Limited (2007)
    31. Drillbit Taylor (2008)
    32. Marley & Me (2008)
    33. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
    34. Fantastic Mr. Fox (2009)
    35. Community (2009–2015)
    36. Marmaduke (2010)
    37. How Do You Know (2010)
    38. Little Fockers (2010)
    39. Hall Pass (2011)
    40. Little Fockers: Deleted Scenes (2011)
    41. Little Fockers: Alternate Opening, Wedding Dream and Morning Wakeup (2011)
    42. Little Fockers: Alternate Ending, Treehouse (2011)
    43. Midnight in Paris (2011)
    44. Cars 2 (2011)
    45. The Big Year (2011)
    46. Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure - Snapshot / Kinect Fun Labs: Kinect Rush - A Disney Pixar Adventures: Snapshot (2012)
    47. The Internship (2013)
    48. Drunk History (2013– )
    49. Are You Here (2013)
    50. Free Birds (2013)
    51. The Killers Ft. Dawes: Christmas in L.A. (2013)
    52. The Grand Budapest Hotel (2014)
    53. She's Funny That Way (2014)
    54. The Hero of Color City (2014)
    55. Inherent Vice (2014)
    56. Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
    57. Zoolander Returns to the Runway (2015)
    58. No Escape (2015)
    59. Zoolander 2 (2016)
    60. Saturday Night Live (1975– )
    61. Zoolander: Super Model (2016)
    62. Masterminds (2016)
    63. Tales from Radiator Springs (2013– )
    64. Lost in London (2017)
    65. Cars 3 (2017)
    66. Shanghai Dawn
    67. Wonder (2017)
    68. Father Figures (2017)
    Izmenjeno od: Tikilimikili; 20.04.2018 u 12:40.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:02.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1