+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.467
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 24.957 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    467

    Liam Neeson / Lijam Nison

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Liam Neeson / Lijam Nison

    IMDb



    Lijam Nison (umetničko ime Liam Neeson, pravo William John Neeson) je britanski glumac. Rođen je 7. juna 1952. u Balimeni (Ballymena), gradu Severne Irske. Majka mu se zove Ketrin (Katherine Brown), a otac Bernard Nison (Bernard Neeson).

    Bavio se boksom od devete do sedamnaeste godine. U petnaestoj godini mu je u toku meča slomljen nos, ali je nastavio da boksuje. Radio je kao radnik na viljuškaru za fabriku piva Ginis (Guinness), kao vozač kamiona i asistent arhitekte. Želeo je da bude učitelj i pohađao je St. Mary’s Teaching College u Njukaslu (Newcastle). Na kratko je studirao fiziku i kompjuterske nauke na Queen’s University od Belfast. No, otkrio je da je gluma ipak njegov put. Bio je primljen na Bristol Old Vic Drama School u Engleskoj, ali je diplomirao je u dablinskoj Gaiety School of Drama, zato što je želeo da bude aktivan u Dublin Shakespeare Theatre-u. Dosta je glumio u pozorištu. 1976. godine se pridružio Belfast Lyric Players’ Theateru, a dve godine kasnije je prešao u Dublin Abbey Theater. Tu ga je i primetio Džon Burman (John Boorman) i ponudio mu prvu zapaženiju ulogu u filmu – Excalibur (1981). 1993. godine je prvi put nastupio na Brodveju (Broadway) u predstavi Annae Christie. Devedesetih je bio aktivan i u Kraljevskom nacionalnom teatru u Londonu.

    Nisonova filmografija je impresivna. Najznačajniji filmovi u kojima je glumio su: Schindler’s list (1993), Les Misérables (1998), Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999), Gangs of New York (2002), Love Actually (2003), Batman Begins (2005), The A-Team (2010), The Dark Knight Rises (2012), Clash of the Titans (2010) i nastavak Wrath of the Titans (2012), Taken (2008) i nastavci Taken 2 (2012) i Taken 3 (2016).

    Bio je oženjen Natašom Ričardson (Natasha Richardson) od 3. jula 1995. godine. Zbog venčanja sa ovom glumicom odrekao se uloge tajnog agenta Džejmsa Bonda (James Bond). Par je živeo skladno do njene smrti, 18. marta 2009. godine, kada je podlegla povredama nakon nesreće na skijanju u Kanadi. Imaju dva sina iz tog braka, Majkla (Micheál Richard Antonio Neeson), rođenog 22. juna 1995. godine i Danijela (Daniel Jack neeson), rođenog 27. avgusta 1996. godine.

    wikipedia,


    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Filmografija:

    1. Pilgrim's Progress (1978)
    2. Play for Today (1970–1984)
    3. Christiana (1979)
    4. BBC2 Playhouse (1973–1983)
    5. Excalibur (1981)
    6. Charlie Was a Rich Man (1981)
    7. Nailed (1981)
    8. Across the Water (1983)
    9. Krull (1983)
    10. The Bounty (1984)
    11. Ellis Island (-1984)
    12. A Woman of Substance (-1984)
    13. Arthur the King (1985)
    14. The Innocent (1985)
    15. Lamb (1985)
    16. If Tomorrow Comes (-1986)
    17. The Mission (1986)
    18. Miami Vice (1984–1990)
    19. Hold the Dream (1986)
    20. Duet for One (1986)
    21. Sworn to Silence (1987)
    22. A Prayer for the Dying (1987)
    23. Suspect (1987)
    24. Screen Two (1985–2002)
    25. Satisfaction (1988)
    26. The Dead Pool (1988)
    27. The Good Mother (1988)
    28. High Spirits / Borbeni duhovi (1988)
    29. Next of Kin (1989)
    30. Darkman (1990)
    31. Crossing the Line (1990)
    32. Under Suspicion (1991)
    33. Revolver (1991)
    34. Shining Through (1992)
    35. Husbands and Wives (1992)
    36. Ruby Cairo (1992)
    37. Leap of Faith (1992)
    38. Ethan Frome (1993)
    39. Schindler's List (1993)
    40. Nell (1994)
    41. Rob Roy (1995)
    42. The Great War and the Shaping of the 20th Century (1996– )
    43. Before and After (1996)
    44. Michael Collins (1996)
    45. Les Misérables (1998)
    46. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
    47. The Haunting / Posednuće (1999)
    48. Gun Shy (2000)
    49. Touched by an Angel (1994–2003)
    50. K-19: The Widowmaker (2002)
    51. Liberty's Kids: Est. 1776 (2002–2003)
    52. Gangs of New York (2002)
    53. Love Actually (2003)
    54. Patrick (2004)
    55. Kinsey (2004)
    56. Kingdom of Heaven (2005)
    57. The Simpsons (1989– )
    58. Batman Begins (2005)
    59. Batman Begins (2005)
    60. Breakfast on Pluto (2005)
    61. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)
    62. Seraphim Falls (2006)
    63. Taken / 96 sati (2008)
    64. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)
    65. Ponyo (2008)
    66. The Other Man (2008)
    67. Fallout 3 (2008)
    68. Five Minutes of Heaven (2009)
    69. Chloe (2009)
    70. After.Life (2009)
    71. Clash of the Titans (2010)
    72. The A-Team (2010)
    73. Cubed (2009– )
    74. The Big C (2010–2013)
    75. The Next Three Days (2010)
    76. The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)
    77. Unknown (2011)
    78. A Child's Garden of Poetry (2011)
    79. Life's Too Short (2011–2013)
    80. The Grey (2011)
    81. Wrath of the Titans / Gnev titana (2012)
    82. Battleship (2012)
    83. The Dark Knight Rises (2012)
    84. Taken 2 / 96 sati: Istanbul (2012)
    85. Jeff Wayne's Musical Version of the War of the Worlds Alive on Stage! The New Generation (2013)
    86. Khumba (2013)
    87. Third Person (2013)
    88. Anchorman 2: The Legend Continues (2013)
    89. The Nut Job / Tvrd orah (2014)
    90. Non-Stop (2014)
    91. The Lego Movie (2014)
    92. Star Wars: The Clone Wars (2008–2015)
    93. Rev. (2010–2014)
    94. A Million Ways to Die in the West (2014)
    95. The Prophet (2014)
    96. Save NYC Horse Carriages (2014)
    97. A Walk Among the Tombstones (2014)
    98. Taken 3 / 96 sati: U begu (2014)
    99. Clash of Clans: Revenge (2015)
    100. Run All Night (2015)
    101. Family Guy (1998– )
    102. Entourage (2015)
    103. Ted 2 (2015)
    104. The Late Show with Stephen Colbert (2015– )
    105. Nature Is Speaking (2014– )
    106. The Huntsman: Winter's War (2016)
    107. Inside Amy Schumer (2013– )
    108. Battle for Incheon: Operation Chromite (2016)
    109. A Monster Calls (2016)
    110. Dream Corp LLC (2016– )
    111. Silence (2016)
    112. A Christmas Star (2017)
    113. Red Nose Day Actually (2017)
    114. Stephen Hawking's New Voice: Comic Relief (2017)
    115. Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)
    116. The Orville (2017– )
    117. Daddy's Home 2 (2017)
    118. The Commuter (2018)
    119. Pope: The Most Powerful Man in History (2018)
    120. Widows (2018)
    121. Hard Powder (2019)
    122. Untitled 'Men In Black' Spin-Off (2019)
    123. Normal People
    124. Charlie Johnson in the Flames
    125. Marlowe
    Izmenjeno od: dimic; 15.02.2019 u 17:45.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:39.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1