+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.526
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.861
    Pohvaljen 44.244 puta u 9.323 postova
    Moć reputacije
    1274

    Maja Cuckovic / Maja Čučković Draškić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Maja Cuckovic / Maja Čučković Draškić

    IMDb



    Maja Čučković Draškić (Dubrovnik, 10. april 1935 — Dubrovnik, 14. februar 1997) bila je pozorišna i televizijska glumica.

    Poznata je po svojim ulogama u čuvenim predstavama odigranim u beogradskom pozorištu Atelje 212. Neke od predstava su Kralj Ibi (1973) i Radovan III (1983). Glumila je u jugoslovenskom serijalu Ceo život za godinu dana sa Milenom Dravić i Zoranom Radmilovićem. Kao odlična filmska glumica pokazala se u glavnoj ulozi u filmu Kante ili kese režisera Dragoslava Lazića.

    Bila je udata za srpskog režisera Ljubomira „Mucija” Draškića sa kojim je imala ćerku prof. dr Ivu Draškić Vićanović, koja je redovni profesor na Univerzitetu u Beogradu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dan cetrnaesti / The Fourteen Days (1960)
    2. Dva pogleda kroz kljucaonicu (1960)
    3. Vojnik sa dva imena (1961)
    4. Tergovci (1967)
    5. Kafanica na uglu (1967)
    6. Bekstvo (1968)
    7. Ljubav na telefonu (1968)
    8. Radjanje radnog naroda (1969– )
    9. Deset zapovesti (1970– )
    10. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    11. Kralj Ibi (1973)
    12. Velebitske saonice ili tri svalera i jedna devojka (1975)
    13. Dvosobna kafana (1975)
    14. Borisko i Natalija (1975)
    15. Ukrstene reci (1976)
    16. Uspon i pad Zike Proje (1976– )
    17. Molijer (1978)
    18. Kante ili kese (1982)
    19. Radovan III (1983)
    Izmenjeno od: majajevtic; 02.12.2018 u 13:09.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 02:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1