+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.427
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.336
    Pohvaljen 42.175 puta u 9.202 postova
    Moć reputacije
    1264

    Ljubomir Draskic / Ljubomir Draškić Muci

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ljubomir Draskic / Ljubomir Draškić Muci

    IMDb



    Ljubomir Draškić – Muci (Zagreb, 20. juni 1937 — Beograd, 25. januar 2004) je bio srpski pozorišni, televizijski i filmski režiser.

    Ljubomir Draškić je rođen 20. juna 1937. u Zagrebu. Unuk je brigadnog generala Vojske Kraljevine Jugoslavije Pante Draškića. Četvrtu (mušku) gimnaziju u Beogradu završava 1955. Posle dve godine bavljenja glumom u Akademskom pozorištu, 1957. je primljen na Akademiju za pozorišnu umetnost u Beogradu, na studije režije u klasi profesora Vjekoslava Afrića. Kao student asistira Bojanu Stupici u pripremi Direnmatove „Posete stare dame“, pa „Opere za tri groša“... Bojan naglo napušta JDP, a Muci , po Bojanovoj želji, dovodi Operu do premijere. Izvanredan početak duge i uspešne rediteljske karijere nastavljene na matičnoj sceni Ateljea 212, kao i na drugim scenama (ukupno 82 pozorišne režije) koja je trajala sve do smrti 24. januara 2004.

    Sa suprugom iz prvog braka, glumicom Majom Čučković, imao je ćerku Ivu Draškić Vićanović. Kanije se ponovo oženio, glumicom Svetlanom Bojković.

    Njemu u čast ustanovljena je 2005. godine nagrada za režiju „Ljubomir Muci Draškić” koju dodeljuju Atelje 212 i Skupština grada Beograd.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Kafanica na uglu (1967)
    2. Martin Krpan s vrha (1968)
    3. Zanati (1968– )
    4. Trojica protiv svih... a zena cetvrta (1968)
    5. Trojica protiv svih (1968)
    6. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    7. Pedikirka (1968)
    8. Nocno dezurstvo sestre Grizelde (1968)
    9. Ljubav na telefonu (1968)
    10. Dan odmora jednog govornika (1968)
    11. Zigmund Brabender, lovac i ser (1969– )
    12. Krcma na glavnom drumu (1969)
    13. Barijonovo vencanje (1971)
    14. Uniforme (1972– )
    15. Kralj Ibi (1973)
    16. Generali ili srodstvo po oruzju / Generals or Kinship-In-Arms (1974)
    17. Ukrstene reci (1976)
    18. Pod istragom (1977)
    19. Misao (1978)
    20. Radovan III (1983)
    21. Nesrecna Kafina (1984)
    22. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    Izmenjeno od: Shane; 23.10.2018 u 20:23.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:05.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1