+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.126
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.101
    Pohvaljen 12.570 puta u 3.027 postova
    Moć reputacije
    337

    Sam Shepard / Sem Šepard

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Sam Shepard / Sem Šepard

    IMDb



    Sem Šepard, rođen 5. novembra 1943. godine, bio je pisac, scenarista, glumac, reditelj i Pulicerom ovenčani dramski pisac.

    Američki glumac i dramatičar Sam Shepard preminuo je u 73. godini u svom domu u Kentuckyju okružen decom i sestrama, piše The New York Times.

    Samuel Shepard Rogers III napisao je više od 40 predstava, a 1979. godine osvojio je Pulitzerovu nagradu za dramu "Buried Child". Također je bio nominovan za Oscara za ulogu pilota Chucka Yeagera u filmu "The Right Stuff" (1983), dok je za saradnju na scenariju filma "Paris, Texas" nominovan je za BAFTA nagradu.

    Osim kao dramatičar i glumac ostvario se i kao pisac, scenarist i reditelj. Njegove drame prepoznatljive su po svojim poetičkim i često nadrealnim elementima te prikazu likova koji žive na rubu američkog društva.

    Prvu veliku ulogu u filmu imao je 1978. godine u "Terrence Malik's Days of Heaven" u kojem je nastupio uz Richarda Gerea. Pojavio se i u psihološkom trileru "Never Here" koji je 2016. godine imao premijeru.

    prolog.rs
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Brand X (1970)
    2. Renaldo and Clara (1978)
    3. Days of Heaven (1978)
    4. Resurrection (1980)
    5. Raggedy Man (1981)
    6. Frances (1982)
    7. The Right Stuff (1983)
    8. Paris, Texas (1984)
    9. Country (1984)
    10. Fool for Love (1985)
    11. Crimes of the Heart (1986)
    12. Baby Boom (1987)
    13. Steel Magnolias (1989)
    14. Bright Angel (1990)
    15. Homo Faber / Voyager (1991)
    16. Defenseless (1991)
    17. Thunderheart (1992)
    18. The Pelican Brief (1993)
    19. Safe Passage (1994)
    20. The Good Old Boys (1995)
    21. Streets of Laredo (1995)
    22. Lily Dale (1996)
    23. The Only Thrill (1997)
    24. Curtain Call / It All Came True (1998)
    25. Purgatory (1999)
    26. Dash and Lilly (1999)
    27. Snow Falling on Cedars (1999)
    28. Hamlet (2000)
    29. One Kill (2000)
    30. Great Performances (1971– )
    31. All the Pretty Horses (2000)
    32. The Pledge (2001)
    33. After the Harvest (2001)
    34. Swordfish (2001)
    35. Shot in the Heart (2001)
    36. Black Hawk Down (2001)
    37. Leo (2002)
    38. Blind Horizon (2003)
    39. The Notebook (2004)
    40. Don't Come Knocking (2005)
    41. Stealth (2005)
    42. Bandidas (2006)
    43. Walker Payne (2006)
    44. The Return (2006)
    45. Charlotte's Web (2006)
    46. Ruffian (2007)
    47. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)
    48. The Accidental Husband (2008)
    49. Felon (2008)
    50. Brothers (2009)
    51. Fair Game (2010)
    52. Inhale (2010)
    53. Tough Trade (2010)
    54. Blackthorn (2011)
    55. Darling Companion (2012)
    56. Safe House (2012)
    57. Killing Them Softly (2012)
    58. Mud (2012)
    59. Savannah (2013)
    60. August: Osage County (2013)
    61. Out of the Furnace (2013)
    62. Cold in July (2014)
    63. Klondike (2014– )
    64. Ithaca (2015)
    65. Midnight Special (2016)
    66. In Dubious Battle (2016)
    67. Bloodline (2015– )
    68. Never Here (2017)
    Izmenjeno od: Tikilimikili; 23.01.2018 u 18:59.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:42.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1