+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.044
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.682
    Pohvaljen 11.948 puta u 2.958 postova
    Moć reputacije
    329

    Milivoje Zivanovic / Milivoje Živanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Milivoje Zivanovic / Milivoje Živanović

    IMDb



    Milivoje Živanović (Požarevac, 2. april 1900 — Beograd, 15. novembar 1976) bio je srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

    Glumačku karijeru je započeo u putujućim trupama. Njegov početak bavljenja glumom vezuje se za putujuće pozorište u Srbiji 1919. godine. Bio je član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu 1923, u Skoplju 1928, i Beogradu 1932. godine. Sa uspehom je igrao tragične i komične likove. Bio je prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu od 1947. do 1970. godine. Godine 1970. je prešao u Savremeno pozorište Beograd (danas Beogradsko dramsko pozorište), gde je nastupio u samo jednoj predstavi.



    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sofka (1948)
    2. Jezero / The Lake (1950)
    3. Cudotvorni mac (1950)
    4. Crveni cvet (1950)
    5. Opstinsko dete (1953)
    6. Nevjera (1953)
    7. Ciganka (1953)
    8. Krvavi put (1955)
    9. Njih dvojica (1955)
    10. Solaja (1955)
    11. Krvava kosulja (1957)
    12. Atomska bajka (1957)
    13. La strada lunga un anno / The Year Long Road / Cesta duga godinu dana (1958)
    14. La tempesta / Tempest (1958)
    15. Slucaj u tramvaju (1958)
    16. Pogon B / Factory B (1958)
    17. Osma vrata / The Eighth Door (1959)
    18. Agi Murad il diavolo bianco / The White Warrior (1959)
    19. Ozaloscena porodica (1960)
    20. Prvi gradjanin male varosi (1961)
    21. Kostana (1962)
    22. Dr / Doktor (1962)
    23. Pre rata (1966)
    24. Sutra (1967)
    25. Jegor Bulicov (1967)
    26. Lelejska gora / Mount of Lament (1968)
    27. Prodajem stara kola (1968)
    28. Nasi sinovi (1968)
    29. Dama s kamelijama (1968)
    30. Golubovici (1969)
    31. Srbija na Istoku (1970)
    32. Krunisanje (1970)
    33. Nokaut / The Rogue (1971)
    34. Svedoci optuzbe (1975)
    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:55.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:47.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1