+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.108
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.903
    Pohvaljen 12.386 puta u 3.004 postova
    Moć reputacije
    335

    Dejan Mijac / Dejan Mijač

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dejan Mijac / Dejan Mijač

    IMDb



    Dejan Mijač je jedan od najznačajnijih srpskih pozorišnih režisera.

    Rođen je 17. aprila 1934. godine u Bijeljini. Režiju je studirao na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu.

    Bio je reditelj Narodnog pozorišta, Tuzla i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Bio je profesor režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu od 1972. do 1997. godine.

    Režirao je na mnogim scenama u bivšoj Jugoslaviji, a posebno u Novom Sadu (oko 40 režija), Beogradu, Zagrebu, Somboru i Nišu.

    Nagrade i priznanja

    Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Od toga dobitnik je osam Sterijinih nagrada:

    • Pokondirena tikva, Jovan Sterija Popović (Srpsko narodno pozorište), 1974.
    • Ženidba i udadba, Jovan Sterija Popović (Narodno pozorište, Sombor), 1976.
    • Pučina, (Jugoslovensko dramsko pozorište), 1978.
    • Putujuće pozorište Šopalović, Ljubomir Simović (Jugoslovensko dramsko pozorište), 1986.
    • Nagrada za Sistematsko scensko istraživanje dramskog dela Jovana Sterije Popovića, 1987.
    • Statueta Joakim Vujić, nagrada Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, 1989.
    • Nagrada za naročite zasluge za unapređenje pozorišne umetnosti, 1990.
    • Čudo u Šarganu, Ljubomir Simović (Atelje 212), 2002.
    • Skakavci, Biljana Srbljanović (Jugoslovensko dramsko pozorište), 2006.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Teret slobode (1966)
    2. Prosek (1974)
    3. Zenidba i udadba (1977)
    4. Vasa Zeleznova (1977)
    5. Ancika Dumas (1977)
    6. Gospodja ministarka (1978)
    7. Pucina (1978)
    8. Kir Janja (1981)
    9. Terasa (1983)
    10. Razvojni put Bore Snajdera (1983)
    11. Kosulja sa adresama (1983)
    12. Rodoljupci (1986)
    13. Putujuce pozoriste Sopalovic (1986)
    14. Valjevska bolnica (1990)
    15. Apis (1991)
    16. Mera za meru (2007)


    Pozorištna predstava:
    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 21:40.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:19.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1