+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.467
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 24.957 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    467

    Eugen Verber / Eugen Verber

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Eugen Verber / Eugen Verber

    IMDb



    Eugen „Moše“ Verber (Subotica, 25. januar 1923 — Beograd, 1. januar 1995) je bio ugledni prevodilac, književnik, naučni radnik ali i poznati glumac.
    Posle demobilizacije prvi put u Vojvođanskom narodnom pozorištu počinje karijeru kao glumac. Paralelno radi i kao novinar u subotičkoj „Hrvatskoj riječi“ i mađarskom listu „Mađar so“.
    Odlazi u Sarajevo i radi u Pozorištu NR BiH kao glumac i sekretar drame, kao novinar u listu „Oslobođenje“, na radiju kao reditelj. Osnovao je i bio prvi umetnički direktor Pionirskog pozorišta u Sarajevu, organizator Pionirskog festivala kulture u Sarajevu 1949. Potom odlazi u Banjaluku a od 1953. do 1961. prelazi u [Narodno pozorište u Nišu gde ostavlja duboki trag te spada u znamenite građane grada Niša. Potom prelazi u Savremeno pozorište(Beogradsko dramsko pozorište] gde ostaje do 1975. da bi se potom potpuno posvetio naučnom i stručnom radu.
    Od 1960. do 1990. igrao je u skoro 60 filmova, serija. Zbog odličnog nemačkog izgovora igrao je uloge nemačkih oficira u ratnim filmovima.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Zlocin Silvestra Bonara (1962)
    2. Prva ljubav (1962)
    3. Na splavu (1962)
    4. Banket u Sarengradu (1963)
    5. Afera Saint-Fiacre (1963)
    6. Ofsajd (1964)
    7. Snajderski kalfa (1965)
    8. Sigurno je sigurno (1965)
    9. Akcija epej (1965)
    10. Zeugin aus der Hölle / Die Zeugin aus der Hölle / Gorke trave (1966)
    11. Jutro / The Morning (1967)
    12. Parnicari (1967– )
    13. Kod Londona (1968– )
    14. Operacija Beograd (1968)
    15. Maksim naseg doba (1968– )
    16. Ledeno ljeto (1968)
    17. Samci 2 (1969– )
    18. Zakopajte mrtve (1969)
    19. Skandal (1969)
    20. Lek od ljubavi (1969)
    21. Biciklisti / The Cyclists (1970)
    22. Romance of a Horsethief (1971)
    23. Veliki posao (1971)
    24. Od svakog koga sam volela (1971– )
    25. Il maestro e Margherita / Majstor i Margarita (1972)
    26. Kiša (1972)
    27. Valter brani Sarajevo / Walter Defends Sarajevo (1972)
    28. Majstori (1972– )
    29. Rosenbergovi ne smeju da umru (1972)
    30. Kamiondžije (1972– )
    31. Paja i Jare / Paja i Jare / Kamiondžije (1973)
    32. Zenidba nosaca Samuela (1973)
    33. Nesreca (1973)
    34. Protiv Kinga / Against King (1974)
    35. Valter brani Sarajevo / Walter Defends Sarajevo (1974 -)
    36. Rekvijem za teskasa (1974)
    37. Ujez (1974)
    38. Otpisani (1974– )
    39. Djavolje merdevine (1975– )
    40. Zimovanje u Jakobsfeldu / Wintering in Jakobsfeld (1975)
    41. Pesma (1975– )
    42. Salas u malom ritu / Salaš u malom ritu (1975– )
    43. Poseta stare dame (1976)
    44. Nikola Tesla (1977– )
    45. Povratak otpisanih (1976– )
    46. Spanski zahtev (1978)
    47. Usijanje (1979)
    48. Pupinove zvezde (1979)
    49. Vruć vetar (1980– )
    50. Duvanski put (1980– )
    51. Kraljevski voz (1981)
    52. Zadah tela (1983)
    53. Varljivo leto '68 / The Elusive Summer of '68 (1984) TV serija
    54. Varljivo leto '68 / The Elusive Summer of '68 (1984)
    55. Jaguarov skok (1984)
    56. Prokleta avlija (1984)
    57. Cvor (1985)
    58. Sivi dom (1984 -)
    59. Slucaj Harms / The Harms Case (1987)
    60. Vuk Karadzic (1987– )
    61. Ortaci (1988)
    62. Put na jug / El camino del sur / Journey to the South (1988)
    63. Donator (1989)
    64. Zaboravljeni (1991– )



    Izmenjeno od: Shane; 22.09.2017 u 17:01.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:38.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1