+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.044
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.682
    Pohvaljen 11.948 puta u 2.958 postova
    Moć reputacije
    329

    Svetislav 'Bule' Goncic / Svetislav „Bule“ Goncić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Svetislav 'Bule' Goncic / Svetislav „Bule“ Goncić

    IMDb



    Svetislav Goncić „Bule“ (Kladovo, 5. maj 1960) je srpski glumac.

    Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Minje Dedića 1982. godine. Stalni član Pozorišta Atelje 212 od 1983. godine. Predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije od 1996. do 1998. godine, Direktor Pozorišta na Terazijama od 1998. do 2000. godine. Autor više dokumentarnih filmova („Strategija iluzije“, 2005, „Trajanje“, 2006). Bio je voditelj dečjeg kviza „Kroz vrata znanja do putovanja“.

    Nagrade:
    • Grand Prix Filmskog Festivala u Nišu 1982. godine,
    • Nagrada „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“, 1991.

    Uloge u pozorištu:

    Atelje 212:

    • Propast carstva Srpskog (Nejaki Uroš),
    • Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina (Vojnik Ivan Čonkin),
    • Totovi (Major),
    • Maj nejm iz Mitar (Emil),
    • Priče iz bečke šume (Papa),
    • Mravlji metež (Taša Haračlija),
    • Iza kulisa (Gari),
    • Tri verzije života (Anri),
    • Dvije (Emil),
    • Ranjeni orao (Nenad Aleksić),
    • Terapija (Gej 2, Slepac)
    • Gospodin (Gospodin)


    Beogradsko dramsko pozorište:

    • Bubnjevi u noći (Bertold Breht),
    • Diplomac (Gospodin Bredok);


    Studentski kulturni centar:

    • Prosjačka opera (Meki Nož),
    • Dr Džekil i Mr Hajd (Hajd);


    Pozorište „Boško Buha“:

    • Put oko sveta(Jovanča);


    Pozorište na Terazijama:

    • Neki to vole vruće(Dafne),
    • Volim svoju ženu (Vali),
    • Golje (Policajac),
    • Spusti se na zemlju (Ip Bi),
    • Na slovo, na slovo (Mića).

    Pozorišne režije:

    • Dr Džekil i Mr Hajd (SKC),
    • Dama sa kamelijama(BDP).

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Levaci (1970– )
    2. Spomen ploca (1971)
    3. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    4. Kamiondzije (1972– )
    5. Paja i Jare / Kamiondzije (1973)
    6. Jedanaesta najteza godina (1973)
    7. Junak mog detinjstva (1973– )
    8. Decak i violina (1975)
    9. Zimovanje u Jakobsfeldu / Wintering in Jakobsfeld (1975)
    10. Djavolje merdevine (1975– )
    11. Salas u Malom Ritu (1975– )
    12. Leptirov oblak / Butterfly Cloud (1977)
    13. Lude godine / Foolish Years (1977)
    14. Ziveti kao sav normalan svet / Living Like the Rest of Us (1982)
    15. Price preko pune linije (1981– )
    16. Ruski Umetnicki eksperiment (1982)
    17. Stepenice za nebo (1983)
    18. Kako sam sistematski unisten od idiota / How I Was Systematically Destroyed by an Idiot (1983)
    19. Snohvatice (1983)
    20. Secerna vodica (1983)
    21. Majka Vukosava pise govor (1983)
    22. Krevet (1984)
    23. Celovecernji the Kid (1984)
    24. Kamiondzije opet voze (1984)
    25. Una (1984)
    26. U srcu moje plavuse (1984)
    27. Maj nejm iz Mitar (1984)
    28. Zivot je lep (1985)
    29. Falosny princ / The False Prince (1985)
    30. Price iz becke sume (1985)
    31. The Misfit Brigade (1987)
    32. Escape from Sobibor (1987)
    33. Oktoberfest (1987)
    34. Hajde da se volimo (1987)
    35. Lager Nis (1987)
    36. Kako zabavljati gospodina Martina (1987)
    37. Vuk Karadzic (1987– )
    38. Metla bez drske (1989– )
    39. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    40. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    41. Masmediologija na Balkanu (1989)
    42. Gospodja ministarka (1989)
    43. Forbidden Sun (1989)
    44. Sumnjivo lice (1990)
    45. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    46. Balkanska perestrojka (1990)
    47. U ime zakona (1990– )
    48. Moj brat Aleksa (1991)
    49. Brod plovi za Sangaj (1991)
    50. Aleksa Santic (1990– )
    51. Niko nije savrsen (1993)
    52. Mrav pesadinac (1993)
    53. Srecni ljudi (1993– )
    54. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    55. Gore dole (1996–1997)
    56. Kneginja iz Foli Berzera (1998)
    57. Dzandrljivi muz (1998)
    58. Golubovica apoteka (1999)
    59. Porodicno blago (1998–2002)
    60. Ko ceka doceka (2002)
    61. Novogodisnje vencanje (2002)
    62. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    63. Budjenje iz mrtvih / Awaking from the Dead (2005)
    64. Potera za Srec(k)om / Chasing Luck(Y) (2005)
    65. Smesne i druge price (2004– )
    66. Rekonvalescenti (2006)
    67. Bora pod okupacijom (2007)
    68. Bozicna pecenica (2007)
    69. Odbacen / The Reject (2007)
    70. TV Bingo Show (2008–2009)
    71. Verujte, ali ne preterujte (2008– )
    72. Selo gori... i tako (2009)
    73. Cirkus Columbia / Cirkus Kolumbija (2010)
    74. Na slovo, na slovo (2010– )
    75. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    76. Coriolanus (2011)
    77. Nasa mala klinika (2007– )
    78. Uoci Bozica (2016)
    Izmenjeno od: Shane; 23.10.2018 u 20:24.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:51.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1