+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.065
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    12.709
    Pohvaljen 12.063 puta u 2.969 postova
    Moć reputacije
    331

    Stanislava Pesic / Stanislava Pešić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Stanislava Pesic / Stanislava Pešić

    IMDb



    Stanislava Pešić, rođena u Grockoj, 7. juna 1941. godine, bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica.

    Nakon studija glume na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu angažovana je u Narodnom pozorištu.

    Na filmu debituje 1961. i za ulogu Saše u „Pesmi“ Radoša Novakovića nagrađena je na festivalu u Puli. Nakon toga, igra glavne i veće sporedne uloge u filmovima „Medaljon sa tri srca“ (1962), „Pravo stanje stvari“ (1964), „Štićenik“ (1966) i „Kuda posle kiše“ (1967) Vladana Slijepčevića, „Tri sata za ljubav“ (1968) Fadila Hadžića i „Bog je umro uzalud“ (1969) Radivoja Đukića.

    Veliku medijsku popularnost donela joj je uloga Olge u TV seriji „Pozorište u kući“. Na Televiziji Beograd je radila i kao voditeljka programa za decu.

    Nekoliko meseci pred smrt objavljena je njena knjiga Devetnaest društvenih igara.

    Preminula je od raka 20. novembra 1997. godine u Beogradu.

    Političarka Vesna Pešić je njena sestra.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Snovi na vetru (1958)
    2. Dilizansa snova / The Dreams Came by Coach (1960)
    3. Pesma / The Prem (1961)
    4. En-den-dinus (1961– )
    5. Medaljon sa tri srca (1962)
    6. Kapetan Smelo srce (1963)
    7. Pet veceri (1964)
    8. Nesto o cemu se moze govoriti (1964)
    9. Pravo stanje stvari (1964)
    10. Otrovna biljka (1964)
    11. Hiljadu zasto? (1965– )
    12. Sticenik / The Climber (1966)
    13. Zgodba ki je ni / Non-existing Story / Prica koje nema (1967)
    14. Na papirnatih avionih (1967)
    15. Dezurna ulica (1967– )
    16. Kade po dozdot / Where to After the Rain? / Gde posle kise / Kuda posle kise (1967)
    17. U raskoraku (1968)
    18. Tri sata za ljubav (1968)
    19. Tim koji gubi (1968)
    20. Mozda spava (1968)
    21. Saculatac (1968– )
    22. Bog je umro uzalud (1969)
    23. Pod novim krovovima (1969– )
    24. Podvala (1969)
    25. Kod zelenog papagaja (1969)
    26. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    27. Cu, ces, ce (1970– )
    28. Pop Cira i pop Spira (1972)
    29. Mrtvo lisce (1972)
    30. Glumac je, glumac (1972– )
    31. Nase priredbe (1973– )
    32. Obraz uz obraz (1972– )
    33. Zvezdana prasina (1976)
    34. Od pet do sedam (1976)
    35. Morava 76 (1976– )
    36. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    37. Dobrocinitelji (1979– )
    38. Frede, laku noc (1981)
    39. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    40. Kako je propao rokenrol / The Fall of Rock & Roll (1989)
    41. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    42. Bolji zivot (1987–1991)
    43. Mi nismo andjeli / We Are Not Angels (1992)
    44. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    45. Gnjurac (1993)
    Izmenjeno od: Shane; 02.05.2018 u 22:36.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 11:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1