+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Top poster Lucky Strike avatar
    Datum registracije
    02.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    4.467
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9.418
    Pohvaljen 24.957 puta u 4.731 postova
    Moć reputacije
    467

    Slobodan Dimitrijevic / Slobodan Dimitrijević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Slobodan Dimitrijevic / Slobodan Dimitrijević

    IMDb



    Dimitrijević je rođen u Nišu 1941. godine baš kada su Jugoslaviju okupirale Hitlerove divizije, ali se nakon oslobođenja odselio za Zagreb.
    U svet glume ušao je sa 19 godina, kada je njegov talenat prepoznao reditelj Srećko Vejgand. Odmah mu je ponudio glavnu ulogu u svojoj melodrami "Igre na skelama" gde je glumio zaljubljenog mladića koji se ne snalazi najbolje sa devojkama i emocijama.
    U ovom filmu je debitovao i Ljubiša Samardžić, ali sam film nije ostavio naročiti trag u domaćoj kinematografiji. Domaćim režiserima odmah je zapao za oko Samardžić, a Dimitrijević stranim producentima.
    Ali, kako mnogi filmski kritičari smatraju, Slobodan je u "Lelejskoj gori" ostvario ulogu karijere, kao i u filmu "Vrhovi Zelengore".
    Početkom svoje karijere on je snimio preko 30 filmova, gde je uglavnom tumačio glavne uloge, ali je već sedamdesetih godina polako počela da se menja situacija, pa je već osamdesetih godina gotovo pa prestao da se bavi glumom.
    Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je mala uloga uticajnog srpskog političara u akcionoj ratnoj priči "Mirotvorac", gde su Nikol Kidman i Džordž Kluni bili u vodećim ulogama. Samo godinu dana ranije, Dimitrijević se pojavio i kao glumac u spotu Majkla Džeksona.
    Preminuo je u Zagrebu 4.decembra 1999.godine u svojoj 58.godini.

    Blic
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)



    Filmografija:

    1. Igre na skelama (1961)
    2. The Treasure of the Silver Lake (1962)
    3. Prometej s otoka Visevice (1964)
    4. Kljuc (1965)
    5. The Oil Prince (1965)
    6. Duel at Sundown (1965)
    7. Winnetou: The Last Shot (1965)
    8. Mordnacht in Manhattan (1965)
    9. Intima (1965)
    10. Ponedeljak ili utorak /Monday or Tuesday (1966)
    11. Target for Killing (1966)
    12. Fruits amers - Soledad /Bitter Fruit (1967)
    13. Murderers Club of Brooklyn (1967)
    14. Iluzija (1967)
    15. Sunce tudjeg neba (1968)
    16. Lelejska gora /Mount of Lament (1968)
    17. Weisse Wölfe (1969)
    18. Vreme bez rata /Times Without War (1969)
    19. Liberty (1972)
    20. Istrel /A Shot (1972)
    21. Valter brani Sarajevo / Walter Defends Sarajevo (1972)
    22. Mother (1973)
    23. Sutjeska / The Battle of Sutjeska (1973)
    24. So (1973)
    25. SB zatvara krug (1974)
    26. Valter brani Sarajevo / Walter Defends Sarajevo (1974 -)
    27. Mali buntovnik (1976 - )
    28. Vrhovi Zelengore / The Peaks of Zelengore (1976)
    29. Izdaja (1976)
    30. Ispravi se, Delfina / Stand Up Straight, Delfina (1977)
    31. Marija (1977 -)
    32. Akcija Stadion / Operation Stadium (1977)
    33. Stici pre svitanja / Arrive Before Daybreak (1978)
    34. Black Sun (1978)
    35. Macak pod sljemom (1978 -)
    36. Novinar (1979)
    37. Knjiga drugova ( 1979)
    38. Trofej / Trophy (1979)
    39. Somewhere, Sometime (1979)
    40. Siroko je lisce (1981)
    41. Izjava (1982)
    42. Nepokoreni grad (1982 -)
    43. Zamke (1983 -)
    44. Opasni trag (1984)
    45. The Secret of the Black Dragon (1985 -)
    46. Out of Control (1985)
    47. Gymkata (1985)
    48. The War Boy (1985)
    49. Dvostruki udar (1985)
    50. Intrigue (1988)
    51. Zanirci dolaze (1988)
    52. Twist of Fate ((1989 -)
    53. Donator (1989)
    54. Hamburg Altona (1989)
    55. Le grand ruban (Truck) ( 1990)
    56. Night of the Fox ( 1990)
    57. Gavre Princip - Himmel unter Steinen ( 1990)
    58. Born to Ride ( 1991)
    59. The Sands of Time ( 1992)
    60. Gospa / The Miracle Of Medjugorje (1995)
    61. Tales of Mystery and Imagination ( 1995)
    62. Prolazi sve (1997)
    63. Comanche Territory (1977)
    64. The Peacemaker (1977)
    65. Pont Neuf (1977)
    66. Delusion (1998)
    67. Cetverored (1999)
    68. Stahlkammer Zürich (2001)


    Izmenjeno od: Shane; 27.08.2017 u 20:30.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Lucky Strike:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:11.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1