+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.437
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.352
    Pohvaljen 43.019 puta u 9.248 postova
    Moć reputacije
    1265

    Vuk Babic / Vuk Babić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Vuk Babic / Vuk Babić

    IMDb



    Rodjen je u Beogradu gde je i apsolvirao svetsku knjizevnost i diplomirao na katedri za reziju Fakulteta dramskih umetnosti.

    U pozoristu je rezirao dela Olbija i Anuja, autor je televizijske serije "TV bukvar" i brojnih drama ("Florijanovic", "Slava i san"), a rezirao je i vise igranih filmova: "Pre rata" (l966), "Breme" (1972), "Masmediologija na Balkanu" (1988) i nedovrseni nastavak "Balkanska perestrojka".

    Najplodniji je bio kao stvaralac kratkih dokumentarnih filmova u Jugoslaviji i Nemackoj.

    Bavio se i prevodjenjem s ruskog, a smrt ga je zatekla na privodjenju kraju radio-romana "Na rubu pameti" po Miroslavu Krlezi, koji je radio za RAI Trst. Preminuo je 25. listopada 1997., Trst, Italija.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. 19.000.000 (1963)
    2. Hleb (1964)
    3. Pre rata (1966)
    4. TV Bukvar (1968– )
    5. Dosljaci (1969)
    6. Bura (1969)
    7. Burna noc (1970)
    8. Ulazi slobodan covek (1971)
    9. Breme (1972)
    10. Slava i san (1972)
    11. Savladati paniku (1974)
    12. Florijanovic (1974)
    13. Izrada i otkrivanje spomenika velikom srpskom satiricaru Radoju Domanovicu, kao i druge manifestacije povodom proslave 100 godisnjice njegovog rodjenja (1975)
    14. Besuchszeit (1976)
    15. Karlo u Rimu (1985)
    16. Masmediologija na Balkanu (1989)
    17. Balkanska perestrojka (1990)

    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:21.



  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:21.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1